» »

ESCD error, noče v Windowse

ESCD error, noče v Windowse

slabel ::

Sem že prebiral forum, pa nisem našel kako bi rešil problem. Ko prižgem računalnik mi najprej preverja ram, potem pa napiše: error can`t write ESCD, disk boot failure, insert system disk and press any key, naprej ne gre.

v biosu sem dal na privzete nastavitve pa nič ne pomaga, zamenjal sem tudi disk pa nič ne pomaga.

Plata je asus A7V333

Hvala za pomoč.

tropinovec ::

probaj to:

idi v BIOS - Setup - v PNP/PCI Configurations Setup Menu imaš možnost Force Update ESCD ki je postavljena na Disabled - odkljukaj na Enabled.

Pregledal cel bios, in nisem našel teh nastavitev, PCI so PNP pa ne, tudi ESCD nisem nikjer zasledil.

tropinovec ::

Potem probaj še to:
BIOS - setup - Boot Menu spremeni Plug & Play O/S setting iz privzeto No na Yes.

...

Spajky ::

clear CMOS probat ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

clear CMOS probat ! 8-)

A to je v BIOSU? al kaj, kaj sploh to pomeni?

bluefish ::

to pomeni resetiranje BIOS-a po domače. V navodilih poišči lokacijo jumperja za izvedbo tega. Lahko pa v skrajnem primeru tudi iztakneš baterijo za nekaj sekund in jo potem daš nazaj.

to pomeni resetiranje BIOS-a po domače. V navodilih poišči lokacijo jumperja za izvedbo tega. Lahko pa v skrajnem primeru tudi iztakneš baterijo za nekaj sekund in jo potem daš nazaj.

Je rešilo problem, zdaj dela BP. Hvala lepa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bIOS Matična plošča gigabyte - POSODOBITEV BIOSA

Oddelek: Pomoč in nasveti
203999 (3548) fr4nc
»

Bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
14905 (775) miha121
»