Forum » Pomoč in nasveti » ESCD error, noče v Windowse
ESCD error, noče v Windowse
slabel ::
Sem že prebiral forum, pa nisem našel kako bi rešil problem. Ko prižgem računalnik mi najprej preverja ram, potem pa napiše: error can`t write ESCD, disk boot failure, insert system disk and press any key, naprej ne gre.
v biosu sem dal na privzete nastavitve pa nič ne pomaga, zamenjal sem tudi disk pa nič ne pomaga.
Plata je asus A7V333
Hvala za pomoč.
v biosu sem dal na privzete nastavitve pa nič ne pomaga, zamenjal sem tudi disk pa nič ne pomaga.
Plata je asus A7V333
Hvala za pomoč.
tropinovec ::
probaj to:
idi v BIOS - Setup - v PNP/PCI Configurations Setup Menu imaš možnost Force Update ESCD ki je postavljena na Disabled - odkljukaj na Enabled.
idi v BIOS - Setup - v PNP/PCI Configurations Setup Menu imaš možnost Force Update ESCD ki je postavljena na Disabled - odkljukaj na Enabled.
Pregledal cel bios, in nisem našel teh nastavitev, PCI so PNP pa ne, tudi ESCD nisem nikjer zasledil.
tropinovec ::
Potem probaj še to:
BIOS - setup - Boot Menu spremeni Plug & Play O/S setting iz privzeto No na Yes.
...
BIOS - setup - Boot Menu spremeni Plug & Play O/S setting iz privzeto No na Yes.
...
bluefish ::
to pomeni resetiranje BIOS-a po domače. V navodilih poišči lokacijo jumperja za izvedbo tega. Lahko pa v skrajnem primeru tudi iztakneš baterijo za nekaj sekund in jo potem daš nazaj.
to pomeni resetiranje BIOS-a po domače. V navodilih poišči lokacijo jumperja za izvedbo tega. Lahko pa v skrajnem primeru tudi iztakneš baterijo za nekaj sekund in jo potem daš nazaj.
Je rešilo problem, zdaj dela BP. Hvala lepa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bIOS Matična plošča gigabyte - POSODOBITEV BIOSAOddelek: Pomoč in nasveti | 3999 (3548) | fr4nc |
» | BiosOddelek: Pomoč in nasveti | 905 (775) | miha121 |
» | Bios 90% zaklenjen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1287 (828) | Pšenični |
» | Moč napajalnikaOddelek: Strojna oprema | 3856 (3300) | #AzZey |
» | HELP takojOddelek: Pomoč in nasveti | 1717 (1412) | Pepo |