Forum » Programska oprema » Office (word & excel) POMOČ !!
Office (word & excel) POMOČ !!
mfmschaser ::
Torej, rabim pomoč pri officu.
V excelu mam narejene tabele z podatki. (št., ime & priimek, naslov, pošta) in pač ogromno podatkov pod vsakim stolpecom.
Zdaj pa bi rad da mi to office sam vnese v word. Rad bi da mi sam avtomatsko vnese podatke na željenih mestih.
št. (podatek)
ime & priimek (podatek)
naslov (podatek)
pošta (podatek)
In tako na vsaki naslednji strani ampak naslednji podatek, ki je na vrsti. (primer za št. 0001, 0002,...)
V excelu mam narejene tabele z podatki. (št., ime & priimek, naslov, pošta) in pač ogromno podatkov pod vsakim stolpecom.
Zdaj pa bi rad da mi to office sam vnese v word. Rad bi da mi sam avtomatsko vnese podatke na željenih mestih.
št. (podatek)
ime & priimek (podatek)
naslov (podatek)
pošta (podatek)
In tako na vsaki naslednji strani ampak naslednji podatek, ki je na vrsti. (primer za št. 0001, 0002,...)
joze67 ::
Temu se reče Mail Merge (2003: Tools|Letters and mailing...|Mail Merge..., slediš 6-koračnemu čarovniku na desni). Narediš predlogo (Letters), vstaviš mail merge polja na ustrezna mesta, potem vse skupaj združiš v nov dokument.
Težko bi bilo lažje
Težko bi bilo lažje
Isotropic ::
se jaz:
ima excel/ openoffice/ origin... moznost zoomiranja dela grafa? imam namrec graf, kjer so crte zelo blizu skupaj in bi rad naredil nek tak okencek, kjer bi bil zoom. nekaj podobnega se da v latexu z pictex, jaz bi pa rad podobno v programu.
ima excel/ openoffice/ origin... moznost zoomiranja dela grafa? imam namrec graf, kjer so crte zelo blizu skupaj in bi rad naredil nek tak okencek, kjer bi bil zoom. nekaj podobnega se da v latexu z pictex, jaz bi pa rad podobno v programu.
@joze67 - Hvala ti si car, nikjer mi tega niso mogli odgovorit, niti na Microsoftovem forumu :D
@loki3000 - Klikni na graf, pa ga raztegni s puščicami na robovih.
@loki3000 - Klikni na graf, pa ga raztegni s puščicami na robovih.
Še eno vprašanje :D V Excelu je opcija Fill, ki v bistvu zapolni mesta. naprimer napišem 1 in označim deset mest, dam fill in zapolni z številkami od 1 do 10. Moj problem pa je sledeč, rabim pa da mi zapolni v tem stilu 0001, 0002,... ampak tako številko lahko napišeš samo kot text, Fill pa texta ne prepozna. Ker če napišeš pod karkoli drugo ti 0001 sam takoj spremeni v samo 1, jaz pa bi rabil 0001.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mfmschaser ()
tomi_m ::
@mfm
Izdelaj zaporedje števil: 1..100, nato pa celicam izdelaj ustrezno masko: Oblika/Celice/Po meri in v "Vrsta" vpiši 0000 ->v celicah bo številka oblikovana tako kot si ti želiš.
Izdelaj zaporedje števil: 1..100, nato pa celicam izdelaj ustrezno masko: Oblika/Celice/Po meri in v "Vrsta" vpiši 0000 ->v celicah bo številka oblikovana tako kot si ti želiš.
I'm Back
Torej, Mojo tabelo mi številči pravilno 0001,... in Mail Merge Dela vse pravilno(vsi podatki so na svojih mestih), razen da mi številke nazaj pretvori brez ničel(1,2,3) ko ji mergam v word.
Torej, Mojo tabelo mi številči pravilno 0001,... in Mail Merge Dela vse pravilno(vsi podatki so na svojih mestih), razen da mi številke nazaj pretvori brez ničel(1,2,3) ko ji mergam v word.
smetko ::
Ena od možnosti:
V Wordu se postaviš na polje za spajanje, desni klik in izbereš [kode polj-preklop]in dobiš neka podobnega {MERGEFIELD ime_polja} za imenom polja dodaš \#"0000" tako da dobiš {MERGEFIELD ime_polja \#"0000"}. Nato desni klik in [kode polj-preklop] ter po potrebi še desni klik in [posodobi polje].
V Wordu se postaviš na polje za spajanje, desni klik in izbereš [kode polj-preklop]in dobiš neka podobnega {MERGEFIELD ime_polja} za imenom polja dodaš \#"0000" tako da dobiš {MERGEFIELD ime_polja \#"0000"}. Nato desni klik in [kode polj-preklop] ter po potrebi še desni klik in [posodobi polje].
No comment
Isotropic ::
jaz sem mislil podobno temule
torej imel bi samo en del grafa zooman, ostali del pa pac je, kakrsen je.
v latexu bi pac definiral tisto okno na roko ter skaliral ter premaknil podatke...
bump
bump
bump
torej imel bi samo en del grafa zooman, ostali del pa pac je, kakrsen je.
v latexu bi pac definiral tisto okno na roko ter skaliral ter premaknil podatke...
bump
bump
bump
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excel makro in vb, kopiranje vrednostiOddelek: Programiranje | 1321 (1080) | max00slo |
⊘ | Spajanje dokumentov za pošiljanje po emailu kot prilogaOddelek: Pomoč in nasveti | 2451 (2322) | Ziga Dolhar |
» | Generator word dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 1201 (856) | Pina |
» | Spajanje dokumentov - ACCESS & WORDOddelek: Programska oprema | 1632 (1512) | tempoFlow |
» | Merge dokumentov oz združevanje dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1577) | Blup |