» »

APJ naloga: random števila, sortiranje..

APJ naloga: random števila, sortiranje..

Blum ::

Dobil sem nalogo (algoritmi in programski jezik, vaje (c++)):
1. Napolni z generatorjem naključnih števil tabelo Stevila[100].
2. Uredi števial v tabeli (naraščajoče).
3. Linearno poišči element v tabeli.
4. Binarno poišči element v tabeli.

Rešitve prosim? :/ (namreč ne gre(!) mi to..)
Hvala za pomoč dobri duši.

edit: typo
  • spremenil: Blum ()

ERGY ::

muflon666 ::

1. rand() ? Če ne znaš napolnt tabelce z naključnimi števili, pol bog ti pomagi. :O
2. Google: Bubble sort c++
3. Google: Linear search c++
4. Google: Binary search c++

Jao, jao, pa tok lahke naloge :))

rgv45vg4t335 ::

Jaz bi takele teme prepovedal. Ne rečem, če bi se nekje zaplezal in ne bi znal naprej. Ampak lenemu mulcu se ne ljubi niti poskusit, kar napiše: "Rešitev prosim!"

Eno brco v leno rit, ne pa rešitev!;(
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

pa če mi je totalno nezanimiva ta snov :D

hamax ::

Ja madona, kaj si sel pa potem na srednjo racunalnisko?

BigWhale ::

Mogoce zarad bejb?

Aja, ne caki...

hamax ::

Hja, jaz sem sel zarad bejb najprej na FE, pa sem videl, da sem kiksnil. Sedaj sem pa na FRI.
Pa pravjo, da se osel ne gre 2x na led... :D

Zakaj se nisi vpisal na Visjo Zdravstveno? Ali kaj podobnega? Al je na FE/FRI kar naenkrat male/female ratio padel na 2/3?

ker so preveč obljubljali na informativnem :D zdej se pa ne bom prepiseval zadnji letnik ;P to bomo še speljali čez.. zato bi pa čimbolj "na muhte" prišel čez :) ker potem itak nimam namena na bilokako računalniško smer.. samo malo me bo mogoče matura iz apj "hecala" .. a dobro.. bomo že :)

imagodei ::

Kaj so pa obljubljal? Igranje iger?

Ne zdej s takimi ven hodit, no...
- Hoc est qui sumus -

nevem kaj so obljubljali več, vendar niso obljubljali dobesednega iskanja neznanja v dijakih.. že to je preveč. vglavnem zanima me samo če mi bi kdo rešil to nalogo lepo prosim :) s šolo smse itak zaje*al dolgo nazaj že, tako da po toči zvoniti je prepozno..

Tale naloga je dalec od tega, da bi bila iskanje neznanja v dijakih... :))

WarpedGone ::

>> dobesednega iskanja neznanja v dijakih

Js vidim neznanje iz avijona, o kakšnem znanju ne duha ne sluha. Resno: odpri si knjigo. Bolj osnovnih osnov NI.
Zbogom in hvala za vse ribe

AndrejS ::

8-) Če ti je nezanimivo pa probaj ceste pometat... tam se vedno kaj dogaja...

Pa se tako lepo oranzno svetleco jakno dobis!

O iskanju neznanja govoriš v zadnjem letniku?

Mislim, resno... Računalništvo je (vsaj zame) zanimivo ravno zato, ker ni enolično (pustimo zdaj sestavljanje računalnikov in inštaliranje Polken) in je treba vedno znova iskat rešitve.

Usedi se za računalnik, namesto na slo-tech zavij rajši na Wikipedio, poišči kaj o sortiranju... Če ne znaš napolnit tabele z random številkami je google poln tutorialov. Lahko pa povprašaš kakega svojega sošolca, ki v prvem in drugem letniku pri APJ-ju ni spal in se je naučil osnov.

Če že govoriš o neznanju, potem lahko rečem samo to, da s takšnim neznanjem ne bi smel priti v četrti letnik. ;(
- Hoc est qui sumus -

ah niste me razumeli.. saj je vseeno.. vprašajte koga ki je na šolskem centru novo mesto, pa naj vam reče kakšni so prfoxi :| đabe kaj razlagat, ko ste pa vsi tako zagriženi.. lock plz *rolleye*

Ja, ja... Sej sem bil jaz tudi na srednji šoli. Vem, kako grozni in kako "grozni" znajo bit prfoksi. Predvsem takrat, ko v 4. letniku računalniške SŠ ne poznaš random funkcije, for zanke in brskat po googlu.
- Hoc est qui sumus -

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[php] unique random

Oddelek: Izdelava spletišč
141203 (913) Yacked2
»

Vpis ocene (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18241842 (37231) gimnazija123