Forum » Zvok in slika » kako usposobiti dts / dolby digital na z-5500 ???
kako usposobiti dts / dolby digital na z-5500 ???
brko19 ::
Pozdravljeni!
Dobil sem nove zvočnike in sicer logitech z-5500. Priklopljeni so na PC in sicer preko optike. Optika je integrirana na plati ( asus - p5kc ) Operacijski sistem je Vista. Zdaj me pa zanima kako naj usposobim da mi zazna dolby 5.1 ali pa dts digital za filme. OK na divx-ih sem nekak že usposobil v filtrih in to deluje, ampak problem je pri DVD-jih in HD filmih! Probal sem z raznoraznimi nastavitvami in raznimi predvajalniki ampak mi ne rata. Tu pa tam je kakšnega zalaufalo ampak pozneje spet ne. V predvajalnikih sem vklopil tisti S/PDIF vsaj tam kjer se je dalo... Največ upanja mi daje VLC player! Ko predvajam film v playeru, kliknem gor na Zvok ---> Zvočna naprava in ---> A/52 over S/PDIF. Ko to naredim mi enota takoj zazna dolby, dts itd. ampak zvok šteka! Na polno! Mogoče rabim še kakšen kodek, mogoče kakšna nastavitev... Nevem!
Prosim, naj mi nekdo pomaga, ki se spozna na to, ali pa je po možnosti imel isti problem.
Hvala!
Dobil sem nove zvočnike in sicer logitech z-5500. Priklopljeni so na PC in sicer preko optike. Optika je integrirana na plati ( asus - p5kc ) Operacijski sistem je Vista. Zdaj me pa zanima kako naj usposobim da mi zazna dolby 5.1 ali pa dts digital za filme. OK na divx-ih sem nekak že usposobil v filtrih in to deluje, ampak problem je pri DVD-jih in HD filmih! Probal sem z raznoraznimi nastavitvami in raznimi predvajalniki ampak mi ne rata. Tu pa tam je kakšnega zalaufalo ampak pozneje spet ne. V predvajalnikih sem vklopil tisti S/PDIF vsaj tam kjer se je dalo... Največ upanja mi daje VLC player! Ko predvajam film v playeru, kliknem gor na Zvok ---> Zvočna naprava in ---> A/52 over S/PDIF. Ko to naredim mi enota takoj zazna dolby, dts itd. ampak zvok šteka! Na polno! Mogoče rabim še kakšen kodek, mogoče kakšna nastavitev... Nevem!
Prosim, naj mi nekdo pomaga, ki se spozna na to, ali pa je po možnosti imel isti problem.
Hvala!
shark_nm ::
Zdravo. Jaz imam isto matično kot ti in iste zvočnike. Na začetku sem se nekaj zafrkaval, potem pa sem kar kupil zvočno. Nabavil sem si Club 3d Agrippa DTS. Zadeva je pač namenjena kodiranju DTS zvoka in stvar normalno deluje. Sicer tudi sam še nisem pogruntal vseh nastavitev, ampak se moram enkrat spustit v te zadeve. Torej tvoja zvočna na plati ne podpira kodiranje DTS zvoka, zato šteka. Žal ti kaj več ne morem povedati, ker tudi meni ni najbolje jasno ta DTS zadeva. Upam da bo kdo kaj več povedal. Včasih se mi zdi, da zvok le ni tak kakor bi mroal biti. Se pravi nimam najbolje nastavitev narihtanih. Kar se tiče pa Agrippe, pa zagotovo ne bo zgrešen nakup, če že ne zaradi drugega zato, ker je zvok mnogo boljši. 5500 dajo več od sebe in bolj čisto. Edinole pripravi se na puščavo. Club 3d pač ni založen z raznimi bonbončki in razumljivimi driverji. Kar npr creative ima bolj pošlihtano
lp
lp
brko19 ::
Zdravo. Hvala za odgovor ampak sem že pogruntal. zdaj mi deluje vse kot bi moralo. Posnel sem samo prave kodeke za zvok. v vlc-playeru pa sem samo moral nastavitu v nastavitvah za zvok: output - win32 waveout extension output.
t3hn0 ::
maticna ti ne kodira v dts/dd, ima pa passthrough za to, kar pomeni da dd/dts dobis le ob gledanju filmov, kateri imajo 5.1 audio. o tem je sicer ze kar nekaj tem..predlagam iskanje!
^.^
sodček ::
si bom kar tole temo sposodil...
zanima me sledeče: tale monstrum logitecha imam preko optičnega kabla povezanega z (integrirano, epox plata...) zvočno kartico. dvd filmi zvenijo super, nadzorna enota zvočnikov prepozna zvok kot dolby digital. zanima me pa, kako je z zvokom pri ripih (dvd ali hd). ali so zvočniki sposobni odkodirati zvok v teh filmih ali ne (če gre seveda za večkanalni ac3)? ali bi torej nadzorna enota zvočnikov kot vir zvoka pri takih filmih morala prepoznati dolby digital ali je prostorski zvok tukaj tako zakodiran, zripan (kaj pa vem katera beseda je prava), da ga dd odkodirnik v zvočnikih ne zna odkodirati? sprašujem zato, ker mi ni uspelo spraviti zvoka preko digitalnega izhoda pri ripih kot dolby digital. razen v vlc playerju, tam pa zadeva šteka kot je napisal že brko19 (kot sem zastopil, pri dvd filmih). imam pa zvočnike povezano tudi analogno (6 ch direct). v tem primeru mi pa zadeva (pri ripih) deluje preko ac3 filtra na računalniku. ali si tole razlagam vsaj približno ok ali sem zgrešil na celi črti?
hvala za pomoč.
zanima me sledeče: tale monstrum logitecha imam preko optičnega kabla povezanega z (integrirano, epox plata...) zvočno kartico. dvd filmi zvenijo super, nadzorna enota zvočnikov prepozna zvok kot dolby digital. zanima me pa, kako je z zvokom pri ripih (dvd ali hd). ali so zvočniki sposobni odkodirati zvok v teh filmih ali ne (če gre seveda za večkanalni ac3)? ali bi torej nadzorna enota zvočnikov kot vir zvoka pri takih filmih morala prepoznati dolby digital ali je prostorski zvok tukaj tako zakodiran, zripan (kaj pa vem katera beseda je prava), da ga dd odkodirnik v zvočnikih ne zna odkodirati? sprašujem zato, ker mi ni uspelo spraviti zvoka preko digitalnega izhoda pri ripih kot dolby digital. razen v vlc playerju, tam pa zadeva šteka kot je napisal že brko19 (kot sem zastopil, pri dvd filmih). imam pa zvočnike povezano tudi analogno (6 ch direct). v tem primeru mi pa zadeva (pri ripih) deluje preko ac3 filtra na računalniku. ali si tole razlagam vsaj približno ok ali sem zgrešil na celi črti?
hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4973 (1389) | KTr1sk |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49913 (18407) | Matej_K |
» | Theatron Agrippa DTS 7.1Oddelek: Zvok in slika | 5349 (3664) | jRk0 |
⊘ | DTS AudioOddelek: Zvok in slika | 6447 (3968) | gregyk |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2366 (2097) | link_up |