Forum » Programska oprema » Izrezati objek iz ene slike s Corel draw
Izrezati objek iz ene slike s Corel draw
dzinks63 ::
To že imaš v vektorski obliki narisano kot risbo, ali še kot jpeg, bitmap,...?
Če imaš vektorsko risbo, daš ukaz ungroup in break curve apart in odstraniš odvečne linije.
Če imaš sliko, pa z draw ne bo šlo. Uporabiti moraš photopaint. Tu se pa dela kot v photoshopu in ostalih podobnih programih. Označiš del slike in ga enostavno kopiraš.
Če imaš vektorsko risbo, daš ukaz ungroup in break curve apart in odstraniš odvečne linije.
Če imaš sliko, pa z draw ne bo šlo. Uporabiti moraš photopaint. Tu se pa dela kot v photoshopu in ostalih podobnih programih. Označiš del slike in ga enostavno kopiraš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
pr2501 ::
na netu sem si pobral dol cel paket od Corela; sepravi tudi program za slike.
Vem označit kvadratno obliko in jo potem kopirat ali izsekat.
Kaj pa nekaj kar je nepravilne oblike.
Psa brez ozadja.
Vem označit kvadratno obliko in jo potem kopirat ali izsekat.
Kaj pa nekaj kar je nepravilne oblike.
Psa brez ozadja.
konec
lonz ::
To moraš delat z Corel photo paint ali kakim podobnim programom. V photo paintu izbereš Freehand mask tool (K) in psa občrtaš tam kjer hočeš. Na koncu dvoklikeš in voila... imš izrezanga psa. Kaj boš pa potem počel s tem je pa povsem drugo.
...arrrrrr, shiver me timbers...
Sem si pogledal help za freehand mask tool.
In sem ga našel. samo da moj glavni menu od corel photo pait-a ima drugačne opcije pod mask, kot so v helpu.
Pravzaprav ne razumem?
Kaj zdaj ne štima?
In sem ga našel. samo da moj glavni menu od corel photo pait-a ima drugačne opcije pod mask, kot so v helpu.
Pravzaprav ne razumem?
Kaj zdaj ne štima?
konec
bosmla ::
Ce pa hoces prav v CorelDraw "izrezat" psa iz bitne slike se tudi da:
Obrises ga z Bezeir tool (ali pa Freehand oba na isti ikoni) pol pa celotno sliko z power clip-om vtavis v ta obris (seveda mora biti krivulja zakljucena ter nastavit moras, da se NE usredini v pover clip)...
no tolko, da nebi rekli, da se ne da
Ce ze "pobiras z neta" probaj se druge rozice - Photoshop - kjer so funkcije bolj dodelane (vzames lepo Bezeirovo pero obrises in to je to)
Obrises ga z Bezeir tool (ali pa Freehand oba na isti ikoni) pol pa celotno sliko z power clip-om vtavis v ta obris (seveda mora biti krivulja zakljucena ter nastavit moras, da se NE usredini v pover clip)...
no tolko, da nebi rekli, da se ne da
Ce ze "pobiras z neta" probaj se druge rozice - Photoshop - kjer so funkcije bolj dodelane (vzames lepo Bezeirovo pero obrises in to je to)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosmla ()
Jaz mam Corel Photo-paint 12.
Kako se naredi to z tem programom?
sem probal še kliknit na "k" in je ratalo.
Tako da se lahko zahvalim in zaželim srečno!
Kako se naredi to z tem programom?
sem probal še kliknit na "k" in je ratalo.
Tako da se lahko zahvalim in zaželim srečno!
konec
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pr2501 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | corel težavaOddelek: Programska oprema | 2122 (1795) | harvey |
» | RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CORE 2 DUO E6600 2,4 GHz/2GB/320GB/DVD-RW/8800GTS 320MB???Oddelek: Kaj kupiti | 2155 (1785) | opeter |
» | Kako odstraniti belo ozadje v JPGOddelek: Programska oprema | 4630 (4292) | darkolord |
» | Kako narediti prozorno ozadje v CORELU 9Oddelek: Programska oprema | 2609 (2554) | harvey |
» | Oblikovalci in risarji pozor!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1714 (1588) | Kekec |