Forum » Loža » Davek pri nakupu avta
Davek pri nakupu avta
novakus ::
Imam vprašanje za pravnike. Ker sem slišal, da je servis, na katerem sem kupil rabljen avto, imel neke težave z davkarijo, sem šel preverjat, kaj piše na mojih papirjih. Zanimivo je, da piše znesek DDV=0. Spodaj pa tekst da je DDV obračunan po 102. in 104. čl. ZDDV, ni pa izkazan v skladu z 110. čl. ZDDV. Hmmm.. meni nerazumljivo. Tudi kolega, ki je kupil rabljen avto pri drugem podjetniku, ima enak stavek na računu. Je s tem vse OK?
Me zanima, ker krožijo grozne zgodbe o ljudeh, ki so jim odvzeli avto, čeprav niso bili nič krivi. Prodajalec naj namreč ne bi plačal davka. Kaj ima s tem končni kupec, WTF?
Me zanima, ker krožijo grozne zgodbe o ljudeh, ki so jim odvzeli avto, čeprav niso bili nič krivi. Prodajalec naj namreč ne bi plačal davka. Kaj ima s tem končni kupec, WTF?
Matek ::
Nisem pravnik, tako da tole je zgolj ugibanje, ampak če tebi nekdo ukrade avto in ga proda dalje, dvomim, da bodo ob najdbi ukradenega avta rekli "končnemu kupcu", da lahko avto kar lepo ima.
V tvoji situaciji je IMHO dosti podobno, ampak malce manj drastično kot moj primer.
V tvoji situaciji je IMHO dosti podobno, ampak malce manj drastično kot moj primer.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
kixs ::
Celo Banner se vrti na slo-tech.
Pojdi na to stran, vpisi prometno in registrsko stevilko in bos dobil vse podatke.
lp
Pojdi na to stran, vpisi prometno in registrsko stevilko in bos dobil vse podatke.
lp
novakus ::
Sem preveril na tej strani in dobil odgovor:
* Vozila ni na seznamu ukradenih vozil.
* Po podatkih AJPESa, na vozilu ni neplacanih dajatev/davkov/zastavnih pravic.
A je potem zanesljivo vse OK in pomeni, da sem lahko miren?
* Vozila ni na seznamu ukradenih vozil.
* Po podatkih AJPESa, na vozilu ni neplacanih dajatev/davkov/zastavnih pravic.
A je potem zanesljivo vse OK in pomeni, da sem lahko miren?
Ziga Dolhar ::
Nisem pravnik, tako da tole je zgolj ugibanje, ampak če tebi nekdo ukrade avto in ga proda dalje, dvomim, da bodo ob najdbi ukradenega avta rekli "končnemu kupcu", da lahko avto kar lepo ima.
Naceloma drzi - vendar obstajajo primeri, ko kupec pridobi lastninsko pravico, ceprav kupljeno stvar dobi od nelastnika, morda celo tatu
. Stvarnopravni zakonik, 64. clen.
P.s.: sori za mimospevek. (offtopic :-P)
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj na Bolhi nekateri na veliko odkupujejo premium telefone?Oddelek: Loža | 2093 (1820) | Stari maček |
» | DDV, davčni zavezanci itd. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17524 (16161) | Ales |
» | Novega bmwja ukradejo v treh minutah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 30423 (22574) | šernk |
» | Ministrici podtaknili Aston Martin DB9 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 16881 (12217) | Mr.B |
» | Evropsko sodišče o nadomestilih za zasebno reproduciranje avtorskih vsebin (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 36343 (33806) | MrStein |