» »

krmiljenje USB z C#

krmiljenje USB z C#

robotek87 ::

Trenutno imam za krmiljenje določenih izhodov (LPT port) napisan program v C#, vendar bi rad spremenil iz LPT v port USB. Vendar kolikor mi je jasno, potrebujem za krmiljenje USB porta neko dodatno vezje, ki sprejeme signale iz USB in jih "pravilno razporeja".... tukaj nastopi problem ker nimam pojma o elektroniki 8-O

Zanima me če je že kdo delal kaj podobnega, oz. če ve kdo za kakšno dobro vezje...

Na netu sem zasledil Arduino-ta, vendar pri vseh primerih (utripanje LED) so najprej resetirali vezje, naložili nov program na čip.... jaz pa bi rad to storil na to direktno PCju (npr. določim neko ferkvenco in stisnem gumb - utripanje se spremeni takoj... )

:O

int47 ::

Uporabi katerega od FT245xx IC-jev.

techfreak :) ::

FT232 in potem en mikro krmilnik, ki ti bo krmilil izhode.

Lahko pa direktno na mikro krmilnik povežeš USB, vendar potem potrebuješ še dodatne knjižice za delo s tem protokolom.

Ali pa preprosto USB -> LPT čip.

robotek87 ::

Hvala :D

Če prav razumem potem s tem FT232 dobim ven nekaj takšnega ?

A kaj narejenga za to pa ni nič ?:D

Zgodovina sprememb…

int47 ::

Poglej sem.

Cehovsky ::

Pozdravljeni.
Sem nov na tem forumu in sem včeraj iskal nekaj podobnega in sicer delam seminarsko nalogo za maturo z naslovom KRMILJENJE SVETLOBNIH EFEKTOV PREKO RAČUNALNIKA in sem si zamislil preko usb porta kontroliraš nek čip(saj po mojem znanju) nato pa vezje povežeš z močnostnim delom in nanj prikjučiš žarnice(močnosti del imam vezje) rabil bi samo kak nasvet kako bi najlažje naredil krmilno vezje

LP, Dejan

TESKAn ::

IMO če nisi ravno domač z USBjem, se raje loti komunikacije prek RS232 porta. Mnogo, mnogo lažje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Azrael ::

Še lažja pa je implementacija na paralelnewm portu, kar se tiče HW. DiscoLitez
Nekoč je bil Slo-tech.

Brane2 ::

Jaz bi vzel kak TI-jev mikrokrmilnik za USB- ATA komunikacijo.

Stvari so poceni, precej hitre, bazirane IIRC na dobrem, starem 8051, imajo precejšen buffer pa poceni so.

Naravnost rojene za to aplikacijo.

Bo pa treba napisat kak programček za to, seveda.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Cehovsky ::

Aha, glede programiranja ni problem, ker mi je mentor potrdil, da lahko to sprogramiram s pomočjo c++-a oziroma c sharp(s tem sedaj delamo v šoli). Hvala vam za odgovore, če bom pa še mel kakšno vprašanje pa upam, da boste tudi tam znali odgovoriti :)

P.S: je že kdo pisal tak program oziroma kakšno stvar krmilil preko katerega koli priključka?

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cehovsky ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# in USB

Oddelek: Programiranje
81550 (1063) Wolfman
»

bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
92373 (1216) boysta
»

Kako uporabit LCD od nokie 3310 (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
638903 (6154) Ch4N93
»

programiranje hardwarea

Oddelek: Programiranje
111258 (1111) Red_Mamba
»

UART

Oddelek: Strojna oprema
91349 (1257) Microsoft

Več podobnih tem