» »

UART

UART

Microsoft ::

Mene pa zanima, ka je to za ena stvar?:\

by Miha
  • premaknil: Senitel ()

BigHugo ::

UART

Acronym for universal asynchronous receiver-transmitter. A module, usually composed of a single integrated circuit, that contains both the receiving and transmitting circuits required for asynchronous serial communication. A UART is the most common type of circuit used in personal computer modems.

Vir: Microsoft Computer Dictionary. -- 4th ed.
LP BigHugo

Mr.B ::

Enostavneje , com porti glih nebi delali brez njega kot tudi lpt
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

LPT bi delal.

UART je v bistvu šift register z nekaj dodatne elektronike. Paralelen podatek spremeni v serisjko obliko in jo pošlje po žici in obratno- serisjki podatek, ki ga sprejme po žici spremeni v paralelnega, ki ga procesor lažje obdela...

Microsoft ::

In kak bi pol zgledala povezava USB < -- > UART ? Bi to lahka pol blo recimo med eno napravo, ki komunicira preko serijske komunikacije (npr. miš) pa med procesorjem (npr. ATMEL)?:\

To bi bla tud moja želja.:)

by Miha

Brane2 ::


In kak bi pol zgledala povezava USB < -- > UART ?

Majhna škatlica. Na eni strani 9-pinski konektor za COMport, na drugi pa USB konektor... :D


Bi to lahka pol blo recimo med eno napravo, ki komunicira preko serijske komunikacije (npr. miš) pa med procesorjem (npr. ATMEL)?


Bi, če bi imel Atmela z USB vmesnikom, je pa še nekaj. USB ni simetričenampak je namenjen komunikaciji enega PCja in periferne naprave. Tako se tudi USB vmesnik, ki je vdelan v npr. modem razlikuje od tistega v računalniku, s katerim tvori par. Tako ne moreš povezat skupaj dveh USB modemov niti dveh računalnikov (O.K:, so izjeme a to je pravilo).
Kadarkoli povežeš dve USB napravi, je ena host in druga je slave...

Red_Mamba ::

za povezavo mikrokontrolerja z USB-jem uporabiš čip FT232BM. Kupiš ga v prodajnem servisu revije svet elektronike. Dobiš tudi USB-B konektor za na tiskano vezje. Na njihovih straneh lahko DL tudi primer USB - RS232 pretvornika.
Sam sem že uporabljal te čipe in so zelo enostavni za uporabo. Drajverje za windowse lahko potegneš dol z neta na proizvajalčevi strani tako da se ti ni potrebno še z drajverji za windowse ukvarjat. Trenutno izdelujem razvojno ploščo za revijo, ki bo imela možnost programiranja 89S8252, 90S8515 uC-jev preko USB konektorja.
Imam pa še v načrtu ADC in I/O kartico preko USB-ja.

Microsoft ::

Haj, stvar je takala. Jst bi rad naredu sam to, da eno USB napravo povežem z procesorjem (ATMEL). Sam stvar je v tem, da pa vse skupi naj nebi bilo povezano naprej na računalnik, ampak na LCD zaslonček.

Sam sm se ži kr odloču, da bom za začetek naredu serijsko komunikacijo, ki jo uporabljajo vrata COM.

Poleti bom tako poskušal narediti, da bi povezal miš pa LCD zaslon, vmes pa bi dal procesor ATMEL. Pa vse skupi bi sprogramiral v programskem jeziku C.

Kaj pravte na tako stvaritev?:\

by Miha

Red_Mamba ::

ja USB naprava na Atmela je praktično nemogoče ker boš težko našel tak čip ki bi ti omogačal da ti ubistvu emulira PC. Če bi delal slave napravo se pravi takšno da jo priključiš na PC potem z USB-jem ni problema. Master napravo bi pa moral vse implementirat softwersko v atmelu. Tako da je za začetnika neprimerno boljše/lažje RS232 povezava.
Ne vem kaj boš potem izpisoval na LCD ampak mogoče bi bilo bolje če bi povezal tipkovnico na atmela in bi na LCD izpisoval znake. Samo zamisel BTW. Lahko bi v končni fazi naredil to kar sem imel jaz enkrat v mislih za "lovljenje" kod :) Med tipkovnico (PS/2) in PC daš svojo napravo, ki prisluškuje podatkom ki jih tipkovnica pošilja. Lahko jih izpisuješ na LCD. V originalu sem mislil to shranjevati v RAM. Tako bi lahko ulovil razne logine in passworde.

Microsoft ::

Red_Mamba, mislmim, da majo pri ATMELu procesor, na katerga sam prklučiš USB napravo, pol pa še en mečken sprogramiraš, pa bi stvar mogla delat. Sam ta mečken program se tud men zdi preveč zahteven, zato sm se odloču, da bom začel s tako komunikacijo, ki je na COM portu.

Stvar si pa želim delat z USB stvarco zato, ker se mi zdi to dost bolj uporablen prkluček pr PC externih napravcah, kot pa USB. Če takle gledaš, je že tak vse na tem prklučku. Zato bi se rad s tem naučil, kak stvarca dela, pa ka je vse zmožna, pa....

Miško bi pa zato dal gor, da z njo lahka laži kej "pokažeš" na LCD displaju. Še prej bom naredu nek vmesnik na LCD displeju.
Recimo da bo na zaslonu par "gumbkov". Men se dost ležje zdi izbrat gumbek z miško, kot pa s tipkovnico. Sam brez skrbi, tipkovnica pride takoj za miško!:D

Stvar bo pa nakonc nek sistem, v katerem boš lahko nastavljal neke parametre (samo vizualno). Tak bi lahka kar z miško reguliral mnogo stvari v hiši, industriji,.... kjerkol.

Štekaš?
Kak se ti zdi ta stvarca?:\

by Miha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siemens m35 - rs232 - AT commands

Oddelek: Mobilne tehnologije
232936 (2122) JanezovJanez
»

PCI digital analog I/O

Oddelek: Strojna oprema
171935 (1727) Blisk
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12127613 (10857) eVro
»

rs-232

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121872 (1491) VolkD
»

Izdelava lastnega programa za...

Oddelek: Programiranje
131705 (1336) Monster

Več podobnih tem