Forum » Kaj kupiti » LG 1980U al pa neovo 19E
LG 1980U al pa neovo 19E
NoraBsa ::
Lep pozdrav!
Kupujem lcd pa res se ne norm odločiti za kerega al bi raje vzel lg 1980U al bi raje neovota 19e.
LG velikost 19 neovo velikost 19
ločjivost 1280x1024 ločjivost 1280x1024
kontrast 500:1 kontrast 700: 1
svetilnost: 250 cd/m svetilnost: 300cd/m
vidni kot 160/160 vidni kot 170/170
odzivni čas: 12ms odzivni čas:10/15ms
število barv 16,2 milijona število barv: 16,7
vhodi- 15 pin vga/dvi-d vhodi: dvi-d
neovo optični filter
Res prosim za svetovanje glede tega ker res ne vem. posebej me zanima odzivni čas. ali bo kaj senc in podobnih zadev. predvsem za igre ga bo uporabljal.
Hvala svem, ki ste si vzeli čas in odgovorili.
Ali predlagate kakšen drug model ozirona proizvajalca?
Kupujem lcd pa res se ne norm odločiti za kerega al bi raje vzel lg 1980U al bi raje neovota 19e.
LG velikost 19 neovo velikost 19
ločjivost 1280x1024 ločjivost 1280x1024
kontrast 500:1 kontrast 700: 1
svetilnost: 250 cd/m svetilnost: 300cd/m
vidni kot 160/160 vidni kot 170/170
odzivni čas: 12ms odzivni čas:10/15ms
število barv 16,2 milijona število barv: 16,7
vhodi- 15 pin vga/dvi-d vhodi: dvi-d
neovo optični filter
Res prosim za svetovanje glede tega ker res ne vem. posebej me zanima odzivni čas. ali bo kaj senc in podobnih zadev. predvsem za igre ga bo uporabljal.
Hvala svem, ki ste si vzeli čas in odgovorili.
Ali predlagate kakšen drug model ozirona proizvajalca?
BigFoot ::
Glede na podatke bi sklepal da LG uporablja TN panel (dobri odzivni casi (se pravi cool za igre), a bolj svoj barve (ne prav dober za filme, in slab za graficno oblikovanje). Neovo verjetno uporablja ali S-IPS ali pa PVA/MVA panel (slabsi odzivni casi, tako da za igre ala Doom 3 verjetno ni najboljsa izbira, a ima zato boljse/lepse barve).
Se pravi da ce rabis za igre, bi bil boljsa izbira verjetno LG.
Kok je pa cena obeh monitorjev?
Se pravi da ce rabis za igre, bi bil boljsa izbira verjetno LG.
Kok je pa cena obeh monitorjev?
Ja cena lcd je neovo je 132.000 LG pa 127.00
Dons sm šel gledat neovota na anni pa ma res lepe barve neovo sam tale odzivni čas je tko tko.
Še kakšen nasvet katere lcd 19, ki so dobri še predlagate?
Dons sm šel gledat neovota na anni pa ma res lepe barve neovo sam tale odzivni čas je tko tko.
Še kakšen nasvet katere lcd 19, ki so dobri še predlagate?
Silencer ::
Glede telih odzivnih časov. Treba se je tudi zavedati, da marsikateri proizvajalec navaja odzivne čase tako "malce po svoje". Dejansko bi bilo od vseh pošteno navesti odzivni čas tako kot ga navaja Neovo. Torej prižiganje in ugašanje pike. 10/15 (ali pa kontra, nisem prepričan), pri E19 modelu od Neova. Ne pa 12ms, kot je navedeno pri LGju, kjer sem v dvomih o pristnosti podatka. Mogoče gre le za marketinško potezo in je podatek naveden precej polovičarsko. Tudi pri marsikaterem Sonyju z navedenim 25ms odzivnim časom ni opaziti ghostinga, tako da konec koncev to spet ni podatek, ki bi lahko 100% narekoval ali se bodo na sliki vidne sledi za premikajočimi predmeti ali ne.
Kontrast je približno enak, svetilnost tudi podobna, čeprav sta oba podatka malenkost v prid Neovu, mislim, da je razlika tako majhna, da se je nebi smelo kaj preveč opaziti.
Nisem popolnoma prepričan o delovanju omenjenega modela, se mi pa zdi zelo neverjetno, da bi eden boljših modelov Neova imel kak hud ghosting, če že pri F419 modelu tega ni opaziti. Pri tem sem prepričan, ker sem ga videl pri delu. Poleg tega je eden plusov tudi Neovov NeoV filter, ki je na E19 modelu.
Dejansko pa sem mnenja, da z nobenim od navedenih modelov nebi smel biti razočaran. Torej sem prepričan, da je praktično vseeno ali vzameš LGja ali Neova. Dejansko pa je LCDje dobro najprej sprobat in se sam prepričat ali deluje monitor po volji za tvoje oči.
lp
Silencer
Kontrast je približno enak, svetilnost tudi podobna, čeprav sta oba podatka malenkost v prid Neovu, mislim, da je razlika tako majhna, da se je nebi smelo kaj preveč opaziti.
Nisem popolnoma prepričan o delovanju omenjenega modela, se mi pa zdi zelo neverjetno, da bi eden boljših modelov Neova imel kak hud ghosting, če že pri F419 modelu tega ni opaziti. Pri tem sem prepričan, ker sem ga videl pri delu. Poleg tega je eden plusov tudi Neovov NeoV filter, ki je na E19 modelu.
Dejansko pa sem mnenja, da z nobenim od navedenih modelov nebi smel biti razočaran. Torej sem prepričan, da je praktično vseeno ali vzameš LGja ali Neova. Dejansko pa je LCDje dobro najprej sprobat in se sam prepričat ali deluje monitor po volji za tvoje oči.
lp
Silencer
Don't be surprised if someday, somewhere, someone steps
up to you and says: "You're an asshole!!"
Hvala Silencer ker si si vzel čas.
Mene pa zanima sledeče ali ima LG LCD 19" L193ST + TV iste lastnosti kot LG 1980U mislim za igrice pa to ali je to vredu ali ne, kašna je slika na televiziji..... Ali ga kdo ima in če ga a mi lahko pove kako se odnese pri igricah in naspološno?
A bo kej senc pr špilih. Ne vem svi o teh sencah toliko govorite konec koncev pa nekateri pravijo, da pri 25ms zamika tudi ne opaziš razlike? Kaj je to kdo ma prov. aja zanima me ali sta te dva LG-ja narejena na isti matrici ali kako se že temu reče nimam pojma.
LG LCD 19" L193ST + TV
Size : 19"
Resolucija : 1280 x 1024 ; 60 Hz
Pixel Pitch : 0.294 mm
Svetilnost : 400 cd/m2
Kontrast : 500 :1
Viewing Anlge : 140/140 (H/V)
Odzivni čas : 16 ms
Display Colors : 16.2M
Sync Range
Horizontal Frequency : 30 ~ 83 kHz
Vertical Frequency : 56 ~ 75 Hz
Input Signal
Video Signal : RGB Analog,DVI
Sync type : Separate, Composite, SOG
Priklopi:
PC : D-Sub,DVI-D A/V : TV,S-Video,CVBS,HDTV Plug & Play DDC : DDC 2B
Power Supply : AC 90~264 V (47 ~ 63Hz)
Poraba: On : 55 W, Stand-by / Suspend : 5 W, DPM Off : 5 W
Mere:(W x H x D) : Set : 516x 481.3 x 119.1 mm Box : 555 x 525 x 245 mm
Teža: : 6.6 kg / 9.4 kg (Set/Box)
Sevanje : TCO99
Monitor LG LCD 19" L1980U
Panel
Size : 19.0"
Resolution : 1280 x 1024
Pixel Pitch : 0.294mm
Brightness : 250 cd/m2
Contrast Ratio : 500 : 1
Viewing Anlge : 160/160 (H/V)
Response Time : 12 ms
Sync Range:
Input Signal:
Video Signal : RGB Analog / Digital
Sync type : Separate, Composite, SOG, Digital
Connectors:
PC : 15 Pin-D sub / DVI-D
Plug & Play
DDC : DDC/CI
Power Switch Type : Sensor Type with blue LED
Power Consumption
On : 43 W
Stand-by / Suspend : 2 W
DPM Off : 2 W
User Control
Button : Menu(1),Adjust (2/-,+),Set/Auto(1),Power(1) ( - : Flatron f Engine, + : Source )
Functions : Flatron f Engine, OSD Lock, Auto Adjustment, Gamma Control, forteManager
Mechanical
Dimension(W x H x D) : Set : 422.3 x 410 x 261 mm(Folding : 422.3 x 358.5x 70.2 mm) Box : 529 x 454 x 161 mm
Weight : 5.4 kg / 7.2 kg (Set/Box)
Stand : Tilt(+0/-157), Pivot(180), Height(Dual Hinge)
Regulations
Safety : UL,UL-cUL,TUV-GS,SEMCO
EMC : FCC-B,CE
Low radiation : TCO-99
Ergonomics : ISO 13406-2
Power saving : EPA Energy Star
ETC : VCCI-2 (Japan),C-TICK (Australia),GOST (Russia)
BSA
Mene pa zanima sledeče ali ima LG LCD 19" L193ST + TV iste lastnosti kot LG 1980U mislim za igrice pa to ali je to vredu ali ne, kašna je slika na televiziji..... Ali ga kdo ima in če ga a mi lahko pove kako se odnese pri igricah in naspološno?
A bo kej senc pr špilih. Ne vem svi o teh sencah toliko govorite konec koncev pa nekateri pravijo, da pri 25ms zamika tudi ne opaziš razlike? Kaj je to kdo ma prov. aja zanima me ali sta te dva LG-ja narejena na isti matrici ali kako se že temu reče nimam pojma.
LG LCD 19" L193ST + TV
Size : 19"
Resolucija : 1280 x 1024 ; 60 Hz
Pixel Pitch : 0.294 mm
Svetilnost : 400 cd/m2
Kontrast : 500 :1
Viewing Anlge : 140/140 (H/V)
Odzivni čas : 16 ms
Sync Range
Input Signal
Video Signal : RGB Analog,DVI
Sync type : Separate, Composite, SOG
Priklopi:
PC : D-Sub,DVI-D A/V : TV,S-Video,CVBS,HDTV Plug & Play DDC : DDC 2B
Poraba: On : 55 W, Stand-by / Suspend : 5 W, DPM Off : 5 W
Mere:(W x H x D) : Set : 516x 481.3 x 119.1 mm Box : 555 x 525 x 245 mm
Teža: : 6.6 kg / 9.4 kg (Set/Box)
Sevanje : TCO99
Monitor LG LCD 19" L1980U
Panel
Size : 19.0"
Resolution : 1280 x 1024
Pixel Pitch : 0.294mm
Brightness : 250 cd/m2
Contrast Ratio : 500 : 1
Viewing Anlge : 160/160 (H/V)
Response Time : 12 ms
Sync Range:
Input Signal:
Video Signal : RGB Analog / Digital
Sync type : Separate, Composite, SOG, Digital
Connectors:
PC : 15 Pin-D sub / DVI-D
Plug & Play
DDC : DDC/CI
Power Switch Type : Sensor Type with blue LED
Power Consumption
On : 43 W
Stand-by / Suspend : 2 W
DPM Off : 2 W
User Control
Button : Menu(1),Adjust (2/-,+),Set/Auto(1),Power(1) ( - : Flatron f Engine, + : Source )
Functions : Flatron f Engine, OSD Lock, Auto Adjustment, Gamma Control, forteManager
Mechanical
Dimension(W x H x D) : Set : 422.3 x 410 x 261 mm(Folding : 422.3 x 358.5x 70.2 mm) Box : 529 x 454 x 161 mm
Weight : 5.4 kg / 7.2 kg (Set/Box)
Stand : Tilt(+0/-157), Pivot(180), Height(Dual Hinge)
Regulations
Safety : UL,UL-cUL,TUV-GS,SEMCO
EMC : FCC-B,CE
Low radiation : TCO-99
Ergonomics : ISO 13406-2
Power saving : EPA Energy Star
ETC : VCCI-2 (Japan),C-TICK (Australia),GOST (Russia)
BSA
@Bigfoot - nekaj me muči. Zakaj za igre kot je Doom3 nebi bil primeren.. Pravzaprav je primeren za vse streljačine ali pa nobeno. Torej Doom3 ali pa Wolfenstein ali pa konec koncev 10 let stari Hexen. Ni važno kateri špil, če pride do hitrih premikov, bi moral biti v primeru slabega odzivnega časa shadowing. Graphics engine špila tukaj nima nič. Če je grafična in preostale komponente računalnika, sposoben/na pognati špil potem je na LCDju da spravi skupaj sliko, ki pri premikih ne pušča senc. Torej shadowing ni odvisen od grafične zahtevnosti špila.
Lahko da sem te narobe razumel, pa nisi niti hotel poudariti Doom3 kot neko zahtevno igro, kar se tiče grafike in da bi bil s tem lahko ghosting povezan..
@NoraBsa - pravzaprav med temi dvemi niti ne poznam dobro razlike. Da bi ti prodajalec hotel zadevo prodati, kot dva monitorja, ki sta pravzaprav enaka, z razliko le v vgrajenem tunerju pri enem, mislim, da bi lahko njegov tip prodaje brez težav ocenil za nateg. Dejansko bi jaz med temi dvemi izbral 1980 model. Na tisti tuner se lahko konec koncev tudi požvižgaš, če imaš na razpolago še kak TV. Osebno mi nek LCD tv z diagonalo 19" ne more nadomestiti kakega večjega navadnega televizorja, pa naj bo slika še ne vem kako lepša.
Izbira pa je na koncu tako in tako tvoja.
Lp
Silencer
Lahko da sem te narobe razumel, pa nisi niti hotel poudariti Doom3 kot neko zahtevno igro, kar se tiče grafike in da bi bil s tem lahko ghosting povezan..
@NoraBsa - pravzaprav med temi dvemi niti ne poznam dobro razlike. Da bi ti prodajalec hotel zadevo prodati, kot dva monitorja, ki sta pravzaprav enaka, z razliko le v vgrajenem tunerju pri enem, mislim, da bi lahko njegov tip prodaje brez težav ocenil za nateg. Dejansko bi jaz med temi dvemi izbral 1980 model. Na tisti tuner se lahko konec koncev tudi požvižgaš, če imaš na razpolago še kak TV. Osebno mi nek LCD tv z diagonalo 19" ne more nadomestiti kakega večjega navadnega televizorja, pa naj bo slika še ne vem kako lepša.
Izbira pa je na koncu tako in tako tvoja.
Lp
Silencer
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Silencer ()
BigFoot ::
^ Silencer, Doom III sem dal samo kot primer ene 3D streljacine. Pac je bila prva ki mi je prisla na misel, lahko bi tudi rekel Far Cry, Half Life, ali pa kaj drugega. :) Dejstvo je da je ghosting najbolj opazen (in najbolj nadlezen) ravno pri 3D streljacinah.
@BigFoot-No, saj se mi je zdelo, da si to mislil. Nisem bil pa prepričan, pa da nebi NoreBse zmedli.
@NoraBsa-V glavnem pa pač vzemi enega od naštetih. ČE v roku osmih dni (bolje prej, konec koncev do te ugotovitve lahko prideš v roku enega dneva) ugotoviš kak ghosting, lahko LCd še vedno neseš nazaj in zahtevaš vrnjeno kupnino.
@NoraBsa-V glavnem pa pač vzemi enega od naštetih. ČE v roku osmih dni (bolje prej, konec koncev do te ugotovitve lahko prideš v roku enega dneva) ugotoviš kak ghosting, lahko LCd še vedno neseš nazaj in zahtevaš vrnjeno kupnino.
MEDENA ::
Silencer: ne vem od kje vam 8 dnevni rok res....nakup preko neta je 15 dnevni rok to drži ampak tko 8 dni....potem lohk to delaš nonstop celo leto pa misliš ,da boš lepo sprejet v trgovini ?
Poiščem in ti popejstam..
Kdo pa bi kaj takega delal celo leto? Komu bi se dalo? Kaj bi konec koncev imel od tega? Cel kup stroškov s prevozom in porabljenega časa za to. Osebno sem v večih prodajalnah že zamenjal robo, pač vzel nekaj boljšega, nikoli pa se ni delalo kakih problemov okoli tega.
Kdo pa bi kaj takega delal celo leto? Komu bi se dalo? Kaj bi konec koncev imel od tega? Cel kup stroškov s prevozom in porabljenega časa za to. Osebno sem v večih prodajalnah že zamenjal robo, pač vzel nekaj boljšega, nikoli pa se ni delalo kakih problemov okoli tega.
ej a tuki na tem forumu zna samo silencer pomagati vsetovati svi ostali pa se 'kregate glede rokov, pa glede dooma 3. a lahk pove še kdo mnenje in ne samo silencer kaj kupiti?
Hvala
Hvala
Fizikalko ::
Hja, jaz ne bi kupil nobenga od teh dveh, ker mata oba TN matriko. Će pa bi že moral, bi vzel Neovo (LGja sem videl in je slika res obupna, torej ostane Neovo, ker slabš najbrž ne more bit, glede na višji odzivni čas pa so najbrž vsaj barve mal boljše...).
Aja, MEDENA, lepo sprejet ja. Zato ker vedo, da veliko zapravim na rač. opremi. Pa tudi če ni vedno vse zame. Kupujem redno, od malenkosti do dragih zadev.
Žal še nisem našel, da ti popejstam. konkretno pa ti lahko povem, da sem menjal že v Anniju, Jaetu in Mlacomu. Povsod brez težav in po nekaj dneh. Seveda z originalnimi škatlami, vsemi papirji, kot sem dobil. Nikoli težav in nikoli se nismo nič postrani gledali, včasih stranka enostavno ni zadovoljna, se je narobe odločila in če se prodajalec že gre pravega trgovca, ji bo ustregel. Vsekakor dobra referenca, ki se med ljudmi širi hitro in bi vsi morali prodajalci nekaj dati na to. Ni vse v reklamah in ponudbi.
Aja BTW na Anniju so mi ne samo menjali ampak celo vzeli nazaj in vrnili kupnino.
@Fizikalko - ja, jaz bi verjetno tudi šel na Neovota, pa vendar če se je že odločil za LGja in je med tistimi dvemi modeli, pa naj vzame tistega. Resnično sem v dvomih, da bi E19 lahko sproduciral kaj shadowinga. škoda, ker se noben lastnik omenjenega monitorja ne oglasi, da bi povedal izkušnje.
Lp
Silencer
Žal še nisem našel, da ti popejstam. konkretno pa ti lahko povem, da sem menjal že v Anniju, Jaetu in Mlacomu. Povsod brez težav in po nekaj dneh. Seveda z originalnimi škatlami, vsemi papirji, kot sem dobil. Nikoli težav in nikoli se nismo nič postrani gledali, včasih stranka enostavno ni zadovoljna, se je narobe odločila in če se prodajalec že gre pravega trgovca, ji bo ustregel. Vsekakor dobra referenca, ki se med ljudmi širi hitro in bi vsi morali prodajalci nekaj dati na to. Ni vse v reklamah in ponudbi.
Aja BTW na Anniju so mi ne samo menjali ampak celo vzeli nazaj in vrnili kupnino.
@Fizikalko - ja, jaz bi verjetno tudi šel na Neovota, pa vendar če se je že odločil za LGja in je med tistimi dvemi modeli, pa naj vzame tistega. Resnično sem v dvomih, da bi E19 lahko sproduciral kaj shadowinga. škoda, ker se noben lastnik omenjenega monitorja ne oglasi, da bi povedal izkušnje.
Lp
Silencer
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Silencer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1028940 (24338) | KTr1sk |
» | 1 nakup lcd monitorjaOddelek: Kaj kupiti | 1756 (1594) | raab himself |
» | LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?Oddelek: Kaj kupiti | 3089 (1973) | milica |
» | Lg 1915sOddelek: Kaj kupiti | 3781 (2421) | Oldi |
» | LCDOddelek: Kaj kupiti | 2071 (1359) | osmi |