Forum » Omrežja in internet » Dolgo ni povezave z netam?
Dolgo ni povezave z netam?
thebaloh ::
Lep pozdrav!!
Imam problem pa nevem kje naj sploh iščem in kako naj iščem!
Ko se mi naložijo Windowsi (xp) se mi nekam dolgo ne poveže internet kake 2minuti sploh ne prikaže unih monitorjev od mrežne kartice!
Povezava je telemahova, zamenjal sem tudi že mrežne pa nibilo nič boljše, povezava je direktna brez ruterja!
Po dveh minutaz oz takoj ko najde monitor-mrežno pa vse deluje normalno!??
Hvala
Imam problem pa nevem kje naj sploh iščem in kako naj iščem!
Ko se mi naložijo Windowsi (xp) se mi nekam dolgo ne poveže internet kake 2minuti sploh ne prikaže unih monitorjev od mrežne kartice!
Povezava je telemahova, zamenjal sem tudi že mrežne pa nibilo nič boljše, povezava je direktna brez ruterja!
Po dveh minutaz oz takoj ko najde monitor-mrežno pa vse deluje normalno!??
Hvala
- premaknil iz Operacijski sistemi: OmegaBlue ()
OmegaBlue ::
Ne podvajaj svojih postov.
Kabelski operaterji ponavadi zaklepajo dostop na MAC številko mrežne kartice. Če si kartice/računalnik menjal potem je ponavadi potrebno ali resetirati modem ali poklicati ponudnika da dodajo novi MAC na svoji strani.
Imaš nastavljeno da pridobiš naslov preko DHCP ali statično nastavljeno?
Kabelski operaterji ponavadi zaklepajo dostop na MAC številko mrežne kartice. Če si kartice/računalnik menjal potem je ponavadi potrebno ali resetirati modem ali poklicati ponudnika da dodajo novi MAC na svoji strani.
Imaš nastavljeno da pridobiš naslov preko DHCP ali statično nastavljeno?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
blackbfm ::
Mislim da je to ena fora na XPjih. No vsaj bila je takrat bolj na začetku. V glavnem problem je v tem da mrežna kartica čaka na DHCP strežnik da javi IP (medtem pa vse kar je povezano z mrežo zašteka). Jz sm kasnej dubu router tak da se mi ni blo treba več s tem ukvarjat Verjetno bi rešu stvar tako da bi sam vnesel ipje v mrežne nastavitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Bellzmet ::
Ja je glede teh ip-jev. Če se ne motim je celo tukaj na Slo-tech en članek, kako se zadeva nastavi.
Pesimist ::
lokalne IPje pac vpises v mrezno in netmask od modema pa default getway kar je lokalni IP tvoj modem. Pa bi moglo takoj vklopit.
thebaloh ::
Oj
Hotel sem samo malo uredit tekst, pa se ni dalo popravit zato sem podvojil in popravil tekst!
Na mrežni je nastavljeno dinaično iskanje ipjev!
UPC sem pa poklical in so mi ravno tako registrirali novo mrežno, sam to ni problem ker men internet začne delovati,problem je pa ga moram čakat?
Mislm da je nekaj narobe z xp-ji?Kja pa mogoče ve kdo od vas??
Hotel sem samo malo uredit tekst, pa se ni dalo popravit zato sem podvojil in popravil tekst!
Na mrežni je nastavljeno dinaično iskanje ipjev!
UPC sem pa poklical in so mi ravno tako registrirali novo mrežno, sam to ni problem ker men internet začne delovati,problem je pa ga moram čakat?
Mislm da je nekaj narobe z xp-ji?Kja pa mogoče ve kdo od vas??
blackbfm ::
Odpri start, run napiši cmd in klikni ok. Ko se ti odpre okno vpiši ipconfig in ti bo vrglo nastavitve (to naredi ko imaš priklopljen net). Potem greš pa v control panel, network connections, z desno klikneš na mrežno kartico, properties in dvakrat klikneš tcp ip. Potem klikneš "use the following ip" in prepišeš tisto kar ti je prej vrglo ven v cmd.
Tole so pa DNS nastavitve za telemach
213.143.65.11 primarni DNS strežnik
213.143.65.12 sekundarni DNS strežnik
Vse potrdiš ok, yes itd.. in to bi moglo bit potem to.
Tole so pa DNS nastavitve za telemach
213.143.65.11 primarni DNS strežnik
213.143.65.12 sekundarni DNS strežnik
Vse potrdiš ok, yes itd.. in to bi moglo bit potem to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9295 (5405) | Bakunin |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12206 (10982) | turob2 |
» | router- interneta niOddelek: Omrežja in internet | 2386 (1998) | ultimated4 |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 16954 (16199) | Tilen |
» | Coyote Linux router problemOddelek: Omrežja in internet | 1609 (1346) | janezl |