Forum » Operacijski sistemi » Inštalacija XPjev (in morda Viste) z USB ključka
Inštalacija XPjev (in morda Viste) z USB ključka
PrimozR ::
Torej, googlam že nekaj časa, zatakne se že pri ustvarjanju bootable USB ključka (sicer ga imam, a sem pozabil ime programa, s katerim sem ga naredil) oz. iskanju pravih boot fajlov za uporabo HPjevega orodja (zakaj ne more nekdo na strani napisati _____you need these files for the HP thing to work____???). Poleg pa berem še MSFN forum, kjer uporabljajo programe za ustvarjanje ključka oz. neke tretje programe.
Torej, je možno na USB ključek vržti vse fajle iz XP ISOta in bootati ključek ter tako inštalirati XPje, kot da bi uporabil CD? Ne da se mi nabavljati RW CDja (oz. sploh običajnih CDjev) in jih peči 1000x, če bi lahko vse skupaj vrgel na USB ključek in bi bil fertik. Inštalacijo bi namreč nLite-al (service pack, najnovejši driverji v primeru planiranega formata, nastavitve), in bi tako precej lažje prišel skozi s spremenjeno inštalacijo.
Torej, je možno na USB ključek vržti vse fajle iz XP ISOta in bootati ključek ter tako inštalirati XPje, kot da bi uporabil CD? Ne da se mi nabavljati RW CDja (oz. sploh običajnih CDjev) in jih peči 1000x, če bi lahko vse skupaj vrgel na USB ključek in bi bil fertik. Inštalacijo bi namreč nLite-al (service pack, najnovejši driverji v primeru planiranega formata, nastavitve), in bi tako precej lažje prišel skozi s spremenjeno inštalacijo.
pingo76 ::
Jaz sem poskusil in je zadeva delovala do prvega reboota nato se je installer zapičil da ne najde izvora instalacije in naj mu dam cd ali nekaj takega. Dela pa fino s kakim recovery live XP-jem ala BART XPE ali podobno. NO ja z visto nisem probal sicer pa visto inštaliravam v razmerju 1:1000 tako, da ne vidm smisla smetit en ključ z njo. Morda pa gre.
ru7 ::
Jst sem na EEE naložil XP preko ključka, tako da se sigurno da.
Sledil sem tej povezavi in je vse delalo iz prve.
kitewing ::
Jst sem na EEE naložil XP preko ključka, tako da se sigurno da.
Tole sem včeraj uporabil in dela ....
Vanich ::
Hmmmm, hmm...Kako bi ba zgledal ZAGON OS iz USB ključa? Torej; kako bi inštaliral OS na ključ in ga uporabil kot HD drive s katerega bi se zagnal OS? (XP ,Vista, Linux, karkoli)
dba ::
Se bom en mal umešal z svojim vprašanjem...
Kako lahko naredim svoj inštalacijski cd (ali dvd, še najraje pa usb ključek...), za recimo win xp, kjer bi polek sistema se inštalirali še kakšni drugi programi (recimo office, firefox, 7zip, pač tisto kar načeloma vsak rabi)... Pa da bi se mogoče dalo že na začetku tudi določit katere izmed teh programov želim inštalirat?
lp
Kako lahko naredim svoj inštalacijski cd (ali dvd, še najraje pa usb ključek...), za recimo win xp, kjer bi polek sistema se inštalirali še kakšni drugi programi (recimo office, firefox, 7zip, pač tisto kar načeloma vsak rabi)... Pa da bi se mogoče dalo že na začetku tudi določit katere izmed teh programov želim inštalirat?
lp
PrimozR ::
Okej, dejansko prečekiral in naredil bootable USB ključek po eeeguides vodiču, a se mi poraja vprašanje. Kaj se zgodi, če imaš 2 diska in na enem 2 particiji (seveda na sistemskem, tako da odklop 2. diska ni rešitev)? Eksplicitno namreč povedo, da je za inštalacijo treba imeti le eno in eno samo particijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | namestitev windows xp z USB ključaOddelek: Operacijski sistemi | 4463 (3752) | Gwanaroth |
» | EEE 701 in microxpOddelek: Operacijski sistemi | 1238 (1191) | hojnikb |
» | Windows 7 z namestitvenimi USB ključi? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14396 (10769) | MrStein |
» | USB instal na Asus-a eeeOddelek: Pomoč in nasveti | 1022 (925) | echoman |
» | Asus Eee v novih barvah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 13087 (8808) | Blond |