» »

menjava kondenzatorjev na plati

menjava kondenzatorjev na plati

jurcek ::

Mam eno plato doma, ki bi bla v povezavi z proc in nekaj rama vredu za pisarniška opravila. morali pa bi se menjati kondenzatorji in VGA priključek, saj je odlomljen (nisem tega jaz naredil).

plata še deluje, ampak bi iz previdnosti dal menjati kondenzatorje.
Ker nimam sam doma potrebne opreme, me zanima če je kdo tu iz maribora, ki bi mi zadevo lahko popravil ali pa če mi lahko kdo da informacijo na koga se naj obrnem!

za vse info bom zelo hvaležen!

lp
  • spremenil: jurcek ()

H4rVeSteR ::

za te kose boš odmetu več denarja kot da bi kupil drugo plato
***I have a dream***

kolko je cena enega kondenzatorja npr?

a13misko ::

kondenzatorji niso dragi nekaj 100sit mogoče manj!

pol se mi zadeva splača...na plati je integriran GeForce.

kaj ve kdo kje v mb bi mi to naredil?

Jackal ::

Odvisno od kondezatorja, ki ga hočeš menjat - predvsem od kapacitivnosti in napetosti. Je pa problem dobit takšne kondenzatorje kot so na matičnih ploščah - visoka kapacitivnost in nizka napetost. Se ti jih splača pobrat s kakšne druge plošče (nedelujoče seveda)

Drugače pa zakondenzatorje poglej tukaj: IC-Elektronika in HTE.

tiborrr ::

V HTE pride npr. 16V 220uF kondenzator tocno 12SIT (dvanajst tolarjev, ja). Povecini so 16V in 220uF ter vec. Cena je zanemarljiva.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

saj za kondenzatorje me ne skrbi preveč.

kaj res nihče ne ve za koga iz mb ko bi mi to naredo?

BladE_ ::

pa tut ce bi uzev 10000uF ga nebi prslo vec k 50 sit/kom govorim o nizkonapetostnih uni drugi so mal drazji :D pa pomoje se ne spalca menjat rajs kups eno plato na bouhi za par k sit !!
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

dečki...ne mislim kupovat druge plate. sicer tud ta deluje bp, samo me pač skrbita 2 kondenzatorčka, ki sta malo napihnjena.

če ma kdo podatek za koga iz mb naj napiše, drugače pa ne spuščat komentarjev kot so: "kupi na bolhi drugo matično,..."

BladE_ ::

ja sory k mas bedne "menju bi kondenzatorje na plati" ja jst bi si sou pa kr nove smd upre naspajkat na plato pa se en agp slot je mal odlomlen pa bi kr novga gor naspajku (ti dam nasvet kr PCI slot si naspajki za vecjo ucinkovitost)!!! Pa kot vids ti ljudje odsvetujejo to pocetje tko da ti bom se enkrat povedu kup si drugo platno !!!

Pa sploh nimas opreme doma in ti mislis da ti bo en to naredu na njegovo odgovornost?? in kaj ce kej zajebe in ksn kratek stik nardi pa se plata skur do konca ga bos pol ceu lajf ganju zato ker ti je hotu usugo nardit ??
Akcija - Reakcija

mihakk ::

Jst sm jih peljal menjat v en servis v Lj, prislo me je cca 3500 sit, blo je pa kr 20 elektrolitov napihnjenih,model pa servisira tud plate za serverje in drugo specialno opremo. Če rabi kdo informacije ZS..
Lp

Smorny ::

Jaz sem že natreh platah menjaval kondenzatorje, na ani grafični in na eni grafični vga priključek. Doma imam še 2 plati s katerih je možno vzeti kondenzatorje. Malo mi opiši kaj je z vga priključkom?? Poslikaj. Če ti je za priti v Radgono, ni problema zadeve zrihtati, z oktobrom pa sem spet v MB, če ti je bliže.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

oktobra bi zadeva bla čisto vredu!

hm...stvar je taka, da je to plato mela ena ženska v računalniku. Ko je hotla odklopit VGA kabl ni mogla odšraufat tistih dveh vijakov in je vlekla kabl, dokler se ni en del plastike odlomil. Pini so ostali gor, samo je en pin tako zvit, da zadeve ni mogoče popraviti drugače kot z zamenjavo priključka.

Ti mi samo malo prej pošlji mail, pa se dogovorima. Jaz ti to zrihtam, mislim da še imam celo en vga konektor nekje...
Motiti se je človeško.

tiborrr ::

Pri menjavi kondenzatorjev je res treba pazit, da je kapacitivnost tocno enaka kakor je jo imel originalni kondenzator, voltaza je lahko vecja ali enaka. Ker sva z VASkOm pri popravilu R9800SE zajebala, saj sva namesto 16V 100uF kondenzatorjev namestila gor 16V 220uF, pa je rezultat enak kakor da kondenzatorja sploh ne bi bilo... Jovo na novo lotat ;((
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Strojniki in računalničarji niste za tako delo. Mora to gradbinec narediti. :D
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smorny ()

VASkO ::

jaz tu nisem bil nic kriv, jaz sem zalotal, kaj mi je bilo naroceno. sem si mislil svoje, samo sem rajsi tiho bil

Vasko: ne sekiraj se. Tak veš, da ne morem biti 5 minut resen :)
Motiti se je človeško.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava kondenzatorjev na plati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153209 (2046) Pšenični
»

Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )

9712964 (9734) Pyr0Beast
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

10315328 (11008) Pyr0Beast
»

8RDA+ kondenzator fuč?

Oddelek: Strojna oprema
321964 (1621) ferdo
»

Kondenzatorji

Oddelek: Kaj kupiti
191410 (1191) stromar

Več podobnih tem