» »

Šum v zvočnikih

Šum v zvočnikih

Shagrath ::

Pozdravljeni!

Imam nadležen problem in sicer hreščanje iz zvočnikov. Medtem ko so priklopljeni na računalnik, star približno 6 let(celeron 1.7Ghz, gf2, integrirana zvočna kartica itd.), se iz njih sliši neko hreščanje, praskanje, skratka šumenje. Zvočniki so vezani preko 240W yamaha ojačevalca, ki deluje brezhibno, brez motenj. Sumim, da je problem nekje v računalniku. Tudi, če priključim druge zvočnike se sliši šum. Ima kdo kakšen nasvet, kako se znebiti tega problema? :) Hvala!

ReBi ::

si poskusil z novim kablom? če tudi z novim šumi, lahko kupiš zunanjo zvočno kartico.

Pyr0Beast ::

Razlike mas ponavadi delajo tezave.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MK42 ::

kako se znebiti tega problema?

integrirana zvočna kartica

r5r ::

Napajalna napetost je slabo stabilizirana ali nefiltrirana. V takem primeru odpade druga zvočna kartica, saj je napajanje isto. Ustrezna rešitev je uporaba optičnega kabla.
And it makes me wonder.

Shagrath ::

Napajalna napetost je slabo stabilizirana ali nefiltrirana. V takem primeru odpade druga zvočna kartica, saj je napajanje isto. Ustrezna rešitev je uporaba optičnega kabla.

Hmmm. Kako pa ustrezno priklopiti tak optičen kabel, ker imajo ti kabli drugačne priključke? Kje se najbol splača kupiti kupiti ta kabel?

Valvoline ::

Ponavad tega dela k se suče hard disk.
Nabavi si mal močnejšega in novejšega napajalika za PC pa bo problem rešen.

MTB ::

Imaš v bližini kje kakšno neonko ali pa regulator za luči? Meni začnejo prasketat ko v sosednji sobi prižgejo luč preko zatemnitvenega stikala.

allex ::

tudi meni se je pojavljalo hreščanje, vsak poteg miške se je slišal v zvočnikih, zamenjal sem vse kable, novo zvočno kartico, vendar je problem še vedno obstajal.

potem sm se pa igral z avdio outputom oz. master sampling rate-om in ugotovil da je vzrok 48khz output. na 44.1 khz je 95% manj šumov, sliši se jih samo pri max volume-u. seveda je ostal grenak priokus, ker sound je mal manj izrazit, tako da nevem al mobo prebija, so preslabi konektorji na slotih, ker creative x-fi bi pomojem to moral sprocesirat.
struggling with abundancy of computer power

Pyr0Beast ::

Ni problem v kablih ce ti DAC sumi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

cyborg077 ::

Tudi meni šumi v zvočnikih, katere sem pred kratkim nabavil(Logitech 2.1 x-210), skupaj z novim računalnikom.
Potegi miške se sicer ne slišijo, ampak šumenje je pa neprijetno.
A morda kdo ve v čem je problem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"ropotanje" v zvočnikih ob bolj obremenjeni grafiki

Oddelek: Zvok in slika
13834 (531) 737
»

Težave z zvočno kartico

192768 (2519) MaticKregar
»

Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinu

382894 (2317) 2mlavric
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

635402 (4399) hyphh
»

Logitech Z-5500 ali Creative S750 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
746101 (4893) ganzi

Več podobnih tem