Forum » Elektrotehnika in elektronika » Lotanje čipa
Lotanje čipa
KoMar- ::
Morda kdo ve za kakšno firmo, ki se ukvarja z lotanjem SMD elementov (na grafični kartici se mi je odlomil čip, sem dobil nadomestnega, pa bi mi ga moral nekdo prilotati nazaj)?
- premaknilo iz Strojna oprema: OwcA ()
humanoid ::
Misliš kondenzator ali upor?
To bi bil sposoben prispajkati vsak, ki ima malo boljši spajkalnik in mirno roko ;)
To bi bil sposoben prispajkati vsak, ki ima malo boljši spajkalnik in mirno roko ;)
neoto ::
Če niso pini pod čipom, ga lahko z navadnim spajkalnikom z fino špico gor prilotaš. Vsaj mislim da
Shaman ::
No to lahko prilotas kar sam moras pa imeti tanko spico na spajkalniku.
1. naneses cin na pad za prvo pin segrejes pa cip postavis
2. zdaj imas zalotano nogico 1 nato cip postavis tako, da se vsi pini lepo prilegajo na pad-e in zalotas se zadnji pin ta je tisti dijagonalno s prvim.
3. tako je cip fiksen in preostane ti samo se zalotati preostale pine, ki pa so zdaj na pravih mestih tako, da bo to zate zdaj macji kaselj. :)
Ce pa je zadeva zlo majhna zelo pomaga ce imas pri roki kak mikroskop ali vsaj povecevalno steklo, da ne baredis kake packarije tam po vezju
aja skoraj pozabil pa ne cipa narobe obrnit poglej kateri je prvi pin tudi na ploscici je oznaceno kako mora biti cip postavljen.
1. naneses cin na pad za prvo pin segrejes pa cip postavis
2. zdaj imas zalotano nogico 1 nato cip postavis tako, da se vsi pini lepo prilegajo na pad-e in zalotas se zadnji pin ta je tisti dijagonalno s prvim.
3. tako je cip fiksen in preostane ti samo se zalotati preostale pine, ki pa so zdaj na pravih mestih tako, da bo to zate zdaj macji kaselj. :)
Ce pa je zadeva zlo majhna zelo pomaga ce imas pri roki kak mikroskop ali vsaj povecevalno steklo, da ne baredis kake packarije tam po vezju
aja skoraj pozabil pa ne cipa narobe obrnit poglej kateri je prvi pin tudi na ploscici je oznaceno kako mora biti cip postavljen.
zlabo ::
Če pa nimaš opreme ti lahko to vsak buksl ki ima spajkalnik in 0.4mm špico zalota (tudi jaz ).
LP,zlabo
LP,zlabo
Scorpia ::
Pa ne primeš 2x na najbolj vroč del spajkalnika, kot sem naredil jaz . Še dober, da ni več posledic na rokah in ne delam take butaste napake
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 56906 (5205) | matobeli |
» | Menjava BIOS-a na diskuOddelek: Strojna oprema | 2392 (1705) | Vuli |
» | Kako lotati ekstremno male površine?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2026 (1594) | Brane2 |
» | Razlika med pic in dspicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2259 (1808) | tonic |
» | spajkanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6273 (5669) | frenk |