» »

Problemi z odvijanjem

Problemi z odvijanjem

Ilidian ::

Se opravičujem za tole noob uprašanje ampak useen :)
Mogu bi odvit CPU ker se mi pregreva. Naviu mi ga je en kolega in zdej ko grem v bios ne morem nardit nič ker so napisi sivi in se ne morem premaknt na njih. Vem da bi nekej mogu naštimat na manual ampak nker v biosu ne nejdem kej kar bi sploh blo možno naštimat na manual.

Mam Intelov pentium 4 cpu 2600 mhz naštiman na 3120 mhz in matično Asus P4P800 SE

paljer ::

Reset BIOS to default možnost.
In kako veš, da se ti pregreva. Ne vem zakaj vsi nekaj komplicirate s temi temperaturami. Se ti računalnik resetira? Ja ali ne? Če ne, so temperature v redu.

Ja resitira se mi pa pač u Everestu sm spremlou temperaturo in ka je ful narasla se je resitirou tko da vem da se pregreva. Sm pa že probou Reset BIOS to default pa ne vem kuko je to možno sam zgleda da je na default naštiman 3120 mhz :S

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ilidian ()

damjanj ::

Preden greš iz BIOS-a imaš ponavadi opcije - save, dont save, LOAD SETUP DEFAULTS. To je ponavadi čisto na desni strani ko gledaš BIOS. Se pa da tudi na plati resetrat (zraven baterije na plati so 3 pini in 2 sta z JUMPER-jem povezana. Pri izklopljenem računalniku preklopiš z tem JUMPER-jem na druga dva pina. Vstaviš JUMPER nazaj in to je to (če ne veš o čem sem ravno pisal potem tega ne delaj)

Itak v BIOS-u bi moralo biti dovolj.
Tu je LINK do navodil o mamaplati. Na strani 99 imaš sliko kje se nahaja LOAD SETUP DEFAULTS. Malo prej pa se tudi kaj zanimivega najde.

--------ata google knows it all----------------

Hvala. Mi je ratal z jumperjem :)

Anteus ::

Imam vprašanje, ki tudi ustreza tej temi.
Za svoj računalnik (iz komponent) sem kupil zmogljivo grafično kartico (radeon X1950XTX), ki je sedaj daljši čas ne bi uporabljal za namene, kot so grafično zahtevne igre. Zanima me, kaj priporočate za enostavno odvijanje/navijanje (uporabljam win XP) in mogoče še, koliko bi z odvijanjem lahko zmanjšal porabo elektrike.

BuBBle.D ::

Grafična se ti avtomatsko , ko ne igraš igre, preklopi v 2d (varčevalen) način.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BuBBle.D ()

Anteus ::

Do določene mere se res upočasni. Vendar me predvsem zanima, če se to oz. koliko se to pozna pri porabi. Kot vem, imajo najnovejši radeoni zelo dodelan sistem zmanjševanja takta v 2d načinu, samo moja kartica je brez teh funkcij.
Pa mogoče še, kakšne bi bile razlike z dodatno odvito kartico in če kdo pozna programe za spremljanje porabe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP na nov prenosnik

Oddelek: Operacijski sistemi
182035 (1705) dinozaver7
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312280 (11667) k0lar
»

Flashal BIOS na Epox 8rda+, sedaj tipkovnica ne dela!

151366 (1130) EZ2BHard
»

Problem pri zagonu

14924 (872) Duhec
»

Big problem z računalnikom... !

211442 (1110) Brane2

Več podobnih tem