» »

Maxtor ali Seagate 80GB ta tiha verzija

Maxtor ali Seagate 80GB ta tiha verzija

igorb ::

Kje v SLO ali bliznji okolici (italija, avstrija) bi se dalo dobit 80GB Maxtor
ali Seagate diske. Iscem ta tihe verzije se pravi diske, ki imajo "Fluid Dynamic
Bearing Motors":
Maxtor D740X Ultra DMA133 7200 6L080L4
ali
Barracuda ATA IV 80 GB Ultra ATA/100 7200
Pri mlacomu so me pred casom hotel "okol prnest" z navadnim 6L080J4 diskom, o
seagate diskih pa tudi ni ne duha ne sluha. Nasploh je problem dobit diske vecje
od 60GB. Edine ki se jih dobi so IBM, samo te raje ne bi dajal v gajbo, prav tako
so se mi zameril WD diski, pa se glasni so.
Pisal sem ze na Maxtor Europe pa Maxtor USA, vendar odgovora ni bilo. Najbolj me pa
jezi, ker lahko cez luzo "gringosi" ze vec kot pol leta kupujejo te diske, pri nas
pa se zdaj ni o njih ne duha ne sluha. Trenutna cena maxtorja na neweggu je samo 110$,
vendar ne posiljajo robe cez luzo, grrr... banda....

Igor

Dami ::

Js grem v torek v avstrijo po maxtorja 80gb. Res da ni on fluid sam sej je vseen. Važn da je pocen (165evrov) :D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dami ()

tha_man ::

Jaz sem Barracudo (40G) pred kakega pol leta kupil pri Belbledu na Otočcu (www.belbled-sp-si). Pokliči jih na telefon, ker cenik na netu ni najbolj ažuren. Disk je res skoraj neslišen (malce je slišat le škrtanje glav) - Baraccude IV mislim da so itak vse FDB. Za Maxtorja pa ne bi vedel.

VASkO ::

jep, barracude IV so vse FDB

CaqKa ::

torej kateri so ti neslišni diski in kje jih dobit?
tudi sam iščem zdaj tak disk ki bo najtišji.
a ga bom dobil tam v kaki 120 gb verziji?

Dr_M ::

neslisni diski NE obstajajo...so samo glasni in malo manj glasni.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dami ::

Huh, to ste pa stare poste odprl. Tak kot sem napisal prej da grem po 80gb tak sn šou pred par tedni po 120gb maxtorja. Oba sta uber glasna, s tem da je prvi nenormalno glasen. Mam še doma wdja z 8mb cache in je zelo sprejemljive glasnosti. Tako tih kot baracuda4 sicer ni, vendar je pa zelo hitrejši. Me zanima kak se nove baracude obnesejo. Za zdaj lahko svetujem samo nakup WDja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Fury ::

barracude se ne slis pa ce se na glavo postavs :) cim mas 1 mini vent v compu pa ne bos vec diska slisu :)

Mislm pa da je seagatea moj bratranc dubu 1 tedn nazaj v agt (120gb verzijo)

Han ::

Jaz slišim Barracudo ATA V 120 GB, pa imam v ohišju 330 W "šepetajočega" Enermaxa, original Intelov procesorski ventilator na 2000 rpm in kar glasen vent na Radeonu 8500. Poleg vrtenja plošč se sliši tudi premikanje glav na NTFS particiji, na FAT pa le malo prasketa.

Toliko o neslišnosti diskov. :\

seveda, ce ga mas pa nepodlozenga pa trdno prsraufanga v rezo not pol pa cel ohisje vibrira.. bratranc ma lepo notr mal manj zategnen pa podlozen z enimi podlozkami mejhnimi pa se slis sam ce glavo not utaknes...

SkIDiver ::

Jz mam Maxtor Fireball 3 40 Gb 7200 RPM trdo pršraufan na kletko za diske v ohišju in ga sploh ne slišm. Ne slišm ničesar. Naj počnem karkoli je neslišen. Al sem mel srečo al so pa tako tihi.

Fury, med disk in ohišje sem po pol leta dal tanke podložke, takšne kot se uporabljajo za vijake pri osnovni plošči. Razlike v glasnosti praktično ni. Ohišje je zelo masivno in se niti najmanj ne trese.

Tudi če disk položim na mehko podlago in vklopim mašino, se ga sliši...

pol pa nimas srece z diskom :) tisti z maxtorjem ma pa ogrooooomno sreco :)

Prej bo to, da imam bolj občutljiva ušesa. :P Slišim namreč tudi 80 GB Barracude ATA IV. Eno ima prijatelj v Chieftecovem ohišju, drugo pa mi občasno prinese prijatelj v racku...

ah, freak of nature :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310638 (7823) Keyser Soze
»

fluid/liquid (dynamic) bearing diski v slo nedobavljivi?

111610 (1436) Fury
»

Kateri TIH trdi disk?

281624 (1354) wishmaster
»

isce se TIH trdi disk

221709 (1120) Dr_M
»

Tihi diski?