Forum » Pomoč in nasveti » Kako ugotoviti za kateri element gre na maticni plošči SMD??
Kako ugotoviti za kateri element gre na maticni plošči SMD??
Djz3l3 ::
Pozdravljeni!
Na matični plošči od prenosnika hp compaq nc 6000 sem ponesreči z izvijačem odlomil en smd element (mislim da gre za kondenzator ali diodo) Kako naj se prepičam za kaj gre in kupim novega in ga nalotam gor? Element je skoraj zlate brave in zraven piše C206.
Na matični plošči od prenosnika hp compaq nc 6000 sem ponesreči z izvijačem odlomil en smd element (mislim da gre za kondenzator ali diodo) Kako naj se prepičam za kaj gre in kupim novega in ga nalotam gor? Element je skoraj zlate brave in zraven piše C206.
Djz3l3 ::
Ker sem mislim da sem v temi elektrotenika pa se je izkazalo da nisem.
Kako lahko dobim vrednost tega kondenzatorja?
Kako lahko dobim vrednost tega kondenzatorja?
M@73Y ::
Najbolj enostavno je da odlomljen kondenzator neseš v HTE ali v IC pa ti bojo nouga dal. Ampak vedi da se ti bojo problemi šele začeli ko boš poskušal novega nazaj prispajkati. V bistvu SMD elementi na matični in nasplošno niso prispajkani gor, ampak jo "prilimani" z neko uparjeno mešanico. Seveda se zna zaspajkat, samo ti priporočam da dobi naj naj tanjšo špico pri spajkalniku pa temeperaturo špice nastavi, seveda če imaš možnost do max 200'C. Velik uspeha,
lp.
lp.
..jump into psytrance tunnel..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ker spajkalnik ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1100 (877) | Icematxyz |
» | Kondenzator za grafično...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1733 (1559) | SSH |
» | menjava kondenzatorjev na platiOddelek: Strojna oprema | 1538 (1259) | Smorny |
» | Lotanje čipaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1563 (1378) | Scorpia |
» | Kdo ve kaj sta tile dve stvarci na grafični?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1845 (1339) | gamer |