» »

Kako narediti prozorno ozadje v CORELU 9

Kako narediti prozorno ozadje v CORELU 9

DJdeyco ::

LP,
Ker sem poskusil že vse finte pa še vedno ne gre, sem se odločil da vprašam vas strokovnjake!
Kako naj v corelu recimo izrežem neko sliko, da se v ozadju ne bo pojavil bel okvir? Recimo če izrežem neko faco in jo dam na belo ozadje je ok, ko pa jo dam na modro ozadje, pa je faca v belem okvirju! Prosim pomagajte!

Hvala in lp!
mater me jebe

tec ::

Ce imas cisto belo ozadje, potem samo exportas v gif format in ozacis belo barvo, ki ti jo potem program sam odstrani. Bolj je problem, ce imas ozadje razlicne barve, ker moras potem vse na roke rezat.

Arzen ::

Fant to se ne dela v corelu to je program za oblikovanje vektroskih elemntov (ne bom ti na dolgo razlagal) take stavri se dela v Photoshopu. Sicer lahko zadevo rešiš v korelu vendar moraš pri exportu rečet da boš posenl transparentno ozadje vendar še nekra to se ne dela z corelom ker ni za take stvari.

Highlag ::

Mogoče misli na Corel Photopaint?

V photoshopu to lahko narediš tako, da narediš selekcijo (recimo obraz) in iz te selekcije narediš novo plast (layer) nato lahko ozadje zbrišeš in imaš samo glavo na prozornem ozadju. Ko je glava na svoji plasti jo pač lahko prestaviš kamor hočeš.

Drug problem je potem le, če imaš preslabo izbrano glavo s tem izbereš tudi ozadje sploh, če je glava "zlita" z ozadjem. Potem si lahko po izbiri pomagaš z mehčanjem robu tvoje selekcije. Kak se to naredi v Photopaintu, boš moral pa nakoga drugega vprašat.
Never trust a computer you can't throw out a window

DJdeyco ::

Ja na Corel Photo-paint 9 mislim je sam mi je umes nekak že ratalo! Recimo tu zrežem, pol pa skopiram v Corel Draw in gre, če pa kopiram nazaj v photopaint pa problem ostane! Sej zasilo bo že nekak šlo! Hvala vam za odgovore!

LP, dejan
mater me jebe

harvey ::

Fantje vam še manjka precej in to osnov. Vprašanje je bilo jasno, kako obrezati bitno sliko. Clipping Path je ključ do uspeha! (Corel Paint to mal drugače poimenuje, a gre za isto vižo) Na hitro kako se to dela je opisano tule

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

corel težava

Oddelek: Programska oprema
262034 (1707) harvey
»

Izrezati objek iz ene slike s Corel draw

Oddelek: Programska oprema
62509 (2430) pr2501
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153857 (3558) lonz
»

Kako pri sliki označiti ozadje za prozorno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
64572 (4485) vidi
»

Kako odstraniti belo ozadje v JPG

Oddelek: Programska oprema
174419 (4081) darkolord

Več podobnih tem