» »

Ugašanje strojne opreme

Ugašanje strojne opreme

Robocop1 ::

Pozdravljeni.

Jaz pa imam eno vprašanje, na katerega že nekaj časa iščem odgovor. Sem že nekaj časa v dilemi, ali je boljše pustiti katodni monitor prižgan (tako, da lučka utripa, ko se računalnik izklopi), ali pa je boljše izklopiti ga po vsaki uporabi.

Isto vprašanje imam glede ugašanja računalnika (škatle). Je boljše, da računalnik pustim prižgan 12 in več ur dnevno (čeprav ga uporabljam le max. 4 ure vse skupaj), ali je boljše, da ga prižgem večkrat (glede na to, da ga malo uporabljam).

Na kratko povedano: Vem, da večkratno vklapljanje in izklapljanje rač. ni priporočljivo, po drugi strani pa ni smiselno, da je rač. v delovanju, pa ga nihče ne uporablja dalj časa, saj se hardver vseeno pregreva.
Kaj je torej boljše?

Icematxyz ::

V bistvu dan danes to ne igra več neke vloge za povprečnega uporabnika. Tako da delaj kot misliš da je bolje.

solatko ::

Računalnik se tako spravi v mirovanje, tako da kakšnega gretja niti ni. Bolj škodljivo je ugašanje in ponovno prižiganje, enako je z monitorjem. Večina stvari je danes narejeno za obratovanje 24/7, tako, da razen če te skrbi poraba elektrike, ni nobene potrebe po ugašanju.

kitewing ::

Če ga ugašaš prihraniš pri elektriki in recimo, da je daljša življenska doba naprave.

clix ::

Jaz uporabljam standby, tako da se poraba zmanjša, 'prižge' pa se prektično v trenutku.

solatko ::

kitewing - življenska doba bi bila najdaljša, če bi bilo skozi prižgano, največja obremenitev je vklop in izklop sistema.

Jst ::

MTBF je oznaka za delovanje 24/7?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

a ugašate računalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18119133 (14306) looser
»

Ali računalniku škodi če je prižgan dan ali dva

Oddelek: Pomoč in nasveti
483809 (2383) alese
»

prižgan računalnik

191436 (954) blackbfm
»

Nov notebook hp 6820s - par vprasanj

111773 (1689) beta1
»

je dobro imeti racunalnik prizgan 24ur na dan? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
858737 (5960) Fizikalko

Več podobnih tem