» »

adapter iz UTP na VGA/DVI/HDMI

adapter iz UTP na VGA/DVI/HDMI

Mr.B ::

Videl sem da obstajajo adapterji, ki omogočajo da preko mreže pripelješ signal, ter ga nato škatlica pretvori v primerno obliko. Neke vrste Set-up boxi, samo da so manjši. Ali kdo ve kateri so to produkti, oziroma kdo jih prodaja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

migema ::

Obstaja in sicer je to extender , ki ti na eni strani , pripelje vga signal v extender , nato pa
pretvori da gre preko utp kabla do nekje 100 m oddaljene točke kjer imaš nato ponovno pretvornik, ki to iz ethernet signala pretvori v vga .
Ko njadem linke za to ti pripopam!
cya

20sdfj093f ::

Ni pa še nihče poskusil s prenašanjem recimo analognega RGB (oz. YPbPr) signala preko treh paric UTPja namesto preko treh koaksialcev?

Kar se tiče NF motenj, bi morala biti zadeva odporna, saj poskusno prenašam kompozitni video signal preko 15m Cat6 kabla in zadeve deluje odlično - barve so OK in šuma ni videt. Vendar gre za samo 576i sliko...

Nisem pa prepričan, kako je z odbojnostjo take linije. Trenutno pri kompozitnem (prenaša se preko ene parice UTPja) ni nobenih duhov, tako da zgleda, da je zadeva OK. Ampak če sem prav pogoogleal, naj bi imel UTP kabel impedanco 100ohm, kar pomeni da bi se pri pričakovanih 50ohm odbila tretjina signala? Kakorkoli, sedaj pri kompozitnem ne vidim nobenih duhov.

Ker pa zaenkrat še nimam novega TVja, ki bi imel komponentni vhod, da bi zadevo stestiral, me zanima, ali se je kdo s tem že igral oziroma ali naj bi stvar delovala? Kakšen predlog?

Sprašujem pa zato, ker bi na ta način rešil 15m povezavo med AV receiverjem in bodočim LCDjem. Podometna cev je namreč tanka, en UTP pa je v njej že speljan in bi porabil 3 parice za YPbPr, eno pa za S/PDIF. Vendar sem skeptičen in se bojim, da ne bo tako enostavno... sploh ko bi preko RGB poskusil prenašati kaj več kot zgolj 576i.

Hvala in LP
D.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Se bojim, da tule ne boš našel odgovora. Sodobne televizorje se tako ali tako povezuje s HDMI. Komponentni video bi sicer moral delati do 1080p, ampak je to odvisno tudi od konkretnega modela receiverja in televizorja. Nekateri imajo omejitve in čez spustijo samo nižje ločljivosti, recimo 576p.

Drugače pa obstajajo napravice, ki HDMI prenašajo po UTP-ju. Recimo http://www.zantech.com.au/extender/vide...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

20sdfj093f ::

Saj bi tudi jaz dosti raje uporabil HDMI, ampak bom najverjetneje moral odščipniti konektor, spravit kabel v cev in previdno zaciniti nazaj ter obleči s termoskrljivimi cevkami.

Nato pa samo držat prste, da bo 15m oskrunjenega HDMI kabla še vedno delalo.

UTP in cinch konektorji so pa skoraj zastonj. Problem je res v tem, da bi šel v tem primeru čez analogen signal. Zato me je zanimalo, če ima kdo kakšne izkušnje. Sicer bom pa zmasakriral tisti HDMI kabel...

LPd

Okapi ::

Nato pa samo držat prste, da bo 15m oskrunjenega HDMI kabla še vedno delalo.

Uhh, težka bo. Ker tiste žičke so tako tanke in tako blizu skupaj, da je to pravo filigransko delo. Sem tudi sam razmišljal nekaj v tej smeri, (ker so dolgi HDMI kabli dragi, vtičev za DIY se pa sploh ne dobi), ampak me je minilo;)

O.

20sdfj093f ::

Pa za tistih 19 pinov se bom že potrudil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219674 (9187) kozorog
»

tv ne zazna hdmi signala

Oddelek: Zvok in slika
198701 (7453) slokekec
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?

Oddelek: Zvok in slika
245753 (4832) jamabama007
»

konverzija YPbPr - RGB (scart)

Oddelek: Zvok in slika
52371 (2286) psipsi
»

Kje dobiti kabel DVI-HDMI

Oddelek: Kaj kupiti
92479 (2341) MaX

Več podobnih tem