Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju
lolipop2 ::
Imam primer, ko prodajalec iz Nemčije ne pošilja v Slo. Razmišljam, da b vključil mailbox.de
Zanima me, če npr, artikel ne odgovarja, ali ga lahko potem pošljem nazaj iz SLO naslova, ne glede na to, da sem vzel preko mailbox.de?
Zanima me, če npr, artikel ne odgovarja, ali ga lahko potem pošljem nazaj iz SLO naslova, ne glede na to, da sem vzel preko mailbox.de?
Okapi ::
Lahko, na svoje stroške. Ampak na ebayu v večini primerov ne moreš vrniti, če "ti ne odgovarja". Mora biti kaj narobe z izdelkom, da ga lahko vrneš.
kixs ::
Machete ::
Da, ampak moraš poslati priporočeno s podpisom, če nočeš težav z vračilom kupnine in tako boš ob 15+ eur.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Ja. To moras vzeti v zakup predno kupis. Ker ti njihova DHL nalepka za vracilo izdelka nic ne nuca v Sloveniji.
še eno vprašanje glede mailboxde
- a ta nemški naslov vpišeš kot main address? Prekriješ svoj pravi naslov s tem?
- če/ko narediš vračilo artikla, verjetno pri obrazcu, ki ga je treba izpolniti prodajalcu zaradi vračila, vpisuješ le-ta mailboxde naslov?
Hvala
- a ta nemški naslov vpišeš kot main address? Prekriješ svoj pravi naslov s tem?
- če/ko narediš vračilo artikla, verjetno pri obrazcu, ki ga je treba izpolniti prodajalcu zaradi vračila, vpisuješ le-ta mailboxde naslov?
Hvala
pa še podvprašanje...
a pod ime priimek vpišem kar tole vse skupaj:
Mailboxde.com GmbH
imepriimek, ID 00000
a pod ime priimek vpišem kar tole vse skupaj:
Mailboxde.com GmbH
imepriimek, ID 00000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lolipop2 ()
V eBay moras dodati nov naslov - tako kot si dobil od Mailbox.de.
Pri vracilu je cisto vseeno kaj napises, ker posljes na prodajalcev naslov. O kaksnem obrazcu govoris?
Pri vracilu je cisto vseeno kaj napises, ker posljes na prodajalcev naslov. O kaksnem obrazcu govoris?
prodajalec ob vračilu zahteva izpolnitev obrazca. Saj..verjetno je tak vseeno, glede na to, da bo vračilo (če bo) na paypal
se pravi pod naslov dam vse v isto vrstico... takole: Mailboxde.com GmbH imepriimek, ID 00000
Zgodovina sprememb…
aha, mi je mailboxde celo poslal navodila. V Ime priimek vpišem mailboxde, tam ko je pa naslov, pa v prvo okence moje ime pa kodo, v drugo pa njihov naslov. :) Jao...
Je pa zanimivo s tem mailboxom.. npr. prodajalec bi, če bi insistiral, dodal shipping za Slovenijo, ki bi bil 23€. Ker sem pa vzel na mailboxde, pa je free shipping do tja, od mailboxde do Slo pa samo 15€. :) Se pravi, se včasih bolj splača preko mailboxde furat, kot direkt v Slo
A ebay je pa začel zadrževati denar? Trenutno imam prodan izdelek 6.10, pa piše da bodo funds available 6.11. Čemu? Do sedaj sem vedno dobil, še preden je lupec sploh dobil izdelek.
Poglej pod svoj "Seller dashboard", ce je kaj omenjeno.
Sicer ne prodajam veliko. Prejsnji teden pa sem nekaj prodal in je bilo na mojem racunu naslednji dan. Kot obicajno.
Sicer ne prodajam veliko. Prejsnji teden pa sem nekaj prodal in je bilo na mojem racunu naslednji dan. Kot obicajno.
Tam imam vse above average. Nobenih komplikacij nikoli. Saj, zato mi je čudno, ker je vedno bilo v dnevu dveh.
Sedaj pa pri artiklu piše Funds available within 24 hours of order delivery Estimated release on Nov 5
Sej ni panike.. bom že počakal... :)
Sedaj pa pri artiklu piše Funds available within 24 hours of order delivery Estimated release on Nov 5
Sej ni panike.. bom že počakal... :)
edi123 ::
Kako pa je s prodajo na ebay.de in FURSOM? Se pravi, če prodaš za par tisoč € vrednih izdelkov? In vse skupaj nakazuješ na Paypal? Kot fizična oseba/prodajalec.
Legon ::
Ko te dobijo plačaš kazen + davke za nazaj + obresti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Tvegaš pa je. Jaz bi. Sem pred leti preprodal nekih ca 25 kosov nečesa za ca 1000 profita. Žalsotno od države bi bilo, da bi se kdo vtikal v tak drobiž.
predi ::
Gledal sem en izdelek na ebay.de, ki bi ga naročil iz Tajvana. Piše, da bi bilo zastonj poslano prek Economy Int'l in da ebay za takšne izdelke sam obračuna naš DDV in je v tem primeru že vključen. Se lahko zanesem na to, da bodo pravilno poslali elektronsko najavo pošiljke našim, torej uporabili IOSS? Znesek z vključenim DDV preseže 150€, kar v primeru napake na njihovi strani ne bi bilo idealno.. *sigh*
Med prodajalčevimi review-i ni na prvi pogled nikogar, ki bi se pritoževal nad problemi pri uvozu, večina jih je sicer iz Nemčije, kjer postopek morda poteka malce drugače.
Med prodajalčevimi review-i ni na prvi pogled nikogar, ki bi se pritoževal nad problemi pri uvozu, večina jih je sicer iz Nemčije, kjer postopek morda poteka malce drugače.
Zakaj naredi razliko, če znesek z DDV preseže 150 EUR? V najslabšem primeru bo šla zadeva pri nas na carinjenje, kjer se gleda vrednost blaga in potem od ebaya zahtevaš vračilo DDV.
SI13 ::
rabim nasvet. prodajam privat. ebay.com. Izraelc je neki kupil pri meni (pozabil dat pod excluded države izrael) in zdaj ne odgovori na sporočila. Pozval sem ga da preklične naročilo ampak ni odgovora. Ima kdo kak nasvet? ker če jaz dam prekliči bo verjetno kak fee preklica....
Zakaj naredi razliko, če znesek z DDV preseže 150 EUR? V najslabšem primeru bo šla zadeva pri nas na carinjenje, kjer se gleda vrednost blaga in potem od ebaya zahtevaš vračilo DDV.Ker bi znesku, ki bi ga izpisal ebay, dodali carino, potem pa še enkrat DDV na vse skupaj? 150EUR je meja za oprostitev carine.
Ampak mislim, da v tem primeru (Economy Int'l Versand) za vse poskrbi ebay.de, vključno z elektronsko najavo paketa. Nisem pa prepričan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
Zakaj naredi razliko, če znesek z DDV preseže 150 EUR? V najslabšem primeru bo šla zadeva pri nas na carinjenje, kjer se gleda vrednost blaga in potem od ebaya zahtevaš vračilo DDV.Ker bi znesku, ki bi ga izpisal ebay, dodali carino, potem pa še enkrat DDV na vse skupaj? 150EUR je meja za oprostitev carine.
Ampak mislim, da v tem primeru (Economy Int'l Versand) za vse poskrbi ebay.de, vključno z elektronsko najavo paketa. Nisem pa prepričan.
Meja za oprostitev plačila carine se gleda na vrednost blaga. Če ti bo Ebay obračunal DDV in ne bo pravilno sporočen IOSS to ne vpliva na vrednost blaga.
rabim nasvet. prodajam privat. ebay.com. Izraelc je neki kupil pri meni (pozabil dat pod excluded države izrael) in zdaj ne odgovori na sporočila. Pozval sem ga da preklične naročilo ampak ni odgovora. Ima kdo kak nasvet? ker če jaz dam prekliči bo verjetno kak fee preklica....
Obicajno ni nobenega feeja.
Imas kaksen poseben razlog, da ne bos poslal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
A ni v ebayu opcija, da tudi če prodaš, še vedno lahko daš "cancel sale". Se mi zdi, da sem to videl. Pač napišeš da item is no longer available.
Zgodovina sprememb…
Ampak vrednost blaga je tisto, kar si plačal ebayu, ni? Dvomim, da jih na carinski pošti zanima struktura tistega zneska na predloženem računu, torej da bi kaj sami odštevali "že plačan DDV".Meja za oprostitev plačila carine se gleda na vrednost blaga. Če ti bo Ebay obračunal DDV in ne bo pravilno sporočen IOSS to ne vpliva na vrednost blaga.Zakaj naredi razliko, če znesek z DDV preseže 150 EUR? V najslabšem primeru bo šla zadeva pri nas na carinjenje, kjer se gleda vrednost blaga in potem od ebaya zahtevaš vračilo DDV.Ker bi znesku, ki bi ga izpisal ebay, dodali carino, potem pa še enkrat DDV na vse skupaj? 150EUR je meja za oprostitev carine.
mtosev ::
Že dva dni sta mimo od kar bi mi rabil priti paket iz Irske. A še malo počakam ali naj pišem prodajalcu?
Paket je brez trackinga.
Paket je brez trackinga.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Kako ves, da bi moral priti, ce nimas trackinga?
Ce gledas zadnji rok dostave na eBayu, potem se pa kar na prodajalca obrni. Ceprav kaj dosti ne bo mogel narediti. Zato v prihodnje vedno izberi dostavo s sledenjem.
Ce gledas zadnji rok dostave na eBayu, potem se pa kar na prodajalca obrni. Ceprav kaj dosti ne bo mogel narediti. Zato v prihodnje vedno izberi dostavo s sledenjem.
Komot skenslaš. Če ni refund avtomatski, ga narediš pa ti takoj. Feeji in vse se vrne, kot da nakupa ni bilo.
Še vedno ti lahko da slab feedback, ampak problema ne boš imel nobenega. (Jaz tudi ne bi pošiljal v naci države).
Ampak vrednost blaga je tisto, kar si plačal ebayu, ni? Dvomim, da jih na carinski pošti zanima struktura tistega zneska na predloženem računu, torej da bi kaj sami odštevali "že plačan DDV".Meja za oprostitev plačila carine se gleda na vrednost blaga. Če ti bo Ebay obračunal DDV in ne bo pravilno sporočen IOSS to ne vpliva na vrednost blaga.Zakaj naredi razliko, če znesek z DDV preseže 150 EUR? V najslabšem primeru bo šla zadeva pri nas na carinjenje, kjer se gleda vrednost blaga in potem od ebaya zahtevaš vračilo DDV.Ker bi znesku, ki bi ga izpisal ebay, dodali carino, potem pa še enkrat DDV na vse skupaj? 150EUR je meja za oprostitev carine.
Seveda jih zanima kaj pise na racunu. Ce bos imel loceno prikazan ddv, se ga seveda odsteje. Enako kot se na primer odsteje postnina, zavarovalnina itd. (za ugotavljanje mejne vrednosti).
Mislim, da imaš prav. Sem izbrskal specifikacijo, ki jo imam od enega prejšnjega primera, kjer se vidi da so vrednost blaga upoštevali brez "že plačanega DDV". Sicer zneske sam vpišeš, ko dobiš poziv, ampak so bili verjetno pravi, ker je šlo takrat čez.
Bom naročil, pa bomo pač videli.
Bom naročil, pa bomo pač videli.