» »

[question]neki glede menija

[question]neki glede menija

aVToV|S|On ::

Haj!

mene pa neki zanima.
Bom kr primer priložu.

na strani http://www.mojnet.si/

Zgoraj ki imate Podjetje, omrežje moj net, ... kako se naredi v dreamweaverju da ko greste čez kakšn image ali besedilo se vam odpre meni???

Hvala za vse nasvete

Tody ::

To se naredi z pomočjo ali Javaskripat ali flasha ali DHTML jest nisem DW tok naštudiral da bi vedu ali ima takle primer notr vem pa da ima neke primere navigacije.

dr_gee ::

V DW tega ni notri, vendar pa lahko take skripte poiščeš na googlu ali pa na hotscript!

aVToV|S|On ::

se prav... u kerm lenguageu nej zdj delam?

pa a se da java script kombinirat z html? :)

dr_gee ::

Če se da javascript kombinirat z HTML?:D
Če že taka vprašanja postavljaš ti svetujem, da si potegneš dol eno DHTML skripto in si prebereš kako knjigo po možnosti še kak tutorial na w3.org in boš mel meni.

aVToV|S|On ::

ja tko ane :)

lih tak les tut nism, sam sm do zdj delu tko... grafika celotne strani u photoshopu cs, pol pa use dj v layerje, rowe.... itd.
pa mal u flashu... sam to sam kkšne filmčke, bannerje

tko d, nimam nobenih iskušn z javo™ :D

dr_gee ::

Sem se potrudu ti na googlu najdu: OpenCube, VerticalMenu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr_gee ()

Ziga Dolhar ::

AFAIK tudi z Dreamweaverjem lahko narediš tak meni. Behaviours.
https://dolhar.si/

Tody ::

zdej si neki tazga prijavu kot "ali program Word podpira urejanje teksta ? ":D

Sergio ::

Java NI ENAKO KOT Javascript.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

aVToV|S|On ::

cwipb, tnx :)

no Ziggga kko se pa nardi tak meni v dreamweaverju?

rokpok ::

Shift+F3 da se ti odpre okno behaviors. Potem pa klikneš na + gumbek in izbereš Show Pop-Up Menu.

ps. Najprej moraš označiti nek predmet kateremu želiš dodati ta podmeni.
Rad bi bil pingvin.

aVToV|S|On ::

ej, tnx, res :)

aVToV|S|On ::

s5 tle :D

kko pa nrdiš naprimr..

tipka je zelena.. in k greš z miško čez pa rata rdeča?
kko pride do tega učinka

dreamweaver 2004 mx ofkors ;)

tec ::

Ena simple skripta za pokazat tekst na mouseover

var ver = navigator.appVersion;
var dom = document.getElementById ? 1 : 0;
var ie5 = (ver.indexOf("MSIE 5") > -1 && dom) ? 1 : 0;
var n = (document.layers);
var ie = (document.all);

var besedilo = new Array(5);
besedilo[0]="To je text 1";
besedilo[1]="To je text 2";
besedilo[2]="To je text 3";
besedilo[3]="To je text 4";
besedilo[4]="To je text 5";


function show_text(L,idx)
{
if(n){
obg = document.layers[L];
}else{
if (ie){
obg=document.all[L];
}else{
obg=document.getElementById(L);
}
}

if (obg) obg.innerHTML=besedilo[idx];
}

function hide_text(L)
{
if(n){
obg = document.layers[L];
}else{
if (ie){
obg=document.all[L];
}else{
obg=document.getElementById(L);
}
}

if (obg) obg.innerHTML=' ';
}

na linke, slike, tabele das pa potem onmouseover="show_text('aaa',1)" onmouseout="hide_text('aaa')

na mestu kjer zelis pokazat tekst pa das div id="aaa" name="aaa"> /div>

tec ::

za obarvat gumbe pa uporabi css

recimo
a:link, a:visited {
font-family: verdana;
font-size: 9px;
background-color: #efefef;
display: block;
text-align: center;
color: #000000;
text-decoration: none;}

a:hover, a:active {
font-family: verdana;
font-size: 9px;
background-color: #cccccc;
display: block;
text-align: center;
color: #000000;
text-decoration: none;}

Lahko pa naredis tudi z onmouseover
naredis dva styla potem pa onmouseover="this.className='ime.classa.ena'" onmouseout="this.className='ime.classa.dva'"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako narediti to stran "resposive"?

Oddelek: Izdelava spletišč
5924 (815) zzbil
»

JavaScript zunaj HTML

Oddelek: Izdelava spletišč
111212 (1110) *wolf*
»

[JavaScript] display=bolock/none

Oddelek: Izdelava spletišč
6994 (946) MasterBlaster
»

Drop down meni!

Oddelek: Izdelava spletišč
101905 (1658) ACE
»

Kako se tole naredi?

Oddelek: Izdelava spletišč
261448 (1148) njok

Več podobnih tem