» »

konverzija YPbPr - RGB (scart)

konverzija YPbPr - RGB (scart)

psipsi ::

Nabavil sem home cinema sistem z ojačevalcem, ki premore 3 tipe video vhodov / izhodov, ki pa so med seboj ločeni (beri: če pripeljem kompozitni vhod, moram na TV povezati kompozitni izhod, enako velja za S-VHS in YPbPr del).

Vem, da je komponentni del najkvalitetnejši, zato sem ga poskušal peljati na TV, vendar se je zataknilo, ker TV premore 3 scarte, od tega je en obojesmeren in kompletno spojen. Ta scart sprejema RGB vhod, ki pa je po teoriji matrična preslikava YPbPr izhodov. Zanima me, ali obstaja kabel / adapter / mojster elektrotehnike, ki bi mi omogočil tovrstno povezavo. Na internetu sem zasledil, da poleg nekaterih naprav omogočajo ta prehod. (BTW: Big bang, IC elect, HTE in Redline so zmrznili na to temo - ne zanjo pomagat :( )

Drugi podproblem: kako lahko na vse to vežem stari videorekorder, ki ima en sam scart (sigurno je zaradi narave videorekorderja obojesmeren), ne vem pa, ali ima spojene vse signale. Kako lahko preverim, ali so RGB pini aktivni?

Hvala za namige, nasvete in pomoč. Elektrotehniku pa pošteno plačam za rešitev problema.

Lp,
Janez

All ::

Videorekorder ne prežveč RGB-ja, še S-video le redki.

preveri še enkrat navodila od domačega kina, nekateri podpirajo konverzacijo.

ender ::

SCART uradno podpira samo RGB, vendar nekateri televizorji podpirajo na istih pinih tudi YPrPb (pogosto le na enem SCART vhodu, če jih ima TV več). Če YPrPb signal pripelješ na SCART, ki podpira samo RGB, boš imel zeleno sliko (če RGB signal pripelješ na YPrPb vhod, ponavadi ne boš videl nič).

Ne razumem najbolje v čem je tvoj problem - katere stvari bi rad povezal med sabo in kako? Če rabiš komponentni signal pripeljat na SCART, dobiš konverter iz 3x RCA -> SCART (samo slika) ali 5x RCA -> SCART (slika + zvok), vendar teh kablov pogosto nimajo na zalogi. Če rabiš kakšen posebej prirejen SCART kabel (in ga ne želiš lotat sam), ti jih po meri sestavijo na raznih TV servisih.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

psipsi ::

ender,

Iz ojačevalca peljem signal YPbPr po 3-video činč kablu, ki se na koncu zaključuje v scart vtičnico. Na televizorju se ne vidi nič, v specifikacijah TV piše, da je na tem scart vhodu mogoč RGB vhod, ki pa po definiciji ni isti kot YPbPr. Torej potrebujem adapter, bodisi posebej, bodisi že v samem kablu.

Drugi problem je ta, da bi rad na isti ojačevalnik priklopil tudi videorekorder, ki pa po danes prejetem mnenju sprejema in oddaja le po kompozitnem činču.

Torej - naredil sem napako, ker sem kupil ojačevalnik, ki ne omogoča pretvorbo med posameznimi video sistemi priključkov.

Oz. druga možnost je menjava TV in videorekorderja za takšna, ki bi bila kompatibilna z ojačevalnikom.

Torej iščem najcenejšo možnost, da uskladim sistem tako, da ne bo potrebe po rokomatiki vsakič, ko bom hotel predvajati / snemati / poslušati drug medij (TV, glasba, DVD, VHS,...).

Lp,
Janez

ender ::

Praviš, da ia TV 3 SCARTe. Ali si poizkusil ojačevalec priklopiti v druga dva? Poleg tega se mi zdi čudno, da ničesar ne vidiš, če je kabel priključen, in imaš nastavljeno na pravi AV source (po mojih izkušnjah bi moral nekaj videti, vendar bi bila slika v zelenih odtenkih; glede na to, da uporabljaš 3x RCA->SCART predvidevam, da ne pošiljaš slike iz TVja nazaj v ojačevalec).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

psipsi ::

No, stvar je rešljiva, na internetu sem zasledil naslednji zgodovinski vrstni red:

leto 1998 - http://home.att.net/~billhudson/rybyrgb...

leto 2002 - http://elm-chan.org/works/yuv2rgb/repor...

leto 2004 - http://www.siliconchip.com.au/cms/A_101...

leto 2005 - http://www.national.com/pf/LM/LMH1251.h...

Bi znal zdaj kdo to narediti in koliko bi to stalo?

Lp,
Janez


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219639 (9152) kozorog
»

LG 42LE5310 in genius 5.1 sistem

Oddelek: Zvok in slika
111110 (979) bond007
»

Kako optimalno povezati???

Oddelek: Zvok in slika
122037 (1800) zasavc
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?

Oddelek: Zvok in slika
245743 (4822) jamabama007
»

DVD komponenta in RGB vhod na TV-ju

Oddelek: Zvok in slika
51219 (1136) gumby

Več podobnih tem