Forum » Omrežja in internet » wrt54gl kot switch
wrt54gl kot switch
krtk ::
sem iskal po strani pa se nisem znašel med že podanimi nasveti in odgovori....
Rad bi postavil wrt54gl router kot switch na katerega bi priklopil računalnike preko kabla in brezžično.
Za dostop do interneta že uporabljam siolov (router) Sinope 568+ R2 preko katerega dostopam do interneta in kjer že imam nastavljeno ui in geslo za dostop.
wrt54gl pa bi sedaj priklopil na kabel, ki pride iz Sinope in bi ga uporabljal samo kot switc, kot sem že napisal.
imam statični ip če je slučajno tudi to pomembno
Sam se med nastavitvami ne znajdem, ne vem kaj vse moram izklopiti in kaj vklopiti.
Rad bi postavil wrt54gl router kot switch na katerega bi priklopil računalnike preko kabla in brezžično.
Za dostop do interneta že uporabljam siolov (router) Sinope 568+ R2 preko katerega dostopam do interneta in kjer že imam nastavljeno ui in geslo za dostop.
wrt54gl pa bi sedaj priklopil na kabel, ki pride iz Sinope in bi ga uporabljal samo kot switc, kot sem že napisal.
imam statični ip če je slučajno tudi to pomembno
Sam se med nastavitvami ne znajdem, ne vem kaj vse moram izklopiti in kaj vklopiti.
- spremenil: krtk ()
blackbfm ::
Rajši naštimaj tisto siolovo škatlo naj bo modem, wrt54gl pa uporabljaj kot router. Kej več pa težko rečem ker nimam siola
lali12 ::
Jaz imam narejeno mrežo na podoben način ( imam dva Linksysa enega kot router in enega kot switch ) pa sem delal po priloženih navodilih in ja dela.
NAVODILA
NAVODILA
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
Rajši naštimaj tisto siolovo škatlo naj bo modem, wrt54gl pa uporabljaj kot router. Kej več pa težko rečem ker nimam siola
ja to bi bilo najbolše, samo jaz rabim siolovo kišto, ker imam wrt54gl kar nekaj metrov dolgem kablnu in wrt54gl bi tam rad uporabil za dostop ostalih računalnikov.
če bi ga uporabil za "osnovni" modem mi brežična mreža ne bi nesla dovolj daleč, zato ga bi rad imel kot switch in vstopno točko za te bolj oddaljene računalnike
mogoče imam tudi pri siolovem modemu kaj narobe, v glavnem ne uspe mi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krtk ()
knesz ::
na wrt54gl izklopi dhcp ter priklopi utp kabel iz modema na port 1,2,3 ali 4 (ne na wan).
lp
lp
@lali12
nekaj sem poizkušal po teh navodilih pa mi ne uspe
@knesz
sem izklopil pa kabelne preklopil pa vseno nič :(
nekaj sem poizkušal po teh navodilih pa mi ne uspe
@knesz
sem izklopil pa kabelne preklopil pa vseno nič :(
lali12 ::
Poglej si sliko kako imam jaz rešeno zadevo in deluje že dve leti samo, da imam namesto D-LINKA še en Linksysov router. Prvi od modema deluje kot router drugi pa kot switch. V taki postavitvi imam dostop do vseh računalnikov z enega mesta in tudi tiskalnikov.
SLIKA
pa še enkrat navodila. KLIK
Navodil se moraš držati po napisanem zaporedju in bo delovalo 100%.
SLIKA
pa še enkrat navodila. KLIK
Navodil se moraš držati po napisanem zaporedju in bo delovalo 100%.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
ma ta sinope je malo.....
zdaj sem nastavil sinope kot modem in dodal še enega linksy kot router pred wrt54gl in bo mogoče bolje, bomo videli ko vse skupaj "postavim"
zdaj sem nastavil sinope kot modem in dodal še enega linksy kot router pred wrt54gl in bo mogoče bolje, bomo videli ko vse skupaj "postavim"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7416 (7039) | Lukael |
» | Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFiOddelek: Omrežja in internet | 7884 (7720) | NeMeTko |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3297 (3005) | ali3n |
» | RDP preko kombinacije modem+switch ne delaOddelek: Omrežja in internet | 985 (914) | ender |
» | router Vigor 2700 + WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3081 (2466) | Yacksy |