Forum » Omrežja in internet » Wlan ključek + prenosnik problem?
Wlan ključek + prenosnik problem?
drejc87 ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Imam wireless router siemens gigaset se505dsl/cable router, ter usb wireless ključek d-link (model no.:DWA-111).
Prej sem imel prenosnik Hp z wirelessom in se mi je v Visti brez problema vedno povezalo. Sedaj pa imam nek star prenosnik tronote, ki nima vgrajene brezžične kartice, zato sem kupil tale brezžični usb ključek. Naloženo imam WIN XP. Naložil sem drivere za ključek, prepoznalo mi je omrežje, imelo je odličen signal, vendar ko sem se hotel povezat se ni zgodilo nič...en čas se je povezoval pol pa me je kar ven vrglo.
Imam pa T-2 optiko 10/10. Sicer mi je pri HP prenosniku bila tudi težava, da sem moral večkrat na dan izključit in ponovno vključit router, da mi je potem na prenosniku delovala povezava (nevem zakaj, niti na t2 niso vedeli).
Probal sem že v nastavitvah routerja narihtat možnost brez enkripcije oz. gesla, sem ga tudi že resetiral, imam vklopljene vse WLAN nastavitve...probal sem zadevo tudi na navadnem osebnem rač. in je bila ista zgodba.
PROSIM ZA POMOČ!
HVALA!
Imam sledeč problem. Imam wireless router siemens gigaset se505dsl/cable router, ter usb wireless ključek d-link (model no.:DWA-111).
Prej sem imel prenosnik Hp z wirelessom in se mi je v Visti brez problema vedno povezalo. Sedaj pa imam nek star prenosnik tronote, ki nima vgrajene brezžične kartice, zato sem kupil tale brezžični usb ključek. Naloženo imam WIN XP. Naložil sem drivere za ključek, prepoznalo mi je omrežje, imelo je odličen signal, vendar ko sem se hotel povezat se ni zgodilo nič...en čas se je povezoval pol pa me je kar ven vrglo.
Imam pa T-2 optiko 10/10. Sicer mi je pri HP prenosniku bila tudi težava, da sem moral večkrat na dan izključit in ponovno vključit router, da mi je potem na prenosniku delovala povezava (nevem zakaj, niti na t2 niso vedeli).
Probal sem že v nastavitvah routerja narihtat možnost brez enkripcije oz. gesla, sem ga tudi že resetiral, imam vklopljene vse WLAN nastavitve...probal sem zadevo tudi na navadnem osebnem rač. in je bila ista zgodba.
PROSIM ZA POMOČ!
HVALA!
- spremenil: drejc87 ()
Nevem zakaj bi bil slab. Prej se mi je brez problema z prenosnikom HP,ki je imel vgrajeno brezžično kartico povezal vedno v VISTI. Tak, da bi potem bolj bil slab USB ključek ali?
Kakšna ideja?
Kakšna ideja?
blackbfm ::
Sicer mi je pri HP prenosniku bila tudi težava, da sem moral večkrat na dan izključit in ponovno vključit router, da mi je potem na prenosniku delovala povezava (nevem zakaj, niti na t2 niso vedeli).
Tole ni lih normalno no. Drugače pa ja, lahko je kriv usb ključek. Probaj si sposodit kakšnega drugega, če poznaš koga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Aja,glede tega, no skratka zjutraj ko sem vstal sem moral prvo iti izklučit in ponovno vključit router, da sem se lahko povezal na net. Potem čez par ur ko je crknila povezava, sem moral storiti isto, VENDAR je UPLOAD vedno deloval na polno!!!
blackbfm ::
No ja no v bistvu je težko rečt kje točno je z zdej problem. Če ti dve napravi zajebavata potem sklepam da router tudi ni tak kot bi moral bit.
Invictus ::
USB ključki podpirajo ponavadi maximalno WPA + TKIP. Če imaš slučajno za varnost nastavljen WPA + AES, ti ne bo delalo, ker so ključki prešibki za to enkripcijo.
Eden od mogočih razlogov ...
LP I.
Eden od mogočih razlogov ...
LP I.
Ja ampak sem naredil tudi brez enkripcije, da sploh nisem imel zavarovano, pa tudi ni delovalo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52111 (23861) | simone |
» | wifi hotstopOddelek: Pomoč in nasveti | 1136 (1035) | cobrica |
» | Linksys WRT54G wireless gelsloOddelek: Omrežja in internet | 1779 (1665) | twister21 |
» | varnostna nastavitev WLANaOddelek: Omrežja in internet | 1303 (1090) | Spajky |
» | WLAN krizi in tezaveOddelek: Omrežja in internet | 1929 (1344) | amacar |