» »

BX plata ne zazna 60G Maxtorja

BX plata ne zazna 60G Maxtorja

eraserr ::

Mam server, ki ma plato od Epoxa z BX čipsetom(+ Celeron 300 brez cache-a), pa mi je zdele ene dva mesca noter delov ibm 307030 pa je začel zajebavat, zato sem ga hotu zamenjat z Maxtorjem 60G (ubistvu še Quantum gor piše, samo je skor enak tem tanovim Maxtorjem ATA133, ki so ubistvu itak od Quantuma :)
Problem je v tem da plošča diska NE zazna, ne v biosu, ne pod autodetection, ne dela niti, če podatke ročno not vnesem. Disk je brezhiben, saj mi je zdele ene tri mesece delov v glavni mašini in tud če ga zdele v tanovi mašini probam, dela.
Problem je torej v plošči, ki jo očitno nekaj na tem disku moti, a je možno, da je to velikost? Disk pomoje da dela po ata 33, ker sem ga probal na KT7 Abitki na raid kontrolerju ampak na navadnem kablu in je napisal da je UDMA2 kar je 33, ker pri 100 napiše UDMA5.
Kako bi zadevo uštimal, da bi mi plošča podpirala disk. Bojim se da novega biosa za plato ne morem dobit, ker sem ze pre mesecema gledov in je bil najnovejši star več kot eno leto.
Morda bi zadevo rešil tako, da bi kupu dodaten ATA133 raid kontroler pa pol sem gor disk prklopu pa bi delalo, samo nočem še 10++ jurjev dajat za ta kontroler :(

Prosim pomagajte če znate!
Hvala

Lime ::

99% je napaka v biosu. Če je najnovejši star eno leto, bo čisto v redu, kar naloži si ga. 60GB disk bi moral spoznati.
Druga možnost je pa okvara kontrolerja ali IDE kabla.

hm, bios je pomoje najnovejši in sem ga updatal dva meseca nazaj...
če bi bil kontroler okvarjen al pa kabel neustrezen, zakaj potem dela na ibmu 30G.
prejle sem iskal bios za plato, pa epox ni delov, tko da bom probal še jutr kej najt.

Je pa problem biosa tudi v tem, da je plata še prva verzija, ki ma manjši bios čip in ni druga verzija, ki ma mislim da že 2Mega bios. Za to 2mega je nekolk novejši bios, kot za to mojo. Sej pravim tko je blo dva mesca nazaj...

najbrž da je problem v biosu

potem pa še eno zanimivo vprašanje: a bi ata 100 kabel povzročil kakšno razliko? pomoje da ne glede na to da mi disk v novejši mašini dela v racku, ki je ata33 in ma navaden 40 žilni kabel

zdele sem gledov za bios update še enkrat in najnovejši je 17.12.1998 !!!
Mislm da je najnovejši bios star tri leta in pol, to pa je beda ;(
Seveda mam tega gor...

DeLonghi ::

ja, na zalost je stvar v biosu...ce na uradni strani ni novejsega update-a potem pozabi...
Sploh ce je plata LX, potem ti ziher ne bo podprla velike diske...
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP ne zazna enega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151536 (1441) Marjan
»

Kateri nabor za P3/celeron socket 370