» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
60 / 113
»»

cypena ::

Pithlit je izjavil:

Ummm... prosiš oba prodajalca naj ti pokažeta svoja naziva v pismenkah pa pol primerjaš s tistim kar na cn22 piše? Pofotkaš svoj cn22 pa jima pošlješ in vprašaš čigav je? Če je poslano iz različnih krajev pogledaš s kje je tvoj paket prišel? Ideje pač...

sem kar pofotkal in jima poslal pa da vidimo kakšen bo odgovor :)
Hvala za pomoč.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

Pithlit ::

Upaj da ne bosta kar oba rekla da je njun.
Life is as complicated as we make it...

Alamar ::

cypena je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Piše na računu.

Žal računa ni bilo priloženega.
Najbrž zato, ker je vrednost nizka, samo okoli 5 evrov (CO detektor).
Vse kar je podatkov, so podani na CN22 deklaraciji, kjer pa ni videti ebay naziva prodajalca, vsaj v latinici ne, iz kitajskih pismenk pa ne razberem nič...
Sem upal, da je mogoče kaka številka nakupa ali transakcije zapisana na deklaraciji pa nisem nič našel.

Je imel kdo podoben problem in kako ga je potem rešil, če ga je?
Poglej na paypal transakcijo. Tam vidiš njegov mail,ki je velikokrat natisnjen na kuverti/deklaraciji.

Sem že gledal transakcije in nisem nič našel, kar bi bilo na cn22 v latinici... mogoče je v njihovi pisavi zapisano.
Upam, da bo iz odgovora razvidno :8)

mtosev ::

a ima kdo probleme pri plačevanju stuffa na ebayu prek paypala? že 2 dni probam plačati pa, dobim denied pri paypalu a denarja dovolj na kartice
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kixs ::

Js sem v nedeljo nekaj kupil. V ponedeljek placal. Dobil po posti vceraj. Na kartico pa so mi tudi sele vceraj prikazali strosek PayPal transakcije.

radmannsdorf ::

meni je par dni nazaj prvič napisalo da "izvaja plačilo". ponavadi je takoj:) ampak pol je šlo, sem dobil mail čez nekaj časa da je plačano. se je pa zgodilo prvič.

jaz dobim error 70047
please try again later

v paypal accountu pa imam pri vsakemu poizkusu denied

a mogoče kdo ve kolk je časa, da rabiš plačat preden dobiš negative feedback? pred paypala še vedno ne morem plačat (denied), banka je rekla, da je pri njih vse ok in denarja je dovolj na kartici, a še vedno dobivam denied??

darkolord ::

Kaj pa pravi paypal?

Charge From Credit Card (Unique Transaction ID #)

Total amount:
€4.10 EUR
Fee amount:
€0.00 EUR
Net amount:
€4.10 EUR

Date:
Nov 14, 2014
Time:
06:58:16 PST
Status:
Denied

Subject:

Credit Card
Funding Type:
Credit Card
Transfer from:
Visa Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
This transaction will appear on your bill as "PAYPAL *HUANGZHIYAN

mtosev je izjavil:

a mogoče kdo ve kolk je časa, da rabiš plačat preden dobiš negative feedback? pred paypala še vedno ne morem plačat (denied), banka je rekla, da je pri njih vse ok in denarja je dovolj na kartici, a še vedno dobivam denied??

Kot kupec ne moreš dobit negativen feedback. Lahko te le prijavi kot neplačnika. Ponavadi imajo prodajalci v oglasu napisano, v kolikšnem času pričakujejo plačilo. Sicer pa ga kontaktiraj in prosi za odlog plačila zaradi težav s paypalom.

Zakaj eni prodajalci tako meckajo s feedbackom. Kitajcki ti dajo takoj ob placilu. Ko pa kupujem od fizicnih oseb, pa traja in traja, pa se potem, ko jim tudi sam dam +, se kar nic? V zadnjem primeru sem mu cez nekaj dni pisal, pa se nic ne gane. 8-O Ocitno bo potrebno najprej zahtevat feedback od njih. :|

Okapi ::

Od kdaj je feedback obvezen?

O.

Ni obvezen, pac pa se pricakuje, ce je vse OK. Ali se motim in so ti feedbacki cisto brezveze?

Pithlit ::

A ti na ebay-u kupuješ zato da dobiš feedback?
Life is as complicated as we make it...

umetnic ::

cypena je izjavil:

Sem že gledal transakcije in nisem nič našel, kar bi bilo na cn22 v latinici... mogoče je v njihovi pisavi zapisano.

@cypena, jaz imam za to elegantno rešitev;

Ko naročaš dodaj v svoj naslov še en podatek. Recimo ime+priimek+dodatna beseda, ki jo uporabiš samo pri temu prodajalcu, lahko celo besedo, ki te bo takoj spomnila da gre zanj, recimo prvi del imena ebay stacune ipd.

Sam naredim tako, ko narocam istocasno iste stvari (avkcije) od vecih ebay stacun.

Nazadnje sem tako narocil angry birdse iz pliša za tamauga. Naročil sem jih 7, prišlo jih je šest. dva sta bila napačnih barv. Nimaš pojma kdo ni dostavil, kdo je zaj#!" barvo itd...če pa daš v svoj naslov še dodaten info, se pa potem ne rabiš zafrkavat s pismenkami, ker ponavadi na kuverti pišejo čisto drugi podatki, kot so v ebay podatkih produkta, ki si ga kupil. Ena štacuna ima več ebay userjev, veliko jih uporablja vnaprej stiskane kuverte itd...srečen si lahko, že kadar datum pošiljke pravilno prebereš :D

Zgornja 'tehnika' pride prav tudi, ko dobiš izdelek, ki ga sploh nisi naročil in sedaj nimaš pojma, kateri od prodajalcev pri katerih si v zadnjih tednih naročal je zamešal, razen če čakaš, da čisto vse pride (do 8-9 tednov, da si ziher...)
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Pithlit je izjavil:

A ti na ebay-u kupuješ zato da dobiš feedback?

eBay temelji na ocenah in je prav, da se dajejo. Ce se ne, je potem sistem cisto brez veze.

fopi ::

A je zavarovanje 45 dni od plačila ali predvidene dostave? Kaj če je od plačila in je zadnji dan predvidene dostave več kot 45 dni? Potem vseno odprem case še preden je potekel zadnji dan predvidene dostave?

amacar ::

Od konca predvidene dostave. Prej niti ne moreš odpreti dispute case.

fopi ::

Predvidena dostava se je končala 2 dni nazaj, danes mi piše da nimam več zavarovanja kupcev, ker je poteklo več kot 45 dni od plačila. Torej mora veljati 45 dni od plačila, tudi če je dobava več kot 45 dni.

Pojdi na "Help - Resolution center", izberi "I haven't received it yet." in poglej, ce lahko izberes ta "item".

lp

A je tale on-line cenik Poste Slovenije pravilen za posiljanje mednarodno, priporoceno pismo do 2kg?

http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/#

Zanimivo se mi zdi, da je "flat rate" ne glede na destinacijo. Ista cena za Italijo in Avstralijo?! Kako je pa s sledenjem v teh drzavah, deluje?

lp

Pravilen. Cenik za mednarodno (priporoceno) pismo do 2 kg je enak za vse drzave. Glede sledenja je odvisno od drzave. Za Italijo se ne spomnim trenutno, za Avstralijo pa ne deluje. Vedno deluje do izhoda iz Slovenije, za naprej je potrebno pogledat na postno stran drzave prejemnice in tu ne deluje za vse drzave.

Aha. Fino bi bilo dobiti kaksne tocne informacije glede sledenja. Ker posiljanje v tujino brez, da to res deluje, je lahko precej riskantno. Varianta je potem edino, da posljes s povratnico. Tako dobis nazaj potrdilo o dostavi. Kosta pa dobre tri evre vec.

Ves mogoce, ce deluje sledenje v UK?

Tule je sicer spisek lokalnih post, ki naj bi omogocale sledenje:
http://www.posta.si/predstavitev-storit...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Tvegano ni, ker gre se vedno za priporoceno posiljko, ki jo mora prejemnik ob prevzemu podpisat in tudi lahko poizveduje o posiljki na svoji posti, ko pride v njegovo drzavo. Edina razlika je, da pac v vseh drzavah ne more sledit slovenske posiljke online. Za UK lahko sledi na Royal mail strani, ko pride posiljka v UK.

Zgledno je recimo za Zda, kjer lahko na Usps strani american sledi takoj, ko oddas priporoceno pismo na svoji posti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Mare3 ::

Pozdravljeni jaz imam pa namen kupiti srebrno ogrlico za darilo preko ebay-a in me zanima je to sploh varno oz. kako vem da je pravo srebro da ni neko prebarvano železo? Ali se bolje splača pri nas v kakšni trgovini kupiti?

Tilen ::

Vprašanje, kako se pri nas izdelki iz srebra obnašajo glede na tržno ceno srebra. Ena unča stane cca 13 EUR. Srebrna ogrlica sama po sebi ni tako draga stvar, če nima zaradi česa drugega višje vrednosti. Preveri feedback in klasične zadeve pri prodajalcu, vendar to še vedno ni garancija, da boš dobil pravo srebro. Najbolje, da se oglasiš v zlatarni, po možnosti pri severnih sosedih, kjer je večji pretok artiklov. Spet je potrebno preveriti, če se to splača, ker cena srebra ni tako visoka. Da ne boš porabil za 3 unče srebra goriva ob nakupu 50g ogrlice.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Odgovor ::

Zanima me, če kdo ve kakšna bi bila morebitna provizija, v primeru nakupa na ebayu iz anglije (za dražji izdelek). Bi bila kakšna razlika pri nakazilu preko trust paya ali kreditne kartice? ...valuta nakupa je funt.

Hvala.

Kakšna provizija? Kupec ne plača nobene provizije, ker je všteta v ceni in jo plača prodajalec.

Zgodovina sprememb…

Odgovor ::

...tudi, če je moja primarna valuta evro ali dollar, nakup pa je v funtih?

Ob plačilu z npr. Mastercardom ali Viso, plačaš spremembo valute po ceniku svoje banke. To ni privzeta nastavitev v Paypalu in jo je potrebno ročno spremeniti. V primeru, da gre denar direktno iz Paypala (je tam že naložen), boš primoran uporabiti manj ugoden, Paypalov tečaj.

V primeru, da imaš denar na Paypalu in bi vseeno rad v celoti plačal s kartice, ker je to zaradi boljšega menjalnega tečaja bistveno ugodneje, izberi to možnost takoj ob preusmeritvi na Paypalovo stran.

Zgodovina sprememb…

umetnic je izjavil:

cypena je izjavil:

@cypena, jaz imam za to elegantno rešitev;

Ko naročaš dodaj v svoj naslov še en podatek. Recimo ime+priimek+dodatna beseda, ki jo uporabiš samo pri temu prodajalcu, lahko celo besedo, ki te bo takoj spomnila da gre zanj, recimo prvi del imena ebay stacune ipd.

Sam naredim tako, ko narocam istocasno iste stvari (avkcije) od vecih ebay stacun.

Nazadnje sem tako narocil angry birdse iz pliša za tamauga. Naročil sem jih 7, prišlo jih je šest. dva sta bila napačnih barv. Nimaš pojma kdo ni dostavil, kdo je zaj#!" barvo itd...če pa daš v svoj naslov še dodaten info, se pa potem ne rabiš zafrkavat s pismenkami, ker ponavadi na kuverti pišejo čisto drugi podatki, kot so v ebay podatkih produkta, ki si ga kupil. Ena štacuna ima več ebay userjev, veliko jih uporablja vnaprej stiskane kuverte itd...srečen si lahko, že kadar datum pošiljke pravilno prebereš :D

Zgornja 'tehnika' pride prav tudi, ko dobiš izdelek, ki ga sploh nisi naročil in sedaj nimaš pojma, kateri od prodajalcev pri katerih si v zadnjih tednih naročal je zamešal, razen če čakaš, da čisto vse pride (do 8-9 tednov, da si ziher...)

Dobra ideja, jo bom naslednjič preizkusil, hvala.
Ali bi si mogoče lahko ime trgovine kar v address line 2 vpisal, ker imam praznega? Svoj naslov imam vpisan v Address line 1.

Ali s tem načinom ni nobenih problemov s PayPalom, k pač vsakič nekaj te podatke za dostavo "spreminjaš", ko vpisuješ imena trgovin?

cypena je izjavil:

Dobra ideja, jo bom naslednjič preizkusil, hvala.
Ali bi si mogoče lahko ime trgovine kar v address line 2 vpisal, ker imam praznega? Svoj naslov imam vpisan v Address line 1.

Ali s tem načinom ni nobenih problemov s PayPalom, k pač vsakič nekaj te podatke za dostavo "spreminjaš", ko vpisuješ imena trgovin?

Ne vidim razloga, da ne. Poštar bo tako ali tako iskal ulico in številko, ter priimek....ostale krace na kuverti pa ga ne zanimajo.
Za vsak slučaj daj še v oklepaj in problem rešen.

Kar se pa na splošno naslova tiče, pa jaz z nobenim prodajalcem (500+) nisem imel težav, pa sem plačeval iz različnih paypalov in tudi dostavljal na različne naslove, skratka velikokrat je bil v paypalu potrjen en naslov, plačeval sem za x ebay račun (recimo od punce), naročil pa recimo na naslov sodelavca, ker je blo darilo zanj ipd....vse gre čez...

Nekateri prodajalci imajo sicer v oglasu napisano, da pošiljajo samo na paypal confirmed address, a še nihče od takih mi nikoli ni zakompliciral. Je pa res, da praviloma kupujem cheap gadgete, tako, da za vrednejše stvari, ne škodi če prej preveriš pri prodajalcu.
Sej v osnovi se gre samo za to, da mora vse skupaj izpast kredibilno, Potem pa imata s prodajalcem tako ali tako enak interes. :D

Zanima me, kako naj trenutno najceneje pošljem nedelujočo stvar v vrednosti 50 usd nazaj na kitajsko. In da bom hkrati imel nek dokaz, da je prevzel, v primeru, da bom moral odpret case na ebayu?

Pošta.si ali kater drug dostavljalec?
Katere storitve? Paket, pismo..?

Seveda, od nekoga, ki je to pred kratkim počel v praksi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: umetnic ()

umetnic je izjavil:

Zanima me, kako naj trenutno najceneje pošljem nedelujočo stvar v vrednosti 50 usd nazaj na kitajsko. In da bom hkrati imel nek dokaz, da je prevzel, v primeru, da bom moral odpret case na ebayu?

Pošta.si ali kater drug dostavljalec?
Katere storitve? Paket, pismo..?

Seveda, od nekoga, ki je to pred kratkim počel v praksi.
Če je zapakirana stvar težka do 2 kg in iam seštevek v+d+g do 90cm je najceneje priporočeno pismo. Dobiš potrdilo o oddaji pošiljke, kjer je natisnjena sledilna številka. Cene so naslednje

do 20 g 3,56 EUR
nad 20 g do 100 g 4,00 EUR
nad 100 g do 250 g 5,22 EUR
nad 250 g do 500 g 6,99 EUR
nad 500 g do 1.000 g 9,77 EUR
nad 1.000 g do 2.000 g 14,29 EUR

mat11 ::

Očitno sem naletel na mino. Na licitaciji sem zlicitiral telefon iz Nemčije, ko sem opazil, da sprejema samo bančno nakazilo sem pač plačal , sedaj pa se mi prodajalec sploh več ne oglasi(kakšen teden) odprl sem dispute, poleg pa dobil opozorilo da ebay varovanja ni tukaj????? Zakaj pa potem sprejemajo take prodajalce? Kaj lahko sploh naredim, razen da rečem adijo 200 evrov?
mat

erex ::

Policija...tožba.

Is it Safe?
Yes - the process of making a bank transfer is safe and secure. BUT there is no Buyer Protection on eBay for this method of payment, so that does not mean that the purchase is guaranteed to be 'safe'.

The eBay Standard Purchase Protection Program no longer exists. As a buyer, you will be relying on the seller to put things right if the transaction goes wrong. If they don't, your only recourse will be to :

Report the matter to the Police as Fraud by obtaining money by deception
Take the seller to the Small Claims Court (will cost you ~?30 to start proceedings)
but there will be no guarantee of getting the item or a refund.

Policija pri nas ali v Nemčiji?
mat

Steinkauz ::

Prek ebaya se vedno plačuje s paypalom, ker imaš edin pri tem kritje.

Vem, nisem bil pozoren, ker sem uletel zadnji trenutek na licitacijo.
mat

Alamar je izjavil:

Če je zapakirana stvar težka do 2 kg in iam seštevek v+d+g do 90cm je najceneje priporočeno pismo. Dobiš potrdilo o oddaji pošiljke, kjer je natisnjena sledilna številka. Cene so naslednje

do 20 g 3,56 EUR
nad 20 g do 100 g 4,00 EUR
nad 100 g do 250 g 5,22 EUR
nad 250 g do 500 g 6,99 EUR
nad 500 g do 1.000 g 9,77 EUR
nad 1.000 g do 2.000 g 14,29 EUR

Hvala Ti Lepa, @Alamar!

tomaz88 ::

mat11 je izjavil:

Policija pri nas ali v Nemčiji?

nemčiji, sammo ne pričakuj preveč

Je imel že kdo podoben primer?
mat

dejansan ::

Slabo leto nazaj me je ravno tako švaba nat... za prenosnik. Po prijavi na policiji pri nas je čez par mesecev prišla pošta od državne tožilke, da odstopajo od ovadbe, ker je znesek prenizek in možnost ponovitve premajhna. Šlo se je ravno tako za slabih 200€.

Bojda obstaja možnost prijave še na PP v Nemčiji vendar...
dejansan

Kaj vendar? Hočeš reči na naj se sprijaznim da sem popu.... 204 evre? Če že denarja ne dobim bi mu rad vsaj malo zagrenil življenje. Pa si imel njegove podatke?
mat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat11 ()

perci ::

Zapelji se v nemčijo in oddaj prijavo na najbližji PP. :)

Mogoče ne bo treba. Včeraj sem mu napisal malce prefinjeno pismo ;) , da bom zadevo predal znancu odvetniku v Nemčiji ki bo pač vodil postopek naprej. Glej ga zlomka po 10 dnevih ignoriranja, se je takoj oglasil in se izgovarjal da žena "pozabila " poslati. Bomo videli kaj bo sedaj.
mat

Apel ::

Pozdravljeni

vceraj sem malo brala tu o ebayu, se registrirala in nasla cudovit plašček,
ker je to zame prvič, bi lepo prosila, če bi kdo vrgel uč na artikel in mi povedal, če vse izgleda ok.

Grem še paypal aktivirat.

Če bom imela kasneje še kakšno vprašanje pa vprašam.

Hvala

http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-BELTED...

Po vsej verjetnosti iz Kitajske, kar ni nič narobe. Edino številke so lahko problem. Kontaktiraj prodajalca, da ti da točne mere.
mat

Bellzmet ::

Hm piše item location UK, royal air mail...kaj pa vem...meni zgleda vse OK in da je iz EU?

lp
««
60 / 113
»»