Forum » Zvok in slika » Tv Tuner in slika
Tv Tuner in slika
danielka84 ::
Imam ATI TV Wonder in me zanima, zakaj mi ne pokaže lepe slike nekaterih kanalov, medtem ko so drugi čist normalno lepi!?
tu je normaln program:
tu pa je tisti, ko ga najbol potrebujem - MTV:
opazite te črte od levega roba 2cm dalje?
to me muči, pa sem že sprobal Dscaler BorgTV in original od atija (MMC), pa nič ne pomaga??
Na TV je pa slika od MTVja najlepša!
Pa zakaj mi BorgTV najde 10 programov več kot MMC?
Uporabljam Elektro Turnšek kabelsko razdelini sistem!
please help!
tu je normaln program:
tu pa je tisti, ko ga najbol potrebujem - MTV:
opazite te črte od levega roba 2cm dalje?
to me muči, pa sem že sprobal Dscaler BorgTV in original od atija (MMC), pa nič ne pomaga??
Na TV je pa slika od MTVja najlepša!
Pa zakaj mi BorgTV najde 10 programov več kot MMC?
Uporabljam Elektro Turnšek kabelsko razdelini sistem!
please help!
ni-da-ni
ender ::
nekoč sem imel ATijev All-in-wonder, in če se prav spomnim, je imel ATijev player nekje nastavitev za Fine-tunning. poizkusi to najti, če pa ne pomaga pa zamenjaj antenski kabel
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
danielka84 ::
fine tuning ne pomaga!
Samo če bi bil kabl fuč, pol drugi programi tud nebi bili lepi, ane?
Samo če bi bil kabl fuč, pol drugi programi tud nebi bili lepi, ane?
ni-da-ni
ender ::
ne, če kabel ni primeren, so nekateri programi še vedno lepi, ostali pa "šumijo". to je pri nas v dnevni sobi, kjer je 15 let stara inštalacija, in kabli niti slučajno niso primerni za kabelski signal
There are only two hard things in Computer Science:
borchi ::
ja, velik je odvisno od kabelskega ponudnika, inštalacije v bajti in od kabla, ki ga imaš spelanga do računalnika. naječja ovira za lep sprejem pa je "šum" v računalniku. določene frekvence komponent v rač. motijo sprejem nekaterih kanalov. verjetno si opazu, da so te črte ki ti grejo po sliki (sam jih imam tudi - leadtek tv2000 xp) omejene na par zaporednih kanalov. se pravi, da maš na nekem frekvenčnem območju dost šuma, ki ga povzročajo komponente v računalniku.
l'jga
bobby ::
jst mam isti problemček, mam pa genie tv. kar sem probal, nič ne pomaga. če ma kdo rešitev, se priporočam.
borchi ::
tv kartico oblij s svincem! al pa kup zunanji tuner. js sm ravnokar nekej sprobal, sem prestavu fsb na 154MHz kjer je en program pri nas (točno na 154.25MHz) na kabelski ( VTV - nek velenjski program ) in programa skoraj ni več, čeprav je bla prej zelo dobra slika (za notranji tv tuner). V BIOSu maš še verjetno eno nastavitev "speculative leadoff/read", ki ti mal alternira fsb tk da je fsb recimo v enem trenutku 152 v drugem 155 v tretjem 154 itd., kar pomeni, da se ti ne delajo ojačane "špice" samo na enem frekvenčnem delu, da se mal porazdeli (razlaga ni najbolj strokovna, vem). men sicer to ne pomaga kj dost, ja pa za probat. moreš pa pazit, če maš računalnik navit do skrajnih meja, ker lahko da ne bo zdržal ali procesor, northbridge ali ram, ker lahko pride do tolikšnega povišanja frekvence, da se ti rač. obesi. npr. fsb lahko js dam do 154 in nič več, če bi zdej vklopu speculative read bi mi fsb včasih prišu do npr. 156 in bi bil sistem nestabiln.
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV-TunerOddelek: Kaj kupiti | 1771 (1384) | b0B3k |
» | Tv TUNER-jiOddelek: Zvok in slika | 2635 (1863) | Predator |
» | tv tunerOddelek: Kaj kupiti | 1203 (987) | matevzm |
» | Tv karticaOddelek: Kaj kupiti | 2409 (1936) | miha |
» | Odkodiranje TV programovOddelek: Zvok in slika | 7951 (7089) | mojsterpeter |