Forum » Omrežja in internet » wrt54gl težave
wrt54gl težave
pumaxx ::
Imam zgoraj omenjeni ruter na katerem sem imel nekaj časa openwrt, sedaj pa sem ga hotel zamenjati za tomato in mi nikakor ne uspe nadgradnja. Pingam ga lahko vendar z tftp-jem mi nikakor ne uspe ali pa ne najdem prevega tajminga. Prosim vse ki imate izkušnje z openwrt če mi lahko svetujete.
jan01 ::
Imaš omogočen bootwait? Poglej s nvram get boot_wait.
Če nimaš
nvram set boot_wait=on
in
nvram commit
Če nimaš
nvram set boot_wait=on
in
nvram commit
Kako dodam oziroma editiram ipkg.conf Dodati bi moral
src xwrt ftp://ftp.berlios.de/pub/xwrt/packages
src xwrt ftp://ftp.berlios.de/pub/xwrt/packages
jan01 ::
Zakaj pa si sploh imel openwrt, če pa še s vi ne znaš odpret...
Ne kompliciraj pa še enkrat poskusi s tftpjem(upam, da imaš v mrežni že nastavljene ipje, ne pa da se preko dhcpja nasatvijo)
TOREJ:
zloadej najnovejši tomato http://www.polarcloud.com/f/Tomato_1_22.7z. Ko razpakiraš imaš readme in tudi bat fajl. Preberi readmi(flashaj kot da bi imel buffalota: klikni tisti .bat fajl in delaj kot ti piše v cmdju(najprej izklopneš, potem....
Ne kompliciraj pa še enkrat poskusi s tftpjem(upam, da imaš v mrežni že nastavljene ipje, ne pa da se preko dhcpja nasatvijo)
TOREJ:
zloadej najnovejši tomato http://www.polarcloud.com/f/Tomato_1_22.7z. Ko razpakiraš imaš readme in tudi bat fajl. Preberi readmi(flashaj kot da bi imel buffalota: klikni tisti .bat fajl in delaj kot ti piše v cmdju(najprej izklopneš, potem....
Kot prvo openwrt sem uporabljal kot drugi ruter kjer sem poganjal določene skripte (že napravljene in po navodilih). Očitno se bom moral naučiti uporabljati kako se odpre in spreminja v vi, ker tftp ne uspe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83180 (14941) | brez-imenko |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21421 (5114) | mtosev |
» | Kater Tomato oz firmware za Buffalo WHR-HP-G54Oddelek: Omrežja in internet | 3169 (2952) | Veron |
» | Kateri usmerjevalnik(router)?Oddelek: Kaj kupiti | 5599 (4396) | KandazaR |
» | Linksys_WRT54GL in T2_pomočOddelek: Omrežja in internet | 2902 (2902) | PARTyZAN |