» »

GA-H55-UDH3 + i5 760 problem - ni slike na ekranu

GA-H55-UDH3 + i5 760 problem - ni slike na ekranu

Goldee ::

Hmm.. kupil nove komponente, pa sistem ne deluje (vse sem prav povezal - no vsaj meni se zdi, da sem ;) ).
Na netu je bolj malo napisanega o tej plošči, oziroma o problemih s to ploščo.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Komponente:
-Intel i5 760 (podprt na tej plošči, vendar plošča rabi bios update iz verzije f2 -> f8. Moja plošča je rev 1.0)
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
-2 x 2gb mushkin ram (dd3 1333mhz, 1,5v, podprt na tej plošči)
-gigabyte ga-h55-ud3 plošča
-ati hd5770 pcix
-disk wd 500gb sata
-napajalnik lc 420w.

Simptomi:
power on -> sistem se prižge, ventilatorji se vrtijo, procesor se greje, grafična se greje, disk melje (vibrira), lučke na plošči so, tipkovnica deluje (pritisnem caps lock pa se lučka prižge), DVD skoči ven, če ga odprem. Na plošči imam celo 4 diode, ki prikazujejo cpu load - na začetku so vse prižgane, potem vgasnejo.
Beeperja žal nimam, ker ga ni bilo zraven, tako da ne morem diagnosticirati na ta način.
12V za procesor imam priklopljen.

Poskusil sem odklopiti vse stvari dol (disk, dvd) in pustiti na plati samo eno palčko rama (ki sem jo premikal po vse možnih slotih sem pa tja), cpu + hladilnik, ter grafično. Sistem se prižge, kot zgoraj opisano, vendar slike ni.
Poskusil sem z drugo pcix kartico - isti simptomi. Poskusil sem v drugi pcix slot - isti simptomi.

Torej, kaj bi lahko bilo? Plošča očitno ni, grafična tudi ne.

Sumim, da je kriva verzija biosa in da plata procesorja ne prepozna, vendar kako naj upgradam, če imam črn ekran? :-) (imam samo en procesor pri roki).
Ali pa je kriv napajalec? Je prešvoh?

Nebi se branil kakšnega konstruktivnega predloga. Thanks!
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

DeeCoy ::

Men se zdi napajalc za vse tele komponente mal švoh.. sposod si kakiga 600W+, pa probi.. lahko da je kaj drugega..

dzinks63 ::

Plošča zahteva F8 bios in če imaš sedaj F2 potem moraš narediti upgrade ali sam ali odneseš na servis. Če boš sam , potem seveda rabiš procesor kateri bota z F2 biosom, da boš lahko naredil nadgradnjo. Niso pa vsi primerni, rabiš točno tapravega s pravo revizijo. Če ga slučajno ima kakšen kolega, potem še imaš neko šanso da to sam urediš, drugače pa edino servis. Tam kjer si kupil ploščo in procesor bi ti to morali brezplačno že sami v naprej postorit, ne pa da imaš sedaj še sitnosti okoli tega.

DeeCoy je izjavil:

Men se zdi napajalc za vse tele komponente mal švoh.. sposod si kakiga 600W+, pa probi.. lahko da je kaj drugega..

Procesor je 95W, grafična v idle porabi 20W, vsa ostala periferija pa tudi ne porabi več kot 50W, tako da je 420W kar zadosti IMO, pa četudi ni ravno kvaliteten napajalec.

Plošča zahteva F8 bios in če imaš sedaj F2 potem moraš narediti upgrade ali sam ali odneseš na servis. Če boš sam , potem seveda rabiš procesor kateri bota z F2 biosom, da boš lahko naredil nadgradnjo. Niso pa vsi primerni, rabiš točno tapravega s pravo revizijo. Če ga slučajno ima kakšen kolega, potem še imaš neko šanso da to sam urediš, drugače pa edino servis. Tam kjer si kupil ploščo in procesor bi ti to morali brezplačno že sami v naprej postorit, ne pa da imaš sedaj še sitnosti okoli tega.

No saj to se je tudi meni zdel najbolj verjeten scenarij.. vendar pa me bega zakaj se sistem še vedno ne prižge, četudi procesor ni podprt. A ni bilo ponavadi tako, da se je na ekranu izpisalo "processor not supported" oziroma nekaj v tem stilu? Mal okorno je to vse skupaj :-P

Xserces ::

mau tezko bos flashu ce ni slike xD
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Xserces je izjavil:

mau tezko bos flashu ce ni slike xD

No Shit, Sherlock :-)

Bom nesel v ponedeljek na servis. Priporočate kakšnega poceni v Ljubljani, da mi ne bodo zaračunal glih 50€?
Ali pa če bi bil kdo od vas tako zelo prijazen, da bi mi posodil i5 750 za flash? Prinesem jaz ploščo..

Oj. Dejte mi priporočit kak servis v LJ, kjer to za ziher lahk naredijo? :)
Tnx

Problem rešen - upgrade BIOSa na verzijo F10 je pomagal. Prej sem imel na plošči verzijo F6.

Mimogrede, procesor je špica!

dukenukem ::

to so stare zaloge plat ,k majo še star bios gor ,da maš pol probleme

huek111 ::

Goldee je izjavil:

Problem rešen - upgrade BIOSa na verzijo F10 je pomagal. Prej sem imel na plošči verzijo F6.

Mimogrede, procesor je špica!

Si za upgrade zamenjal procesor ali je bila kakšna druga možnost?

Plošča na servis, kjer sem zadevo kupil, pa so mi naredili upgrade... zastonj :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavljen PC, ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
152097 (1478) FX6300B
»

težava z računalnikom

13835 (654) anze32
»

Problem AMD Phenom II X4 945 (strani: 1 2 )

643999 (3335) Pšenični
»

Obešanje računalnika.

Oddelek: Strojna oprema
181279 (789) solatko
»

Gigabyte GA-7NNXP problem pomoč!

Oddelek: Strojna oprema
181195 (1006) Poldy

Več podobnih tem