» »

V Kiberpipi v tem tednu

V Kiberpipi v tem tednu

Kiberpipa - Na Pipinem odprtem terminu v torek, 25.11. ob 19h bo Rok Žlender govoril o Drupalu, enem izmed bolj popularnih odprtokodnih CMS-jev. Uporablja se za gostovanje osebnih blogov kot tudi spletnih strani z milijon obiski na dan. Predstavljene bodo osnove Drupala, kako deluje in kaj naredi Drupal tako privlačen. Da ne bo predavanje sestavljeno samo iz prosojnic, si bomo pogledali, kako se Drupal naloži na strežnik in kako se uporabi množico modulov, ki so na voljo. Na koncu pa si bomo še ogledali, kako se izdela lasten modul ali temo.

O vplivu interneta na novinarstvo in medije ter percepciji in sodelovanju novinarjeve publike v novi dobi bomo govorili na Spletnih uricah v sredo, 26.11. ob 19h. Ostri umi bodo med seboj in s publiko izmenjali izkušnje in argumente o novi dobi medijev - ali je t.im. 'internetno novinarstvo' sploh kaj novega in kaj pravzaprav to sploh je. Povezoval bo freelancer Simon Ručigaj, ozaveščali pa bodo bodo Jani Sever, odgovorni urednik Vest.si, Gregor Fras, odgovorni urednik Blogorole in Lenart J. Kučič, novinar Dela.

Če ne boste uspeli priti v Kiberpipo na Kersnikovo 6 v Ljubljani, si boste POT in SU kot vedno lahko ogledali v živo v Kiberpipinem videoarhivu.

FilmŠteka pa bo v četrtek, 27.11. ob 19h predvajala film Black Fist (1975, režija: Timothy Galfas in Richard Kaye), poznan tudi kot Black Street Fighter. Neodvisno filmanje je omogočilo, da so si lahko tudi zatrte manjšine privoščile tisto, za kar so bile prikrajšane. Tako se je v sedemdesetih oglasila "blaksploatacija" (očitna skovanka "black" in "exploitation"), ki ga je hotela "vtakniti nazaj Človeku" (stick it back to The Man). Black fist je zabaven biser v zastonjski domeni, vreden svojega statusa. Glavni igralec deluje kot največji navdih za Samuela L. Jacksona v Šundu, funk pa naredi še tako obskuren film "kul".

1 komentar

Gandalfar ::

Hud program. Komaj cakam ta teden pa glede na udelezence, bodo dobre debate tudi po predavanjih na pivu/caju/kavi v metropolu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144950 (3969) iElectric
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73588 (2490) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134052 (2889) Tear_DR0P
»

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih pre

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52777 (2394) Tear_DR0P
»

Kiberpipa se odpira

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134147 (3256) Hexx

Več podobnih tem