Forum » Pomoč in nasveti » Majhne rdeče in zelene črtice na LCD monitorju iz DVI-D izhoda
Majhne rdeče in zelene črtice na LCD monitorju iz DVI-D izhoda
Flyer ::
Imam nekaj let star računalnik P4 2.4GHz, 1 GRAM-a, matična EPOX 4PEAD in grafična GeForce 4 4200ti,...
Monitor je LG L1952TQ
Vsa ta leta je računalnik deloval brez problema do nekaj dni nazaj,
Problem je naslednji: Opazil sem na LCDju zelo majhne redeče in zelene horizontalne utripajoče črtice. Grafična ima dva izhoda DVI-D in D-SUB, tudi LCD ima ta dva vhoda. Če povežem DVI-D imam ta problem (torej na digitalnem izhodu), na D-SUB tega problema ni.
Istočasno pa se je pojavil problem gledanja filmov DIVX in tudi gledanja preko spleta npr.utube (filmi delajo vendar vsakih nekaj sekund zaštekajo, tudi zvok, nato spet delajo,...).
Prosim za kakršenkoli nasvet, kaj storiti. Mislim da je problem na grafiči kartici, vendar se bojim da je lahko kaj narobe tudi na matični??? LCD najbrž ni zanič glede na to da dela na D-SUB vhodu.
Monitor je LG L1952TQ
Vsa ta leta je računalnik deloval brez problema do nekaj dni nazaj,
Problem je naslednji: Opazil sem na LCDju zelo majhne redeče in zelene horizontalne utripajoče črtice. Grafična ima dva izhoda DVI-D in D-SUB, tudi LCD ima ta dva vhoda. Če povežem DVI-D imam ta problem (torej na digitalnem izhodu), na D-SUB tega problema ni.
Istočasno pa se je pojavil problem gledanja filmov DIVX in tudi gledanja preko spleta npr.utube (filmi delajo vendar vsakih nekaj sekund zaštekajo, tudi zvok, nato spet delajo,...).
Prosim za kakršenkoli nasvet, kaj storiti. Mislim da je problem na grafiči kartici, vendar se bojim da je lahko kaj narobe tudi na matični??? LCD najbrž ni zanič glede na to da dela na D-SUB vhodu.
vasquez ::
Običajno je vzrok teh črtic res grafična. Meni se je to že dvakrat pojavilo. Potem sem posesal in prerukal grafično in je bilo ok. Lahko, da se pri preklopu kaj premakne ali pa da pride na grafično kakšna napetost in ne dela več prav.
Flyer ::
Ja po vsej verjetnosti je res grafična. Zdej sem opazil še na D-SUB izhodu, zelo rahle motnje, skoraj neopazne (kot da bi pajčovna švigala po zaslonu), očitno prihaja do nekakšnih oscilacij.
Moram kupiti kakšno čistilo za tiskana vezja, mislim da imajo v conradu en spraj, mogoče bo pomagalo. Pogledal bom še v IC-ju če imajo kaj podobnega pa ceneje.
Moram kupiti kakšno čistilo za tiskana vezja, mislim da imajo v conradu en spraj, mogoče bo pomagalo. Pogledal bom še v IC-ju če imajo kaj podobnega pa ceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Flyer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | int. ATI radeon HD 4200 GPU noče dat digitalnega izhodaOddelek: Pomoč in nasveti | 1405 (1175) | ferdo |
» | Povečanje delavne površine, DVI-D versus D-subOddelek: Kaj kupiti | 2652 (2397) | opeter |
» | DVI KVM preklopnik na VGA monitorOddelek: Zvok in slika | 4566 (4415) | Saladin |
» | LG 1980U al pa neovo 19EOddelek: Kaj kupiti | 1642 (1430) | Silencer |
» | Dva računalnika + en monitor ???Oddelek: Zvok in slika | 2340 (2176) | miguell |