Forum » Loža » Renault Megane Coupe težave
Renault Megane Coupe težave
T-Majo ::
Vem da ni pravi naslov...ampak če slučajno kdo kaj ve...
Imam megana coupeja 1999 1.6 16V 175 000 prevoženih. Avto nima nobenih težav razen prostega teka.
Ko je avto v prostem teku se obrati dvigujejo tudi do 3000rpm. Včasih dela ok a ponavadi nihajo. Kadar dela ok je avto zelo zagret, pa tudi takrat vedno ne deluje kot bi moralo.
Škoda se mi zdi zaradi porabe in naspoh čudno je, kot bi gas dajal.
Zato sem avto priklopil na računalnik in ta ni javil napake. Prav tako sem menjal motorček prostega teka in je bilo enako. Poizkusil sem od Scenica 1.6 16V in od navednega megane 1.6 16V. Bilo je popolnoma enako.
Je pa zanimivo, da če odklopim ta motorček za prosti tek avto vseeno užge in enako obrati nihajo. Ima kdo kakšno ideo kaj bi lahko bilo? Da nebi preveč denarja stran metal za neke drage servise, ker dele imam večino skoraj doma.
Hvala
Imam megana coupeja 1999 1.6 16V 175 000 prevoženih. Avto nima nobenih težav razen prostega teka.
Ko je avto v prostem teku se obrati dvigujejo tudi do 3000rpm. Včasih dela ok a ponavadi nihajo. Kadar dela ok je avto zelo zagret, pa tudi takrat vedno ne deluje kot bi moralo.
Škoda se mi zdi zaradi porabe in naspoh čudno je, kot bi gas dajal.
Zato sem avto priklopil na računalnik in ta ni javil napake. Prav tako sem menjal motorček prostega teka in je bilo enako. Poizkusil sem od Scenica 1.6 16V in od navednega megane 1.6 16V. Bilo je popolnoma enako.
Je pa zanimivo, da če odklopim ta motorček za prosti tek avto vseeno užge in enako obrati nihajo. Ima kdo kakšno ideo kaj bi lahko bilo? Da nebi preveč denarja stran metal za neke drage servise, ker dele imam večino skoraj doma.
Hvala
- spremenil: T-Majo ()
dejanslo ::
Tudi meni je začel počet to - nvm zakaj. Daj, če najdeš rešitev, prosim povej.. Sam bom mojstrom omenil to težavo, ko bom šel menjat gume.
edit: Meni se pojavlja to bolj redko, ampak me zelo moti :)
edit: Meni se pojavlja to bolj redko, ampak me zelo moti :)
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
Pyr0Beast ::
Klimo ma ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
8L bencina ni ravno veliko za toliko konjev in tak avto. Clio ima okoli 4-6L.
Poizkusi vklopiti klimo, ko se to nihanje dogaja in glej ce padejo/narastejo kaj obrati.
Z lambda sondo najbrz ni tezav in taksnih rezultatov, bi jo pa vseeno scistil po toliko kilometrih, ce jo nobeden ni do sedaj. Zna vplivati na manjso porabo.
Ce imas zrak (oz. mehurcke) v ceveh ti obrati najprej padejo, nato pa elektronika doda gas da vse skupaj ne crkne.
Racunalnik pa ponavadi ne bo povedal kaj uporabnega.
Poizkusi vklopiti klimo, ko se to nihanje dogaja in glej ce padejo/narastejo kaj obrati.
Z lambda sondo najbrz ni tezav in taksnih rezultatov, bi jo pa vseeno scistil po toliko kilometrih, ce jo nobeden ni do sedaj. Zna vplivati na manjso porabo.
Ce imas zrak (oz. mehurcke) v ceveh ti obrati najprej padejo, nato pa elektronika doda gas da vse skupaj ne crkne.
Racunalnik pa ponavadi ne bo povedal kaj uporabnega.
Some nanoparticles are more equal than others
Če vžgrem klimo je mogoče za odtenek boljše. Drugače je pa isto.
Nekateri so mi že rekla da naj bi bila tuljava.
Nekateri so mi že rekla da naj bi bila tuljava.
username ::
Lahko da so šle cinšpule (uradno: vžigalne tuljave). Ena ali več.
V takem primeru se verjetno pojavijo tudi spremljevalni simptomi: povečana poraba goriva (pri meni je bila prva stvar, ki se pojavi in pokaže na težavo), manjša moč motorja, začne svetiti opozorilna lučka.
Rešitev: menjati cinšpule (najbolje kar vse štiri naenkrat). Če je res tu vzrok problema. Ni ravno poceni sicer... (ko se je meni to pokvarilo na 1.4 16v mašini, sem imel sicer srečo, da je bil avto še v garanciji)
V takem primeru se verjetno pojavijo tudi spremljevalni simptomi: povečana poraba goriva (pri meni je bila prva stvar, ki se pojavi in pokaže na težavo), manjša moč motorja, začne svetiti opozorilna lučka.
Rešitev: menjati cinšpule (najbolje kar vse štiri naenkrat). Če je res tu vzrok problema. Ni ravno poceni sicer... (ko se je meni to pokvarilo na 1.4 16v mašini, sem imel sicer srečo, da je bil avto še v garanciji)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: username ()
Nobena lučka mi ne sveti zaradi napak.
Motor ima normalno moč oz. dosti večjo (prej sem imel '96 coupeja 1.6e 90konjev in je očitna razlika)
Motor ima normalno moč oz. dosti večjo (prej sem imel '96 coupeja 1.6e 90konjev in je očitna razlika)
username ::
Nobena lučka mi ne sveti zaradi napak.Tudi če ti lučka ne sveti, sicer še ni 100%, da je vse OK.
Glede moči sem pa mislil: glede na siceršnjo moč istega motorja, kot jo je razvijal pred okvaro.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Kaj pa je to? A to ni motorček?
Slišal sem da bi lahko bile tudi nekakšne gumice, kje avto zrak vleče v mašino (ne filter).
Slišal sem da bi lahko bile tudi nekakšne gumice, kje avto zrak vleče v mašino (ne filter).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Majo ()
WarpedGone ::
Vem da ni pravi naslov...ampak če slučajno kdo kaj ve...
Tukaj povprašaj: Renault Klub - Forum: Okvare in pomoč
Nisi ne prvi ne zadnji s takšnim problemom.
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
bluefish ::
Po dveh letih je avto najbrž že zamenjal lastnika ali šel v razrez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri avto do 6000€ (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12815 (10493) | mat xxl |
» | Hyundai i30 1.6 CRDI (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23141 (20133) | smotanc |
» | Megane zgublja na mociOddelek: Na cesti | 12703 (11318) | energetik |
» | Kakšne avtomobile vozite in kako ste z njimi zadovolni? Kritika, kakšna popravila in (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28687 (17980) | MrBrdo |
» | Kak avto imate (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 84819 (79646) | |KoRn| |