Forum » Programska oprema » Spajanje dokumetov: Excel - Word (za strokovnjake)
Spajanje dokumetov: Excel - Word (za strokovnjake)
Butec123 ::
Sepravi v excelu (na praznem delovnem listu) napišem npr.
V stolpec A
1,1
2,2
3,3
Zadevo shranim. Nato odprem word ter naredim spajenje dokumentov. In sicer mi potem wordu kaže nasledje rezultate:
1,1000003
2,2000008
3,3000002
Opomba:Sepravi naknadno mi na silo uturi nekaj ničel ter na koncu eno številko.
Če zadevo probam na drugem računalniku zadeva normalno deluje.
Ali to pomeni da je napaka nekje v Excelu, v profilu, v registru,,...
Kaj svetujete ???
V stolpec A
1,1
2,2
3,3
Zadevo shranim. Nato odprem word ter naredim spajenje dokumentov. In sicer mi potem wordu kaže nasledje rezultate:
1,1000003
2,2000008
3,3000002
Opomba:Sepravi naknadno mi na silo uturi nekaj ničel ter na koncu eno številko.
Če zadevo probam na drugem računalniku zadeva normalno deluje.
Ali to pomeni da je napaka nekje v Excelu, v profilu, v registru,,...
Kaj svetujete ???
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Nemore biti razlog v decimalkah saj v excelu napišem dvo mestno številko, word pa prikaže npr 10 mestno, zadevo bi zastopil če v excelu imel 10 mestno ter nato bi wordu prikazal 2 mestno. Skratka ravno obratno. Naslednji prosim.
StratOS ::
Za kateri office pa gre ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
V Excelu sem vnesu poljubne številke (številke so v posameznih stolpcih enake samo oblika celic je drugačna - to mam samo za test. Lastnosti celic pa so opisani v G in H stolpcu.) . Potem sem v Wordu naredil spajanje dokumentov ter dobil naslednje rezultate ... , .
Zakaj pride do tistih ničel...
Zakaj pride do tistih ničel...
Ja vem da pri copy/paste ne pride do ničel, vendar ta funkcija v tem primeru ni uporabna (ker je preveč dela). Ali ima še kdo kakšno idejo.
sajmon ::
V Wordu označi možnost Confirm file format conversion on open. V wordu 2003 to najdeš pod orodja / možnosti (). Zapri word in ponovno naredi mailmerge. V koraku, kjer izbereš bazo, se ti pojavi dodatno okno, ki ga prej ni bilo. () Tu izbere drugo opcijo. Potem bi moral mailmerge delati na tak način, da ti prenesete v word podatke tako, kot so v excelu oblikovani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9063 (3392) | omni-vor |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7716 (7361) | arnecan1 |
» | [Excel] Dodajanje ničle na začetek števila v celiceOddelek: Programska oprema | 3427 (3185) | prtenjam |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4231 (3588) | milc |
» | Office (word & excel) POMOČ !!Oddelek: Programska oprema | 1498 (1329) | Isotropic |