Forum » Izdelava spletišč » Frame vs layer
Frame vs layer
lol-a ::
Pozdravljeni!
Na strani bi rad naredil da se spodaj v footer prenaša nek live straming radio. Ker bi rad, da se lahko po celotni strani "sprehajaš" sem, ter tja brez da bi prekinjalo radio streaming vem, da bom moral uporabiti frame. To sem sicer že nekaj dni nazaj pisal v neko temo. Ampak problem frame-a je ta, da so včasih z njim težave. Torej v določenih brskalnikih se ne zapomne url naslovov, zato te vrže kar na tvojo začetno stran na brskalniku, ko v brskalniku klikneš nazaj. Problem je baje, zaradi tega, ker se brskalnik včasih zmede in ne ve iz katerega layer-ja je potrebno "brati". Drugi problem pa je ta, da bi mi prikazovalo ves čas v brskalnku url www.mojadomena.com.
Kolega pa mi je tudi omenil, da se frame-i ne uporabljajo več. Da je veliko bolje uporabiti layerje (meni sicer ni ravno poznana razlika med tema dvema).
S pomočjo tega bi lahko naredil nekja v stilu dveh plasti.
Torej ideja je sledeča:
Naredim dve plasti. Zgornja plast bi bila live streaming (nahajala bi se na poziciji footer), spodnja pa stran index.php
Kako narediit to? Kako napisati ukaz, da plast "live streaming" ne refresh-a, ko refresha plast index.php (torej ko na glavni strani kliknem recimo: nočno življenje, sfera, novičke,..) Ali je to sploh mogoče???
Prosim vas, da mi pri tej zadevi pomagate.
Lep pozdrav!
Na strani bi rad naredil da se spodaj v footer prenaša nek live straming radio. Ker bi rad, da se lahko po celotni strani "sprehajaš" sem, ter tja brez da bi prekinjalo radio streaming vem, da bom moral uporabiti frame. To sem sicer že nekaj dni nazaj pisal v neko temo. Ampak problem frame-a je ta, da so včasih z njim težave. Torej v določenih brskalnikih se ne zapomne url naslovov, zato te vrže kar na tvojo začetno stran na brskalniku, ko v brskalniku klikneš nazaj. Problem je baje, zaradi tega, ker se brskalnik včasih zmede in ne ve iz katerega layer-ja je potrebno "brati". Drugi problem pa je ta, da bi mi prikazovalo ves čas v brskalnku url www.mojadomena.com.
Kolega pa mi je tudi omenil, da se frame-i ne uporabljajo več. Da je veliko bolje uporabiti layerje (meni sicer ni ravno poznana razlika med tema dvema).
S pomočjo tega bi lahko naredil nekja v stilu dveh plasti.
Torej ideja je sledeča:
Naredim dve plasti. Zgornja plast bi bila live streaming (nahajala bi se na poziciji footer), spodnja pa stran index.php
Kako narediit to? Kako napisati ukaz, da plast "live streaming" ne refresh-a, ko refresha plast index.php (torej ko na glavni strani kliknem recimo: nočno življenje, sfera, novičke,..) Ali je to sploh mogoče???
Prosim vas, da mi pri tej zadevi pomagate.
Lep pozdrav!
bluefish ::
Je. Uporabiti boš sicer moral PHP za navigacijo. Ostalo pa je simple. Imaš recimo en div z vsebino, enega z menijem, zadnji pa je footer. Nato pa s PHP-jem prikazuješ strani v vsebini, ostalo pa je na miru.
Tole je na hitro in preprosto.
Tole je na hitro in preprosto.
lol-a ::
Za spletno stran uporabljal cms sistem joomla. Kako naj naredim to kar si napisal???? V footerju imam live straming radio (player) ...
Kako točno naj naredim to z div-i???
Prosim, če lahko napišeš bolj podrobno. Moja glavna stran je na index.php, footer datoteka pa je footer.html
lp
Kako točno naj naredim to z div-i???
Prosim, če lahko napišeš bolj podrobno. Moja glavna stran je na index.php, footer datoteka pa je footer.html
lp
bluefish ::
če se gre za joomlo, potem ti bolj težko pomagam, ker ne poznam stvari. Ena ideja bi bila, da joomlo postaviš v en div (layer po tvoje), footer z radiem pa v drugega. Tako se ti ni potrebo ukvarjati s PHP-jem.
Recimo nekaj v stilu:
Recimo nekaj v stilu:
<div>Joomla</div> <div>Footer</div>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345151 (4288) | sunniegoldie |
» | Joomla problem/pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1559 (1491) | cyborg077 |
» | Pomoč pri kodiOddelek: Izdelava spletišč | 1894 (1537) | root987 |
» | vstaviti phpbb na statično straniOddelek: Izdelava spletišč | 1560 (1415) | Tody |
» | Nadomestilo FRAME-ov?Oddelek: Izdelava spletišč | 1909 (1608) | Jackass |