Forum » Kaj kupiti » fluid/liquid (dynamic) bearing diski v slo nedobavljivi?
fluid/liquid (dynamic) bearing diski v slo nedobavljivi?
CaqKa ::
ravnokar sem slišal da baje lteh diskov v slo še ni mogoče dobit. kaj je to res al kaj?
kje ste jih torej tisti kupili ki jih imate?
a je kdo iz mb ki ima takšen disk? (da ga ima, ne da domneva da ga ima)
CaqKa,sem ti popravo naslov teme,tako kot si želel,čeprav nisem videl kake posebne poante.Upam da si zadovoljen.
kje ste jih torej tisti kupili ki jih imate?
a je kdo iz mb ki ima takšen disk? (da ga ima, ne da domneva da ga ima)
CaqKa,sem ti popravo naslov teme,tako kot si želel,čeprav nisem videl kake posebne poante.Upam da si zadovoljen.
- spremenil: boštjan ()
Fury ::
Seagate barracuda tanovi so vsi FDB (fluid ne liquid), dobis pri AGT, pravtako so fluid bearing maxtor diamondmax 9+ serija.. dobis povsod samo mors izrecno to serijo zahtevat.. ker drgac ti bojo hotl tastaro poturit... za WD pa IBM pa ne vem keri so keri ne
swar ::
Se opravicujem za nevednost,ampak kaj naj bi bilo boljse S tem FDB?
Disk deluje tisje,hitreje?
Disk deluje tisje,hitreje?
seagate barracuda IV serija bi mogla met FDB (vsaj bratrancov 120GB ga ma) ...
drugace pa so tisji in manj se obrabljajo in manj se grejejo
drugace pa so tisji in manj se obrabljajo in manj se grejejo
Han ::
Vse Barracude od ATA IV naprej imajo FDB. ATA IV gre do 80 GB (2 MB cache), ATA V do 120 GB (2 ali 8 MB cache), zadnji 7200.7 modeli pa do 160 GB (2 ali 8 MB cache). Vsi se vrtijo s 7200 obrati na minuto.
CaqKa ::
do sedaj sem ugotovil da imajo vsi:
-Hitachi 180GXP (celotna serija)
-Seagate Barracuda od ATA IV naprej
-Maxtor diamond plus 9 (celotna serija)
FDB - torej fluid dynamic bearing
ima kdo še kakšne dodatne informacije?
maxtorje 80gb imajo na zalogi baje pri jae (preverjeno telefonsko), kako je z drugimi?
zanima pa me še koliko se pozna na tej 'tišini'?, primerljivo z recimo 7200 dtla serijo (tišji) ibm ali pa z recimo ic35 serijo(glasnejši)? torej primerjalno kako glasni so ti diski glede na omenjene.
-Hitachi 180GXP (celotna serija)
-Seagate Barracuda od ATA IV naprej
-Maxtor diamond plus 9 (celotna serija)
FDB - torej fluid dynamic bearing
ima kdo še kakšne dodatne informacije?
maxtorje 80gb imajo na zalogi baje pri jae (preverjeno telefonsko), kako je z drugimi?
zanima pa me še koliko se pozna na tej 'tišini'?, primerljivo z recimo 7200 dtla serijo (tišji) ibm ali pa z recimo ic35 serijo(glasnejši)? torej primerjalno kako glasni so ti diski glede na omenjene.
Han ::
Za Seagate je uvoznik Asbis, diske pa za ugodno ceno prodaja Quantum. V primerjavi z DTLA je Barracuda pol manj hrupna.
Dr_M ::
probi dubit ksnga maxtorja 5400. so res najbl tihi. jest ga mam ze eno leto pa ga se nism slisu nikol, pa dela 24/7.
glede hitrosti pa dvomim da je pocasnejsi od katergakoli ide seagate-a
glede hitrosti pa dvomim da je pocasnejsi od katergakoli ide seagate-a
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
IBM mam jest predsodek pac :)
Seagate so najtisji ampak en mejckn mejckn pocasnejsi
Maxtorji so pa men ena zlata sredina... 9+ serije je kr dost tiha in zadovoljivo hitra
Seagate so najtisji ampak en mejckn mejckn pocasnejsi
Maxtorji so pa men ena zlata sredina... 9+ serije je kr dost tiha in zadovoljivo hitra
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najtišji diskOddelek: Kaj kupiti | 1625 (1317) | MilkyWay |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10587 (7772) | Keyser Soze |
» | Maxtor vs. WDOddelek: Kaj kupiti | 1580 (1332) | EjTi |
» | Mnenje lastnikov 120Gb Seagate diskovOddelek: Strojna oprema | 1572 (1306) | swar |
» | Maxtor ali Seagate 80GB ta tiha verzijaOddelek: Kaj kupiti | 1528 (1234) | Fury |