» »

Bios

Bios

miha121 ::

Pozdravljeni!
Sem nov na forumu,pa me zanima kaj to pomeni:No possible BIOS File found.
To mi prikaže ko pri zagonu pritisnem f12.
Aja ali je možno da mi zaradi tega,računalnik ne zažene?
Pri vklopu gre,potem pa ko nalaga in piše Starting Windows xp proffesional,mi računalnik ugasne,in se ponovo zažene,pa sspet ponovi zgoraj napisan cikel.

Prosil bi za čimprejšen odgovor,saj računalnik potrebujem za šolo,in ne,nisem tako zelo vešč pc-jev.

lp

VelikiTun ::

Poglej v navodila od plate in najdi ClearCMOS mostiček. V sili lahko tudi iztakneš baterijo za BIOS, počakaš nekaj sekund in daš nazaj. Te metode sicer ne priporočam, ker so pri nekaterih platah lahko težave.

Če tudi to ne bo pomagalo, pa je morda potrebno BIOS naložiti na novo.

Kje pa najdem to baterijo?
In če naj raje kakemu serviserju peljem.Pa titi izkušeni,koliko bi taka VAJA stalo.

Evo,sem odprl kišto,vzel baterijico ven,in jo po 8sekundah dal nazaaj,pa je spet isti drek.Računalnik še kar ugasne,ko pride do nalaganja windowsa.Hvala za hiter odgovor.

lp:'(

Janac ::

mogoce je virus

jat2406 ::

Kaj pa če bi napisal konfiguracijo mašine, starost in tako dalje.
Glede na to da na njej tečejo okna XP domnevam, da ni več novejšega datuma.
Če se stvar resetira, ko se okna zaganjajo, imaš lahko problem na strojni opremi (vse od RAMa, matične, Napajalnik pa seveda na prvem mestu)
Pomagal bi test RAMa in podobno.

Lahko pa se je kaj podrlo v oknih in se restira zato.
Tu je najenostavneje 1.nalaganje oken na novo, 2.Repair z Zagonskim CDjem Oken, 3.Ročno ugotavljanje in vse kar je s tem povezano.

Najprej pa poskusi priti v varni način.

Ne vem,mogoče je tudi ta.Če se ne motim,moram v tem primeru ponovno naložit windowse?
Naj pa še pripomnim,da se je to zgodilo,ko je računalnik zamrznil,in potem sem ga izklopilna zadnjem stikalu za izklop elektrike.Se mi pa zdi,da tega nebi smel naredit.

lp

intel dtc-aat06 intel core duo delta.Grafična pa NVIDIA SLI.
Samo tole vem,je pa novejši model,ampak ima starejše windowse.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha121 ()

Sem zdajle spet f12 stisnil,pa mi je napisalo neki floppy drive,sem ga izbral,pa piše bios date:04/10/2009.
Mi pa še zmerjal piše No possible bios file found.

lp

jat2406 ::

Tistile podatki niso nekaj, iz česar bi se dalo ugotoviti kaj več o konfiguraciji.

Zakaj pravzaprav pritiskaš F12?
Če hočeš v BIOS je običajno F2 ali Del, sicer pa s česa se zažene je že v BIOS nastavljeno in poskuša enoto po enoto, dokler ne najde ene, ki je zagonska (HDD )

V meni za zagon varnega in ostalih načinov prideš, tako da pritisneš (pritiskaš) F8, še preden se začnejo okna zaganjati.
Torej najprej poskusi z varnim načinom, da vidimo če sploh pride do tam

dukedl ::

predn se ti začnejo nalagat windowsi pritiskaj F8, da se odpre boot meni za windowse. Izberi "Disable automatic restart after failure"..in boš pol točno vidu zakaj se reboota...bo blue screen in bo tam pisalo kaj in kako.
lp dukedl

Duhec ::

V primeru, da se XPji ne poberejo po nasilnem izklopu, se ob naslednjem ponovnem vklopu kompa pritiska F8 tipko in iz menija izbere "last known good configuration".
Če to ne deluje se bootne sistem z XP cd medija in preko Command Prompta izvrši ukaz:
chkdsk C:/R
če je seveda XP sistem inštaliran na C: particijo diska.

boogie_xlr ::

Da razčistim foro z F12, to je bios flash program, ki ti omogoča posodobitev biosa. Če nisi ravno vešč teh zadev, ti priporočam, da se ne dotikaš več te tipke ob zagonu sistema, da ne bomo gledali nove teme o zaflashanem biosu.

Hvala vsem za odgovore.
Sem naredil kot je napisal@dukedl@ in mi napiše:unmountable boot volume.
Če to kaj pove8-OČene pa sprejemam naročila za ugodnega serviserja iz okolice Novega mesta.

dukedl ::

zdej pa nadaljuj tko kot je napisal boogie:

Če to ne deluje se bootne sistem z XP cd medija in preko Command Prompta izvrši ukaz:
chkdsk C: /R

če je seveda XP sistem inštaliran na C: particijo diska.
lp dukedl

Ja,ampak jaz nimam tega diska,sem ga nekje izgubil.
Se da še kako drugače urediti?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zbrisati nezbrisane mape iz koš„a !?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
205704 (4986) SanAndreas
»

IMB T60 Lenovo se ne da zagnati v safe mode

Oddelek: Informacijska varnost
15981 (896) kriko1
»

TEŽAVE Z DISKOM.

Oddelek: Pomoč in nasveti
61245 (985) mladec
»

hdd