Forum » Strojna oprema » Lov za izgubljenim BIOS.
Lov za izgubljenim BIOS.
OmegaBlue ::
Imam nekoliko čuden problem, ki se je izkazal za posebno tečnega. Na neki plati bi rad nadgradil bios in tukaj se zatakne.
Model plošče je MS-6533e verzija 10b, na msi strani pa plošča ni podprta saj je namenjena OEM proizvajalcem, za katerega se mi sanja ne kateri bi bil.
Trenutna bios verzija je 7.1, ker je plata identična GX/L verziji po hardwaru mora nekje obstajati 7.4 različica. Bios od GX/L ne paše gor (flasher se razpizdi) forsirati pa ravno ne upam.
BIOS string je 02/20/2003-SiS-651-6A6IXM4FC-00 in MD5 hash 7.1 (backup) bios je E2C6AA01C12848CA4B4F67B314B5F156.
Našel sem plato pri MEDION a so njihovi BIOS updejti drugačni, našel sem tudi PremioPC a tudi ta ne paše oz. noče flashat.
Moj google-fu sem izčrpal, ima kdo še kako idejo?
Model plošče je MS-6533e verzija 10b, na msi strani pa plošča ni podprta saj je namenjena OEM proizvajalcem, za katerega se mi sanja ne kateri bi bil.
Trenutna bios verzija je 7.1, ker je plata identična GX/L verziji po hardwaru mora nekje obstajati 7.4 različica. Bios od GX/L ne paše gor (flasher se razpizdi) forsirati pa ravno ne upam.
BIOS string je 02/20/2003-SiS-651-6A6IXM4FC-00 in MD5 hash 7.1 (backup) bios je E2C6AA01C12848CA4B4F67B314B5F156.
Našel sem plato pri MEDION a so njihovi BIOS updejti drugačni, našel sem tudi PremioPC a tudi ta ne paše oz. noče flashat.
Moj google-fu sem izčrpal, ima kdo še kako idejo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Pyr0Beast ::
A z MSI live update pa ne gre ? :)
Varianta 1;
Ce se nisi, zatezi proizvajalcem. V najslabsem primeru se ti bo pripetilo, da so za plato izgubili in manual in bios .. [:D]
Varianta 2;
Vzami ime chipseta - SB in NB, ter poglej za zvocnim kodekom in najdi plato, s katero se to ujema.
Uspelo mi je enkrat (enkrat pa ni, sam sem mel backup :P )fleshat, zaradi bednega biosa skoraj neuporabno plato (Phoenix bios), na dokaj solidn plater z Awardovim biosom, kateri je poleg vsega celo podpiral vklop in izklop naprav, celo navijanje in podobne drobnarije, katerih tista plata tako ni mela (se ure nisi mogel nastavit skoraj) :)
Varianta 1;
Ce se nisi, zatezi proizvajalcem. V najslabsem primeru se ti bo pripetilo, da so za plato izgubili in manual in bios .. [:D]
Varianta 2;
Vzami ime chipseta - SB in NB, ter poglej za zvocnim kodekom in najdi plato, s katero se to ujema.
Uspelo mi je enkrat (enkrat pa ni, sam sem mel backup :P )fleshat, zaradi bednega biosa skoraj neuporabno plato (Phoenix bios), na dokaj solidn plater z Awardovim biosom, kateri je poleg vsega celo podpiral vklop in izklop naprav, celo navijanje in podobne drobnarije, katerih tista plata tako ni mela (se ure nisi mogel nastavit skoraj) :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
MSI live update je worthless.
Plato sem že našel identično. Tale ima enak chipset in vse ostalo, s tem da je oznaka plate druga. A ne upam ravno forsirati update biosa, recovery bi bil rahlo zajeban ;)
Sem dal force.. zaenkrat dela.
Plato sem že našel identično. Tale ima enak chipset in vse ostalo, s tem da je oznaka plate druga. A ne upam ravno forsirati update biosa, recovery bi bil rahlo zajeban ;)
Sem dal force.. zaenkrat dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
50% je da dela :)
No, ce je flash sprejel v redu in stvar zdaj dela BP ni fore, da tvegas z drugo verzijo :)
No, ce je flash sprejel v redu in stvar zdaj dela BP ni fore, da tvegas z drugo verzijo :)
Ne bom, je latest and the greatest gor ;) pač z druge plate z identičnim hardwarom. Dokler se ne začne kadit ven je ok ;)
Hehe. No, sam da je slo cez. Tisti trenutki srece, ko cakas ali se bo zbootalo in se so nepopisni :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zbudi iz sleep mode (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4999 (4119) | dj cotto |
» | BIOS Flash MSI Z68Oddelek: Strojna oprema | 723 (631) | m0LN4r |
» | nov PC zmrznil med msi live update 5 (bios update), ob resetu črn ekran, ne pride v b (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6903 (6325) | Riff |
» | ProcesorOddelek: Pomoč in nasveti | 1343 (1018) | d3n!5 |
» | ali obstaja ???Oddelek: Strojna oprema | 989 (882) | krneki0001 |