» »

MDB in MYSQL

MDB in MYSQL

bucket ::

Postavljam neko stran, pravzaprav bo CMS - e107, za čisto svoje veselje in sem na faksu dobil 100MB prostora na serverju in podporo za php. Pojavil se je problem z bazo saj na serverju ni MYSQL-a. Na vprašanje adminu če bi se dalo kako to uredit mi je predlagal mdb bazo (access). Tuakj pa se začne tavanje po temi.

Je sploh možno da bo CMS deloval na tej bazi? Kolikor sem po netu pogledal za ta CMS ni napisanega handlerja za takšno bazo. Pravzaprav niti nevem kako naj ustvarim mdb niti nisem čisto prepričan da vem kaj je to.

Z MySql ni bil problem, sem imel stran tudi doma nekaj časa.

Mogoče kakšni predlogi? Strežnik podpra tudi ASP.
Že tudi razmišljam da bi žal postavil statično spletno stran.

Tody ::

ja odvisno od strežnika za bazo, php laufa lahko tud na microsoftovi zadevi od sql-a. Access pomoje nikoli ni bil namenjen temu da bi ga matral z PHP-jem ali ASP-jem.

gokky ::

Vzemi adodb in bo nekako šlo. Ni pa ravno mercedes.

KoMar- ::

gokky, adodb ni DB server...

bucket ::

Malo sem pogledal adodb se mi nezdi tako slaba rešitev. Ena zadeva pa mi ni jasna. Preletel sem neakj primerov povezovanja na adodb. Kaj moram v vsaki vrstici spremenit kodo ko se hočem povezat v bazo?

Kaj pa kakšen zastonjski ponudnik MySql baze? Kaj priporočate?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bucket ()

Tody ::

Počasi se moreš odločit kaj bi rad :) e107 je spisan v PHP-ju. Tako da pač rabiš podporo za PHP in če pač dobiš server z podporo za php v 99,9 % dobiš zdraven vsaj eno bazo v katero lahko namečeš stvari notr.

Če boš delal v ASP v tem primeru boš isto dobil bazo zdraven stem da pomoje e107 ne bo delal v tem okolju.

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd

bucket ::

Jaz sem že dobil server oz. 100MB prostora na serverju na naši fakulteti z php in asp podporo. Ni pa baze.
Zaenkrat sem režil zadevo z zunanjo mysql bazo. Vsaj dokler ne najdem kake druge rešitve, če pa bo vredu delalo pa se nebom niti trudil.

gokky ::

@marko_stamcar: adodb ni db server, je pa wrapper, ki podpira tudi MDB.

@maszi: sem narobe svetoval, nisem opazil že izbranega CMS. Adodb je primeren za lastni razvoj, CMS pa mora bazo podpirati ali pa je tudi ne. Če na Arnesu tolerirajo zunanjo bazo, pa se ne sekiraj preveč

bucket ::

V bistvu so strežniki na FERI. No Arnes pa verejtno nudi dostop do zunanjega sveta.

Zunanja baza je tolerirana ampak sem zadevo dokončno opustil. Kljub vsem težavam, kot so to da za študente ni mogoča kakšna poddomena (sedaj je naslov neka dokaj nerazumljiva in težko zapomnljiva klobasa), ni podpore za MySql zraven tega pa je še vključen open_basedir restriction kar pa praktično onemogoči delovanje kakega CMS in česa podobnega.

Saj po eni strani razumem administratorja, da noče da bi študentje obremenjevali strežnike z svojo navlako. Bom poiskal kako drugo rešitev.

Lep pozdrav

Tody ::

Ne administrator je lenoba :D Eno virtualno mašino naredi in maš potem take zadeve kot si jih ti sam zrihtaš in se naučiš še administracije strežnika. In dokler ne boš mel 10.000 obiskovalcev dnevno strežnik ne bo niti mrdnu.

Maš pa dost freehostov če hočeš še naprej experminetirat

gokky ::

@Tody: morda res, če ima relativno malo gostujočih strank. Izračunaj koliko RAM potrebujejo vsi virtualni strežniki skupaj, če je na računalniku 500+ virtualnih strežnikov. Količino RAM, ki ga potrebuje posamezen virtualni strežnik izberi sam, vendar bodi tako prijazen, da nam jo pojasniš.

Tody ::

Gokky torej, je point ponudit stvar ki niti približno ne funkcionira? Če se gredo gostovanje za svoje študente naj zrihtajo ustrezno infrastrukturo, ne pa da ti dajo abakus in ti rečejo zdaj se pa nauči programirat.

preem ::

ma maš tok zastojnskih hosterjev da se ne splača sekirat. tudi free domene imaš, .cc se najde kaka free npr. res da ne boš mel strežnik u ljubljani, ampak nekje na drugmu koncu sveta, ampak heej, za učit se je dobro.

gokky ::

@Tody: Osebno menim, da bi študentje informatike morali znati izbrati strežniškemu okolju primerno programsko opremo ali napisati svojo. V nasprotnem primeru razumnem, zakaj dobimo v firmo kadre, kakršne dobimo (s svetlimi izjemami, za katere to ne velja).

Jaz bi tak prostor vzel izključno kot poligon, kjer lahko preizkusim svoje znanje v okoljih z omejenim obsegom funkcionalnosti. Že samo ime tipa host.poddomena.somena.se_ena.domena.fri.uni-lj.si/users/podusers/~nekaj mi ne bi bilo všeč za gostovanje spletne strani.

bucket ::

Saj ni treba pretiravat z vsem skupaj. Nisem študent informatike ampak telekomunikacij. Nekaj časa sem imel doma postavljen strežnik tako, da približno poznam zadeve (apache, php, mysql ter poštni strežnik). Vse skupaj je delovalo zelo dobro. Ker pa nimam neke pametne intenetne povezave se mi je ta "host" na fakulteti zdel zanimiv ravno zaradi povezave in še znebil bi se 24 urnega mletja domačega računalnika. Ta stran, ki sem jo hotel ustvarit bi bila namenjena bolj za osebne stvari (objava kakih projektov, ipd.) pa tudi za sošolce študente za kake zapiske, študijsko gradivo itd. Stran v povprečju nikoli nebi presegala 50 obiskov na dan.

gokky ::

OK. Ti veš, kaj potrebuješ in kaj si pripravljen vložiti. Sem pa tako mimogrede izgoogleal en CMS, ki dela na Access: http://www.c-fam.org/publications/id.10...

preem ::

Catholic Family and Human Rights Institute :D 8-O

kaj pa sqlite3 ?

gokky ::

Se opravičujem. Wrong copy+paste.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376285135 (8427) hariscorale
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8623306 (2123) Lonsarg

Izdelava osebne predstavitve v nekaj klikih?

Oddelek: Izdelava spletišč
212719 (2217) root987
»

Močno obiskano spletišče

Oddelek: Izdelava spletišč
252553 (1610) Jan

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10136969 (24932) Primoz

Več podobnih tem