» »

Ker spajkalnik ?

Ker spajkalnik ?

#000000 ::

Ker so vse teme že stare po par let, odpiram novo, zdele mi je spajkalnik odletu oz se greje samo tam kjer ni treba, bil je to nek cenen klump, s katerim sem polotal par kondijev in je že v malori.

Rabil pa bi ga večinoma za kondenzatorje menjat na MB in navadnih enoslojnih vezjih, kaj priporočate v rangu do 50€ ker dražjega ne mislm kupovat za parkrat na leto.

Aja a bi tale ERSA hitra spajkalna pištola Multi -Sprint bila OK ?
  • spremenilo: #000000 ()

Kaj pa ERSA Multi-Pro 20 W Sam se mi zdi da je 20w mal prešvoh.

c3p0 ::

Sam imam Ersa I-Con, odlična zadeva, ampak žal ene 6-8x presega tvoj budget.

mte ::

Jaz imam Multi-Pro pa se čisto lepo obnese za mojo uporabo (sicer ni vsakodnevna, pa vseeno), ki obsega:
- spajkanje konektorjev na kable
- spajkanje tiskanih vezij
Pri tiskanih vezjih spajkam tako navadne kot tudi SMD elemente, zadnjič sem brez problemov dal gor tudi 64-pinski mikrokontroler - seveda s tanjšo konico od privzete.
Tako da za to kar si napisal da rabiš, bo čisto ok. Kar je problem takih spajkalnikov je recimo odspajkovanje ter ponovno spajkanje teh smd čipov. Za prvo itak niso namenjeni, za drugo pa je mogoče malo prevelik, ker recimo pri doma narejenih tiskanih vezjih zna nastat kar nekaj napak na padih pri odstranitvi enega čipa, tako da za ponovno dajanje gor rabiš res malo bolj fino zadevo.
Drugače pa zaenkrat nimam problemov s konicami, seveda pač moraš malo paziti da je ne pustiš predolgo suhe brez cina.
lp

No zaenkrat sem kupu wellerja 30w ker nikjer nimajo nobene pocen stvari na zalogi, jest sem ga pa nujno rabu, bom pa pr belmetu mal pogledu ker majo za skor 20% nižje cene od trgovin.

Icematxyz ::

Weller je čist kul.

Pa seveda na stojalo ne pozabi. Nekaj v takšnem stilu:

Stojalo za spajkalnik!

CENA: 2.78 EUR...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Azrael ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
27657418 (5717) matobeli
»

Spajkalnik, watti in temperatura (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5119465 (18389) [D]emon
»

spajkalnik

Oddelek: Kaj kupiti
245031 (4296) Filozof
»

Kater spajkalnik?

164238 (4238) Pyr0Beast
»

Spajkalnik ali spajkalna postaja (strani: 1 2 )

5414031 (12280) VolkD

Več podobnih tem