» »

Pomoč po neuspešni posodobitvi BIOS-a

Pomoč po neuspešni posodobitvi BIOS-a

Fish <>< ::

Pri osnovni plošči ASUS A7V600-x sem hotel posodobiti BIOS ampak se je na koncu vsega zalomilo in posodobitev ni bila pravilno zaključena. Računalnik takoj ob startu prične piskati s kratkimi piski. Zasilen flash s starim BIOS-om na disketi ali pa na CD-ju ni možen, ker na monitoju ni nobenega prikaza. Sedaj pa me zanima, če je možno, da bi problem rešil na sledeč način:

Nekdo, ki ima enako ploščo bi po zagonu v sistem odstranil BIOS in vstavil moj zaflashan BIOS ter izvedel ponoven flash.

Če je zadeva izvedljiva (je že kdo rešil problem na tak način) bi prosil za pomoč prostovoljca, ki ima enako plato in je iz kolice Ljubljane. Zadovoljil pa bi se tudi z BIOS-om kakšne uničene plošče (istega tipa seveda).
FisH <><
  • spremenil: Fish <>< ()

misek ::

Tako komplicirati verjetno ni potrebno. Potrebna je samo ustrezna boot disketa (ja disketa in ne USB ključek :D). Pri startu BIOSa se bo sistem bootal iz diskete in se avtomatsko pognal program za flashanje. Na zaslonu sicer nič ne vidiš, ampak to ni ovire. Tako sem jaz naredil na eni Via EPIA plošči. Bom pogledal specifikacije tvoje plošče in se še enkrat javim.

Uporabi navodila za AWARD BIOS:
http://www.biosman.com/biosrecovery.html

Pa s programatorjem sem že tudi flashal flash čip.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

imagodei ::

Uhh... Da bi med delovanjem ven vlekel čip...? To ti bo kak štromar odgovoril, ampak mislim, da to ni ravno najbolj pametno.

Tko kot praviš - BIOS od enake, skurjene plate, to bi blo najlažje. Drugače pa prek programatorja flashat BIOS.
- Hoc est qui sumus -

OmegaBlue ::

Hotswap je mogoč (že izvedel) a je treba biti dokaj pazljiv, izvedba pa je seveda tudi odvisna od oblike čipa. Nikakor ga ne ven vlečt s kakšnim šraufencigerjem ali iz konca v konec.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jat2406 ::

Za hotswap ne rabiš niti enake plošče, ampak samo tako, ki uporablja enak BIOS čip in program "Uniflash". Res pa je da ne podpira vseh čipsetov, tako da je treba najti pravo plato. Za kvadraten BIOS čip pa seveda rabiš pravo orodje (extraktor). Lahko bi se tudi dobila pa poskusila kaj ustvariti. Vzhodni konec Ljubljane.

Fish <>< ::

Zaenkrat bom rekel hvala za predloge.
FisH <><

jan01 ::

Ima tvoja matična že asusov crashfree bios? Če, preprosto popraviš s cdjem od matične...

ender ::

Poslušaj piske, in v priročniku preberi, kaj pomenijo - lahko, da je dovolj, da narediš boot disketo (ali celo CD, če je plošča novejša), ki v autoexec.bat avtomatsko požene program za flashanje BIOSa, ki jo vstaviš v pogon in vklopiš računalnik. Na zaslonu ne boš videl nič, vendar če se prižiga lučka na disketniku, bi se moral BIOS flashat.

Mimogrede, če ima matična on-board grafično kartico in PCIe x16 slot, moraš na nekaterih ploščah prej vstaviti PCIe grafično kartico (tak primer sem imel na HP računalniku, ki je zmrznil med flashanjem BIOSa).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS Update (Matsonic MS9147C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
62285 (2167) satfinder
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274362 (4165) jackorsen88
»

bios problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121564 (1448) StratOS
»

Napaka pri flashanju biosa - NF7-s v2

Oddelek: Pomoč in nasveti
131452 (1293) crusader
»

BIOS FLASH - Problem - NUJNO

Oddelek: Pomoč in nasveti
191910 (1662) steiner

Več podobnih tem