» »

Flash in visok cpu load?

Flash in visok cpu load?

IceIceBaby ::

Uporabljam XPje in Firefox 3.0. Procesor je C2D 2.2ghz, 2gb rama... Vedno ko igram flash igre mi nabije cpu load na cca 50%, občasno tudi na 100% in seveda se zaženejo ventiraltorji.

A je to normalno? Je flash res tako požrešen?

AndrejS ::

Slabi programerji so krivi

Blinder ::

:D :D Provi flash na linuxu, bos potem videl kaj je zares pozresno
Al to sam na mojem linuxu?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

solatko ::

Za kaj pa služi procesor, kot za to, da ga programi uporabijo. Ugasni mašino, pa ne bo nobene porabe.

Malo sitno je, da se ventilator dere zaradi takšne malenkosti kot je ena enostavna flash igra.

trnvpeti ::

probaj drug browser

Montiraj večji ventilator, z manj obrati ali vodno hlajenje.

Blinder ::

solatko, problem nastane, če imas prevec svoh procesor. Pol ti vse dela fulll pocasi;(
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

solatko, imam prenosnika :)

Potem pa dobro očisti hladilnik in ventilator, če ne znaš razkopat prenosnika, nesi na servis. Po navadi se prenosniki ne segrejejo tako močno, če niso zapacana rebra hladilnika, kar je pa pri prenosnikih zelo pogosto.

Prenosnik je star manj kot 1 mesec. Hladi se čisto OK. V večini primerov ventilator sploh ne dela.

Samo če je cpu load na 50% dlje časa se vseeno segreje na 50, 60 stopinj in takrat se že vklopi ventilator.

Ventilator ne bi smel biti tako glasen, da bi te motilo, pozanimaj se na servisu, kako je s tem, saj sam ne smeš posegati in eventualno zamenjati brenčača.

solatko, prenosnik dela tako kot je treba. Ventilator tudi pri polni hitrosti ni pretirano glasen (še vedno veliko tišji od povprečne desktop kište).

Sem pa občutljiv na hrup. Brezveze da ventilator dela, če ni treba. Poleg tega 50% cpu load precej kuri baterijo.

Sem domneval, da obstaja kakšna rešitev, oz. da je visok cpu load kak bug. Ni mi jasno zakaj bi ena enostavna flash igra porabila toliko procesorskega časa.

Pyr0Beast ::

Flash je tako ali drugace potratna stvar saj lavfa brez omejitev, kakor hitro mu da sistem.
Resitev: Odvij komp do neke normalne mere in flash bo se vedno delal enako hitro, odvij se malce vec in igrica se zacne lepo upocasnjevati :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach -n tič

Oddelek: Omrežja in internet
343731 (3170) #000000
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7020688 (19757) Havq
»

GA-H55-UDH3 + i5 760 problem - ni slike na ekranu

Oddelek: Pomoč in nasveti
101477 (1345) Goldee
»

notebook cooling pad - izkušnje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101552 (1403) SepoX

Več podobnih tem