Forum » Pomoč in nasveti » sestava računalnika
sestava računalnika
gogolinho ::
prosil bi če mi kdo pomaga pri sestavi računalnika.. kupil sem ga po delah nekaj vem priklopit nekaj pa ne. Zato prosim če mi kdo pomaga.
(ko procesor montiraš na maitčno moraš še namazat z termalno pasto?)
(ko procesor montiraš na maitčno moraš še namazat z termalno pasto?)
Valvoline ::
Seveda morš predn gor montiraš cooler.
Fajna namažeš zgornji del čist na tanko pa zmontiraš hladilnik. Da ne boš kaj paste mazal spodaj tam kjer so pinčki.
bluefish ::
Sicer že malo staro, pa vseeno je princip enak: http://star.slo-tech.com/clanki/skista0...
emm. tam piše: some heatsinks come whith preapplied thermal paste. if so, skip this step. Ker nisem zraven dobil. Kupit je potrebno?
Poenostavljeno napisano pa je postopek nekako tak:
V matično ploščo vstaviš procesor, naneseš za malo večje riževo zrno termalne paste, namestiš hlajenje. Nato plato vstaviš v ohišje, sledi še napajalnik, RAM moduli, diski, kartice. Potem pa veliko veselja pri povezovanju kablov. Preden se stvari lotiš si dobro preberi navodila, ki so priložena matični, in v mislih ponovi postopek. Med samim sestavljanjem pa sproti preverjaj, če je vse pravilno.
Da, nekateri hladilniki, še posebej tisti pri procesorjih, imajo že nanešeno pasto in le odstraniš plastično zaščito in namestiš na proc. Če pa tega ni, potem moraš imeti tubico s pasto.
V matično ploščo vstaviš procesor, naneseš za malo večje riževo zrno termalne paste, namestiš hlajenje. Nato plato vstaviš v ohišje, sledi še napajalnik, RAM moduli, diski, kartice. Potem pa veliko veselja pri povezovanju kablov. Preden se stvari lotiš si dobro preberi navodila, ki so priložena matični, in v mislih ponovi postopek. Med samim sestavljanjem pa sproti preverjaj, če je vse pravilno.
Da, nekateri hladilniki, še posebej tisti pri procesorjih, imajo že nanešeno pasto in le odstraniš plastično zaščito in namestiš na proc. Če pa tega ni, potem moraš imeti tubico s pasto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Valvoline ::
emm. tam piše: some heatsinks come whith preapplied thermal paste. if so, skip this step. Ker nisem zraven dobil. Kupit je potrebno?
To pomen da je že gor na kulerju parajt.
Poglej če je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
saj pri nekaterih hladilnikih je že zraven. Pri meni je bila tako pri hladilniku kot matični, pa sem jo vseeno kupil posebej, ker ponuja veliko boljšo prevodnost.
ok je namazana. ventilator je pod njim so reže pod režami je pa en krogec in tam je namazana pasta.
In še en problem matično mam P5Q-E v priročniku piše sam za Sata diske jas mam ATA bom moral še kupit novi disk?
Mogoče HDD kabel to povezuje?
In še en problem matično mam P5Q-E v priročniku piše sam za Sata diske jas mam ATA bom moral še kupit novi disk?
Mogoče HDD kabel to povezuje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gogolinho ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero termalno pasto kupitOddelek: Kaj kupiti | 1311 (870) | TehDucky |
» | Rabim pomoč pri nakupovanju novega ventilatorja za procesor.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1128 (889) | Serpentö |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19101 (16224) | Wofk |
» | kaj je boljše za ohladit procesorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1482 (1277) | PINki |
» | c2d e6300 Kateri hladilnik kupitOddelek: Kaj kupiti | 2729 (2729) | brdi |