Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

kixs ::
Nekaj casa ze kupujem na ebayu. Zdaj pa bi probal se kaksno stvar prodati. Zato me zanimajo kaksni nasveti. Zanima me tole:
- na kateri ebay oddati oglas? Ne bi se rad omejeval pri posiljanju, zato bom dal "worldwide" - edino, ce ima kdo kaksne neprijetne izkusnje s kaksno drzavo? Verjetno je najboljse dati na ebay.com
- nekje sem zasledil, da imas lahko doloceno stevilo oglasov brezplacno - al kaksne so ze bonitete?
- dal bi kar na avkcijo z zacetno ceno 1€ ali $1. Za nekatere reci vem kaksne so realne cene in ne bi dajal kaksne pridrzane cene. Za nekatere pa nisem preprican.
Opazam, da ima veliko prodajalcev zakljucke avkcije v nedeljo zvecer po EU casu. Sicer so tudi prodajalci iz EU. Tudi sam bi se tega drzal - ali v soboto ali pa v nedeljo. Verjetno malo kasneje kot imajo ostali.
Nek problem je le s postnino. Gledam tisti online cenik od Poste, pa me zanima ali je tocen? Verjetno bom sel se na Posto vprasat za najbolj pogoste destinacije (DE, UK, USA, AU). Je pa verjetno pametno posiljati le priporoceno.
lp
- na kateri ebay oddati oglas? Ne bi se rad omejeval pri posiljanju, zato bom dal "worldwide" - edino, ce ima kdo kaksne neprijetne izkusnje s kaksno drzavo? Verjetno je najboljse dati na ebay.com
- nekje sem zasledil, da imas lahko doloceno stevilo oglasov brezplacno - al kaksne so ze bonitete?
- dal bi kar na avkcijo z zacetno ceno 1€ ali $1. Za nekatere reci vem kaksne so realne cene in ne bi dajal kaksne pridrzane cene. Za nekatere pa nisem preprican.
Opazam, da ima veliko prodajalcev zakljucke avkcije v nedeljo zvecer po EU casu. Sicer so tudi prodajalci iz EU. Tudi sam bi se tega drzal - ali v soboto ali pa v nedeljo. Verjetno malo kasneje kot imajo ostali.
Nek problem je le s postnino. Gledam tisti online cenik od Poste, pa me zanima ali je tocen? Verjetno bom sel se na Posto vprasat za najbolj pogoste destinacije (DE, UK, USA, AU). Je pa verjetno pametno posiljati le priporoceno.
lp

Alamar ::
Na ebay.com imaš 50 oglasov mesečno brez provizije, ne glede na začetno ceno. Na ebay.co.uk pa 20, če se ne motim.
Če daš začetno ceno 0.99 $-pound-EUR imaš povsod brez začetne provizije. Oglasi s pridržano ceno niso posebno priljubljeni, plus vedno se plača posebej provizija za to opcijo, ki ni tako majhna.
Na tvojem mestu se bi omejil na EU (minus Italija in Hrvaška) ter mogoče še ZDA, Kanada in Avstralija. Sicer pa čisto odvisno, kaj misliš prodajat.
Kot prodajalec - začetnik, boš imel najverjetneje tri tedne pridržana sredstva na paypal računu.
Ne pozabit na provizije (ebay cca 10% od končne prodajne cene in poštnine, paypal cca 4%)
Itak, da je največ v nedeljo zvečer, saj takrat največ ljudi čekira po ebayu.
Online cenik pošte je točen. Cene za (priporočeno) pismo do 2kg so identične za cel svet.
Če daš začetno ceno 0.99 $-pound-EUR imaš povsod brez začetne provizije. Oglasi s pridržano ceno niso posebno priljubljeni, plus vedno se plača posebej provizija za to opcijo, ki ni tako majhna.
Na tvojem mestu se bi omejil na EU (minus Italija in Hrvaška) ter mogoče še ZDA, Kanada in Avstralija. Sicer pa čisto odvisno, kaj misliš prodajat.
Kot prodajalec - začetnik, boš imel najverjetneje tri tedne pridržana sredstva na paypal računu.
Ne pozabit na provizije (ebay cca 10% od končne prodajne cene in poštnine, paypal cca 4%)
Online cenik pošte je točen. Cene za (priporočeno) pismo do 2kg so identične za cel svet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

St235 ::
In pa ja, vsekakor samo in le priporočeno, ker drugače nimaš nikakršnega dokaza, da si zadevo res poslal in bo v primeru disputa ebay/paypal brez vprašanja potrdil kupcu.
hmm, a ni to samo pri uvozu/izvozu, ki presega osebno uporabo oziroma za pravne osebe?
dobil sem mail od carinske pošte da moram vložiti MRN. Kaj to pomeni MRN in kaj se zgodi, če ga ne vložim?
hvala za odgovor
hmm, a ni to samo pri uvozu/izvozu, ki presega osebno uporabo oziroma za pravne osebe?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

Pithlit ::
www.ups.com/worldshiphelp/WS15/ENU/AppH...
MRN številka pomeni številko tranzitnega postopka, ki jo določi sistem na
uradu odhoda. Na osnovi te številke je mogoče identificirati pošiljko s podatki v NCTS
sistemu pri tranzitnem in namembnem uradu ali pa v primeru posebnih dogodkov kot npr.
v primeru nesreče, pretovora, spremembe poti, itd., pri katerem koli medpotnem uradu. Na
nacionalnem nivoju se določi naslednja struktura MRN številke (Bačar 2003):
o Primer : 05SI00415700000018:
o dvomestna številčna oznaka leta (05),
o dvomestna črkovna oznaka države (SI),
o dve ničli,
o štirimestna številčna oznaka odhodne izpostave (4157 - Petišovci),
o sedem mestna zaporedna številka tranzitnega postopka (0000001 - deklaracija
številka 1). Številčenje poteka na nivoju države,
o enomestna številčna oznaka, ki predstavlja kontrolno številko, ki jo podeljuje
carinski informacijski sistem (8).
MRN številka pomeni številko tranzitnega postopka, ki jo določi sistem na
uradu odhoda. Na osnovi te številke je mogoče identificirati pošiljko s podatki v NCTS
sistemu pri tranzitnem in namembnem uradu ali pa v primeru posebnih dogodkov kot npr.
v primeru nesreče, pretovora, spremembe poti, itd., pri katerem koli medpotnem uradu. Na
nacionalnem nivoju se določi naslednja struktura MRN številke (Bačar 2003):
o Primer : 05SI00415700000018:
o dvomestna številčna oznaka leta (05),
o dvomestna črkovna oznaka države (SI),
o dve ničli,
o štirimestna številčna oznaka odhodne izpostave (4157 - Petišovci),
o sedem mestna zaporedna številka tranzitnega postopka (0000001 - deklaracija
številka 1). Številčenje poteka na nivoju države,
o enomestna številčna oznaka, ki predstavlja kontrolno številko, ki jo podeljuje
carinski informacijski sistem (8).
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Na ebay.com imaš 50 oglasov mesečno brez provizije, ne glede na začetno ceno. Na ebay.co.uk pa 20, če se ne motim.
Hvala vsem za komentarje.
Bi te pa vprasal kaksna je razlika med omenjeno provizijo?
Se pravi, ce nekaj prodas za 42€ + 8€ postnine, mores vzeti osnovo 50€. Od tega pobere ebay 10% = 5€ in paypal 4% = 2€. Meni ostane 42-7 = 35€. To velja za vse ebay-e?
Kaj pa ce nekaj prodas zgolj za 1€ in znese postnina 8€. Potem placas vec samo za provizije (ebay=0,9€ in PP=0,36€ == 1,26€)?
Sicer bi lahko znotraj EU zahteval placilo preko SEPA.
Pri nekaterih prodajalcih vidim, da imajo v glavi oglasa napisano, da posiljajo samo po svoji drzavi. Potem pa v besedilu oglasa, da lahko poslje tudi v druge drzave po dogovoru. Je kaksen smisel v tem? Razen tega, da se potem sam odlocis komu posljes, komu pa ne?
lp

veronika1 ::
Živjo, danes mi je počil ekran na prenosniku, seveda popravilo ne spada v garancijo, zato sem brala, da se mi najbolj splača potem ekran naročiti z ebaya in mi ga potem nekdo montira.
Zanima pa me, NA KAJ MORAM BITI POZORNA, kateri podatki vse se morajo skladati?
Imam acer aspire v5-511, z 15.6" ekranom (15.6", 16:9 HD LCD 1366x768)
je potem okej, če naročim npr tole: http://www.ebay.com/itm/180970848813
ali moram upoštevati še kakšne druge specifikacije?
Hvala za odgovor, upam da je tema primerna,
lp
lp

Za ebay provizijo se vedno vzame osnova plus poštnina. Ne glede na razmerja. Na tebi je, da si preračunaš, pod kakšnimi pogoji se ti splača stvar prodat. Tukaj je potem še tako imenovana najvišja možna osnovna poštnina za določen artikel. Recimo npr. za CD plošček moraš ponudit osnovno poštnino do 3$, ker več sam sistem ne dovoli. Te tri dolarje ti seveda ne bo pokrilo niti navadne prednostne pošiljke do 250g (stane 3.22 EUR). Na tebi je potem, da zvišaš začetno avkcijsko ceno, da se ti stvar finančno pokrije. Zato osebno nikoli ne prodajam po začetni ceni 1$, ker imaš itak 50 oglasov mesečno brez začetne provizije, ne glede na ceno in nima smisla tvegat izgubo dohodka.
Bi te pa vprasal kaksna je razlika med omenjeno provizijo?
Se pravi, ce nekaj prodas za 42€ + 8€ postnine, mores vzeti osnovo 50€. Od tega pobere ebay 10% = 5€ in paypal 4% = 2€. Meni ostane 42-7 = 35€. To velja za vse ebay-e?
Kaj pa ce nekaj prodas zgolj za 1€ in znese postnina 8€. Potem placas vec samo za provizije (ebay=0,9€ in PP=0,36€ == 1,26€)?
Sicer bi lahko znotraj EU zahteval placilo preko SEPA.
Pri nekaterih prodajalcih vidim, da imajo v glavi oglasa napisano, da posiljajo samo po svoji drzavi. Potem pa v besedilu oglasa, da lahko poslje tudi v druge drzave po dogovoru. Je kaksen smisel v tem? Razen tega, da se potem sam odlocis komu posljes, komu pa ne?
lp
Tudi za SEPA plačilo velja ebay provizija, le paypal proviziji se bi seveda izognil. Opcija samo s sepa plačilom pa ti ne bo laufala dobro, saj taki oglasi niso priljubljeni, ker namreč ne ščitijo kupca. Plus nisem čisto prepričan, a mislim, da v večini kategorij ne moreš imeti "only bank transfer" opcije.
Glede pošiljanja lahko za vsak oglas posebej določiš, kam ne boš pošiljal. Lahko izbereš celine in celo vsako posamezno državo (glej pod rubriko "Excluded shipping locations"). Lokalci imajo velikokrat določeno poštnino samo za svojo matično državo, zraven pa je opomba, da ga lahko kontaktiraš za poštnino v druge države (The seller has not specified a shipping method to XXXX. Contact the seller and request shipping to your location). To seveda lahko vodi do potencialnih problemov, saj lahko na tak oglas bida vsaka oseba, tudi če te prej ne kontaktira za poštnino in ti si mu seveda dolžan poslat artikel. V izogib temu ti priporočam, da lepo v nastavitvah oglasa točno določiš kam in za kakšno ceno boš artikel poslal.

Okapi ::
, saj lahko na tak oglas bida vsaka oseba, tudi če te prej ne kontaktira za poštnino in ti si mu seveda dolžan poslat artikel.??? Dolžan si mu poslati, če ti plača poštnino, kot jo zahtevaš. V resnici je kupec dolžan kupiti, čeprav ne ve, koliko ga bo stvar v resnici stala skupaj s poštnino. Kot jaz razumem te reči.
O.

Živjo, danes mi je počil ekran na prenosniku, seveda popravilo ne spada v garancijo, zato sem brala, da se mi najbolj splača potem ekran naročiti z ebaya in mi ga potem nekdo montira.Pozoren moraš biti na velikost, resolucijo, tip ekrana (je led ali ne) in kje se nahaja ter kakšen je konektor. To vse ti piše v vsakem oglasu za ekran, le na svojem moreš preverit vse te parametre.
lp
Ta tvoj link je izven EU, kar pomeni, da se plača 22% DDV plus 7-8 EUR manipulativnih stroškov. Ker gre za dokaj velik artikel, ga bo carina zelo verjetno ustavila in obdavčila. Priporočam, da naročiš znotraj EU, saj se dobijo precej ugodno in še veliko hitreje pride sama pošiljka.

Ma saj, to je precej kočljivo. Najbolje se je izognit takšnim oglasom kot kupec in prodajalec. Lahko ti potem nabije 3x poštnino in imaš spet problem. Njemu v vsakem primeru ebay pobere 10% provizijo, tudi če ne dobi plačano, zato mu ni v interesu, da stvar ne bi poslal oziroma sporazumno skenslal. Sam sem imel v začetku par takšnih problemov, vendar smo potem sporazumno prekinili transakcijo, ker le tako dobi potem prodajalec nazaj ebay provizijo in meni ni treba artikla nabavit., saj lahko na tak oglas bida vsaka oseba, tudi če te prej ne kontaktira za poštnino in ti si mu seveda dolžan poslat artikel.??? Dolžan si mu poslati, če ti plača poštnino, kot jo zahtevaš. V resnici je kupec dolžan kupiti, čeprav ne ve, koliko ga bo stvar v resnici stala skupaj s poštnino. Kot jaz razumem te reči.
O.
Sedaj v takšnih oglasih vedno prej vprašam, naj mi navede točno poštnino. Če se na mail ne javi, oglas ignoriram.

dr.Akula ::
Živjo, danes mi je počil ekran na prenosniku, seveda popravilo ne spada v garancijo, zato sem brala, da se mi najbolj splača potem ekran naročiti z ebaya in mi ga potem nekdo montira.
lp
A si sigurna da je model Aspire v5-511 in ne v5-551?
ni podatka

Siddh ::
Pred več kot dvema mesecema sem naročil neko bluetooth napravo preko ebaya, a je nisem dobil pravočasno, zato sem prijavil na ebay, prodajalaec pa mi je dal refund pod pogojem, da v primeru da dobim predmet potem pač plačam nazaj. Predmet sem dobil, zdaj pa ne vem kako spet plačati nazaj prodajalcu.

Kontaktiraj prodajalca in ti bo vse povedal. Navadno ti pove njegov PayPal racun, kamor nakazes kupnino.

umetnic ::
Kontaktiraj prodajalca in ti bo vse povedal. Navadno ti pove njegov PayPal racun, kamor nakazes kupnino.
Tako je, plus zelo vesel bo, Ti pa boš s to potezo delno zaslužen, da bodo še naprej pošiljali v Slovenijo in ne bomo pristali na black listi. Hvala tudi z moje strani! :D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: umetnic ()

Siddh ::
Sem povedal, da sem dobil predmet, on pa mi nazaj napiše naj počakam 3-4 dni pa bo predmet prišel, če pa nebo pa dobim refund. Še dobro da razumejo angleško.

umetnic ::
Če piše free shipping, potem je free shipping. Ne boš plačal čisto nič več kot si pri checkoutu, razen če vrednost izdelka ali večih izdelkov presega 22EUR (ddv) oz. 150EUR (ddv+carina); več o tem npr. tu - https://slo-tech.com/forum/t390192/
No, to seveda ne drži. Tudi, če je izdelek pod 22 EUR, a nima pravilno spisane carinske deklaracije (kar je pri Kitajcih 99% verjetnost) bo lahko plačal manipulativne stroške cca 4 EUR, ki jih že par mesecev zaračunava naša pošta. Sicer je verjetnost pregleda precej majhna zaradi minimalne velikosti artikla kot je ovitek, a dejstvo ostaja.
Lahko tudi "posumijo", da sicer pravilno izpolnjen cn22 nima navedene prave cene in ti lepo zaračunajo pregled.
Tako da če hočejo ti lahko praktično vsak paket zaračunajo stroške pregleda.
V prometu bi to izgledalo sledeče: policaj te ustavi, dober dan, ste kaj pili ?
Ne.
Bomo preverili, ziher je ziher.
Rezultat pokaže pod mejo oz 0.0, potem reče policaj: "strošek pregleda bo 30 eur, tukaj imate položnico".
Super, ane ?
Imaš kak vir za tole nabijanje v tri dni?
----------------
https://carinska.posta.si/Portal/TermsC...
------
Na podlagi 28. člena Akta o ustanovitvi družbe Pošta Slovenije d.o.o. izdajamo
SPLOŠNE POGOJE IZVAJANJA STORITEV CARINSKEGA POSREDOVANJA
16. člen
(oprostitev uvoznih dajatev)
(1) Poštnim pošiljkam, predanim v carinske postopke v skladu z veljavno zakonodajo, ki ne zapadejo pod zavezo plačila uvoznih dajatev, se uvozne dajatve ne obračunajo. Za te poštne pošiljke ima izvajalec pravico obračunati nastale stroške naslovniku skladno s cenikom izvajalca, naslovnik pa jih je dolžan plačati.
Maribor, julij 2014
----
Skratka...norost...:D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

St235 ::
skratka nepismenost, kot ponavadi...
Če je pošiljka ustrezno označena NI osnove, da bi oni morali karkoli dodatno kontrolirat in zaračunat. Saj bi ti rekel, da poišči stališče pošte, ki je bilo že objavljeno v tej temi, pa močno dvomim, da ti bo zneslo.
Če pa pošiljka ni ustrezno označena, pa ti seveda v skladu z cenikom zaračunajo postopek in stroške, ki so jih imeli s tem ker ti nisi zagotovil ustrezno opremljene pošiljke. Če vzamemo tisto idiotsko analogijo s policajem je to približno tako, kot če napihaš 0,0, policaj ti pa izstavi položnico, ker pri sebi nimaš vozniške.
Če je pošiljka ustrezno označena NI osnove, da bi oni morali karkoli dodatno kontrolirat in zaračunat. Saj bi ti rekel, da poišči stališče pošte, ki je bilo že objavljeno v tej temi, pa močno dvomim, da ti bo zneslo.
Če pa pošiljka ni ustrezno označena, pa ti seveda v skladu z cenikom zaračunajo postopek in stroške, ki so jih imeli s tem ker ti nisi zagotovil ustrezno opremljene pošiljke. Če vzamemo tisto idiotsko analogijo s policajem je to približno tako, kot če napihaš 0,0, policaj ti pa izstavi položnico, ker pri sebi nimaš vozniške.

first_line ::
Sem preplačal to zadevo?
http://www.ebay.com/itm/AMD-FX-8150-Box...
Upam da veš da si kupil samo hladilnik?
Verjetno bi ga dobil ceneje na Bolhi (odvisno koliko ti je ptt računal).

k3k3tz ::
Če je pošiljka ustrezno označena NI osnove, da bi oni morali karkoli dodatno kontrolirat in zaračunat
Tega, da je pošiljka označena prav, po moje ne vejo, dokler ne prekontrolirajo. Če je že vsebina označena pravilno, lahko vedno posumijo v vrednost. Vsaj pri kitajcih.
Opažam pa vedno več primerov, ko je pošta zahtevala račun in so se podatki ujemali s tistimi na CN22, pa prejemniku ni bilo treba plačati nič. Kot je tudi prav.

neon21 ::
first_line je izjavil:
Sem preplačal to zadevo?
http://www.ebay.com/itm/AMD-FX-8150-Box...
Upam da veš da si kupil samo hladilnik?
Verjetno bi ga dobil ceneje na Bolhi (odvisno koliko ti je ptt računal).
Ja žal nisem na začetku dobro pregledal in ja vidim , da sem kupil samo hladilnik. 20 eurov z poštnino vred pride. Spet sm bil prehiter glede nakupa. Se da to stornirat glede na to da sm žal zmagal na avkciji?

first_line ::
Kontaktiraj prodajalca, morda se lahko kaj zmenita. Čeprav je oglas rahlo zavajujoč s tisto sliko, samo piše pa v naslovu ohne cpu, tko da...

amacar ::
Nimaš kaj. Jasno piše v naslovu in opisu, pa še prodal se je za realno ceno (če ne gledamo poštnine).

Saj, napako sm jaz naredo ker sem preletel samo oglas na hitro, sem kontaktiral prodajalca, za 5eu me nea boli kolk me postnina pece. Upam na najboljse.

Tilen ::
Poskusi kasneje ali pokliči support. Lahko, da so podatki bili spremenjeni.
Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel
Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

klempo ::
narocil sem stransko ogledalo za avtomobil iz nemcije, vendar je prodajalec poslal napacnega, najprej sem ga kontaktiral preko sporocil v angleskem in nemskem jeziku skupaj, ker ni bilo odgovora v 1 tednu sem odprl dispute, tudi ni bilo odgovora nato sem vkljucil se ebay, ki pa je odlocil da moram prodajalcu vrniti izdelek in bom dobil refund, seveda moram jaz kriti stroske posiljanja v nemcijo kljub temu da ni bila moja napaka. Je imel ze kdo podoben primer in kako ga ja resil?

mrTwelveTrees ::
kupim powerline iz ebay.co.uk ... piše lokacija: UK, brez carine....
čakam 3 tedne dobim carinsko obestilo.... čakam na račun od carine
pišem prodajalcu, ves napizden, kaj se gre... mi prizna in mi bo vrnil znesek carine/ddv-ja na paypal...
ok vsaj neki, samo vseeno... brezvezni problemi
čakam 3 tedne dobim carinsko obestilo.... čakam na račun od carine
pišem prodajalcu, ves napizden, kaj se gre... mi prizna in mi bo vrnil znesek carine/ddv-ja na paypal...
ok vsaj neki, samo vseeno... brezvezni problemi

Tilen ::
Lahko daš link do oglasa? Ponavadi je namreč tako, da kdo spregleda item location, čeprav je zlistano na Ebay UK.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Kaj naredite, ko kupite rabljeno elektronsko napravo:
1.) in v opisu pise "netestirano, brez garancije, as is" ni pa deklarirano stanje "For parts or not working" in rec po prejetju res ne deluje?
2.) in v opisu pise "fully functional", po prejetju in testiranju pa opazis, da ne deluje cisto tako kot bi morala?
Pod 1. je to hipoteticen primer.
Pod 2. se mi je to dejansko zgodilo, kontaktiral sem prodajalca in mu opisal tezavo. Odgovora pa nisem dobil. Trenutno se lahko odprem dispute. Prodajalec je iz DE s 100% feedbackom od 1000+ uporabnikov.
1.) in v opisu pise "netestirano, brez garancije, as is" ni pa deklarirano stanje "For parts or not working" in rec po prejetju res ne deluje?
2.) in v opisu pise "fully functional", po prejetju in testiranju pa opazis, da ne deluje cisto tako kot bi morala?
Pod 2. se mi je to dejansko zgodilo, kontaktiral sem prodajalca in mu opisal tezavo. Odgovora pa nisem dobil. Trenutno se lahko odprem dispute. Prodajalec je iz DE s 100% feedbackom od 1000+ uporabnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

mrTwelveTrees ::
Lahko daš link do oglasa? Ponavadi je namreč tako, da kdo spregleda item location, čeprav je zlistano na Ebay UK.
http://www.ebay.co.uk/itm/291124881813?...

mrTwelveTrees je izjavil:
http://www.ebay.co.uk/itm/291124881813?...
Item location: St Helier
To je na Kanalskih otokih (Jersey)
Pri nakupu je potrebno upoštevati, da obstajajo v Skupnosti posebna območja (npr. Kanalski otoki), ki so del carinskega območja EU, niso pa del davčnega območja, zato se za blago iz teh posebnih območij carina ne plača, obračunati in plačati pa je potrebno DDV.

cypena ::
Mene pa zanima, kako ugotoviš iz podatkov na embalaži kdo ti je poslal zadevo?
Imam namreč problem, da sem naročil dva enaka izdelka pri dveh različnih prodajalcih in sem enega dobil, drugega pa še ne in bo čas za ukrepanje in nenazadnje tudi za podelitev feedbacka... bolj gledam kje na deklaraciji bi zasledil naziv prodajalca, manj mi je jasno
Hvala.
Imam namreč problem, da sem naročil dva enaka izdelka pri dveh različnih prodajalcih in sem enega dobil, drugega pa še ne in bo čas za ukrepanje in nenazadnje tudi za podelitev feedbacka... bolj gledam kje na deklaraciji bi zasledil naziv prodajalca, manj mi je jasno

Hvala.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

Kaj naredite, ko kupite rabljeno elektronsko napravo:
Potem lahko sklepam, da nima noben taksnih izkusenj?

1. Pred nakupom vprašaš, a ne?
2. Isto vprašaš. Če ne dobiš odgovora, odpreš dispute in nadaljuješ po navodilih naprej. Najverjetneje boš moral poslati zadevo nazaj, ali se zmeniti za delni refund. Pri elektronskih zadevah težko slikovno dokažeš nepravilnost.
2. Isto vprašaš. Če ne dobiš odgovora, odpreš dispute in nadaljuješ po navodilih naprej. Najverjetneje boš moral poslati zadevo nazaj, ali se zmeniti za delni refund. Pri elektronskih zadevah težko slikovno dokažeš nepravilnost.

Kolikokrat si od Kitajcev dobil račun v paketu?
Skoraj vedno. Če ne v paketu je bil pa naliman v vrečki na zunanji strani paketa.

1. Pred nakupom vprašaš, a ne?
1. vprasal sem, ce deluje? Pa pravi, da je pred leti, zdaj ne more sprobat - gre za staro maticno plosco. Enako ima napisano tudi v opisu izdelka
2. pred kaksnimi tremi tedni sem mu poslal opis tezave, odgovora pa nobenega. Ker je tezavo res tezko opaziti med delovanjem, ce ne ves na kaj moras biti pozoren, nisem preprican, da je sploh vedel - ampak tudi nisem preprican, da ni vedel

Okapi ::
Če piše, da vse dela, v resnici pa ne dela vse, se pač pritožiš na ebay, opišeš napako in počakaš, da odločijo.
O.
O.

Imam naročit eno jakno iz ebay.de . Jakna se nahaja valda na kitajskem. Cena je 23,13€ z 22% davkom me pride nekaj čez 29€. Zanima pa me komu plačam pol davek.Ko pride pošiljka do mene plačam poštarju al morem kam drugam hodit plačat davek.
Mimo grede našel sem ddv kalkulator tako da če bo koga zanimalo kolk davka bo plačal čez določeno vrednost je tukaj link za izračun: http://www.zvezarfr.si/pripomocki/izrac...
Mimo grede našel sem ddv kalkulator tako da če bo koga zanimalo kolk davka bo plačal čez določeno vrednost je tukaj link za izračun: http://www.zvezarfr.si/pripomocki/izrac...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neon21 ()

Ajoj, 100x je bilo že vse razloženo. Vse boš plačal poštarju.
O.
Ja sem prehitro postavil vprašanje , vmes sem že našel na slotechu odgovor. Bi pa blo fajn da se takšne stvari , če se da postavijo na prvo stran kot pomoč uporabnikom , npr. na 1 strani tej teme bi pač blo prilimano vse od plačila ddv do plačila carine , da je bolj pregledno , da pač ne letiš čet XXX strani v tej temi.

Če piše, da vse dela, v resnici pa ne dela vse, se pač pritožiš na ebay, opišeš napako in počakaš, da odločijo.
O.
"Catch" je v tem, da sicer vse dela. Ampak ne tako kot bi moralo. Naj razlozim...
Gre za eno staro maticno plosco s procesorjem 486slc-33. Tako plosco sem imel nekje leta 1992 in sem jo ravno zaradi tega tudi kupil. Po pricakovanjih bi morala biti hitrost nekje na nivoju 386DX-33. Imam se benchmarke moje stare plate. Ta plata pa je hitra kot pravi 386SX-33. Torej nekje neki ne stima. Ker je 486SLC dejansko 486 z 1kb internega cacha, ki je tudi omogocen v BIOSu, bi moral delati hitreje. Ce ta cache izklopim, pa dela na nivoju 286-16MHz. Da je catch se bolj zanimiv. Sem med testiranjem opazil, da po nekem "cudezu" zacne delovati tako kot mora. Po dodatnem preverjanju opazim, da deluje "normalno" le po zagonu programa Sysinfo. Pred tem deluje pocasi, po tem pa tako kot mora.
Kar se tice delovanja, deluje. Ne deluje po "defaultu" tako kot bi morala. Po nakljucju sem sicer nasel resitev. Vendar to vseeno ni "fully functional". V tem stilu sem tudi cloveku napisal, pa nic odgovora...
Nimam pa pojma kako bi Ebay odlocil v tem primeru.

cypena ::
Piše na računu.
Žal računa ni bilo priloženega.
Najbrž zato, ker je vrednost nizka, samo okoli 5 evrov (CO detektor).
Vse kar je podatkov, so podani na CN22 deklaraciji, kjer pa ni videti ebay naziva prodajalca, vsaj v latinici ne, iz kitajskih pismenk pa ne razberem nič...
Sem upal, da je mogoče kaka številka nakupa ali transakcije zapisana na deklaraciji pa nisem nič našel.
Je imel kdo podoben problem in kako ga je potem rešil, če ga je?
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cypena ()

Ummm... prosiš oba prodajalca naj ti pokažeta svoja naziva v pismenkah pa pol primerjaš s tistim kar na cn22 piše? Pofotkaš svoj cn22 pa jima pošlješ in vprašaš čigav je? Če je poslano iz različnih krajev pogledaš s kje je tvoj paket prišel? Ideje pač...