» »

Specialka

Specialka

Tomi ::

Torej, po nekaj premisleka sem ugotovil, da bi se lahko mojemu gorskemu kolesu počasi pridružila še ena cestna mašinca. Malo sem gledal po cenikih in internetu, in našel recimo Trekov model 1000, letnik 2002. Cena je nekje 150.000, kar tudi ni preveč, je pa menda kolo primerno za ~300 0 km, kolikor jih ponavadi naredim letno.
Sedaj pa me zanimajo predlogi, izkušnje in še kaj podobnega. Mudi se pa niti ne, ker ne bom nabavil prej kot v dveh mesecih.
metrodusa.blogspot.com
  • spremenil: Tomi ()

Tomi ::

Kaj res med 4000 uporabniki ni nikogar, ki bi karkoli vedel o tem, ali pa ste vsi samo tako leni, da se vam ne da pisati?
metrodusa.blogspot.com

eland ::

Tomi, nehi se sekirat in pejt spat.
Na svoj mountinbike pa dej sam special feltne in dober zic pa je.

Mercier ::

Eeeeeeh, kaj ti bo specialka, se boš moral po prometnih cestah vozit. :(

Vidiš, lih tolk vemo, da poskušamo ljudi odvrnit od norosti. :D

DavidJ ::

Jst ti specialke ne priporocam, ker je specialk skoda za slovenske ceste. Polega tega je to kolo, ki zavoha klanec hitreje od voznika. Jst imam MTB, pa malo hitrejse prestave in taozke, gladke gume gor in je cisto v redu.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

SkIDiver ::

Če si odločen jo sam kupi. Men se najbolj dopade specjalka. Če pa hrib zavoha prej kot jaz je pa to čist OK. Konec koncev kolesariš, da se razgibaš pa tko, nabiraš kondicijo ne pa da hrib zavohaš šele, ko si že na vrhu njega:D

Drugače se pa men dopadejo Siamoto. Niso pretirano drage, Shimano oprema, lahek okvir, precej kompakten biciku. Par jih poznam in niso rekl kake graje čez njih. Sevada gre pa cena mislm da od 80k pa tja do 300, 400k

Tomi ::

Moram reči, da me je kar malo presenetilo, kako so se nekateri odzvali na temo. Ker to, da bom nabavil specialko, sem prejel kot dejstvo, ker me niti malo me mika, da bi menjaval gume na gorcu, poleg tega, da je za cestno vožnjo pretežek.
Sicer sedaj nimam preveč časa, da bi se ogledoval ( kolokviji&izpiti ), tega Treka sem videl bolj po naključju, ker stanujem v Rožni, in vsakič, ko pridem s trole, vidim Viktorja ( kjer imajo tudi ultimativno kolo, vsaj zame, namreč lanski USPS Trek 5900 ). Ne bi pa rad preveč zapravil, ker tako ali tako nimam preveč denarja.
Aja, pozna kdo kakšen dober slovenski forum, ki bi se ukvarjal s kolesarjenjem, ker vse, kar sem do sedaj našel, je bikeforums.net, ki je sicer kul, samo preveč mednaroden, pa bikicel.com, ki pa bolj ali manj životari.
metrodusa.blogspot.com

Thrivial ::

MMTB

Pa veliko uzitkov s cestakom ;)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

SkIDiver ::

Tomi to je dobra investicija. Sam je pa res, da si moraš vzet čas pa si ogledat mal kaj ti pri katerem kolesu nudijo. Od opreme, materjalov in navsezadnje cene in razmerje med ceno in kvaliteto. Zato je pametno, da si vzameš čas in greš po nakupu za specialko z glavo.

R0K ::

Tomi :

Glede spacialk. Trek je firma, najbojlša firma med specialkami. Sam na Treka boš žal čakal celo večnost če ga boš hotel dobit, če ga boš sploh dobil. Verjem, da se čaka tut po več mesecev.

Moj bratran ima kolo Wheeler (tut specialko) in morem rečt, da je zlo 'fancy' kolo. Lahek, lep, vzdržljiv. Cena od 100k sit do 200k sit, vendar to je srednji razred.

Za kak močn stroj, z dobrim okvirjem, prestavami pa boš mogu žal odštet prek pol milijona.

Nevem sicer zakaj se vsi tolk pritožujete zarad cest. Očitno vas večina še sploh ni peljala specialke. Sploh ni tako trdo kot si mislite. Tut sedeži so na tistih malo dražjih že dost udobni za vožnjo, tko, da sploh ni problema...

Sploh pa MTB, veliko bolj trese pa še 10x bolj nevaren je.

Maš pa še pol velik firm. Ker vem, a si nekje tle z štajerske lohk greš pogledat Novaku u Žalc alpa u Grifin v Celju (tm bliz tržnce)

DavidJ ::

jst ne bi zamenjal svojga gorca za nobeno specialko. gnarja se mi tozi. se je lepo vidlo, ko smo franjo pelal. v ravnini sem lepo za kolono pelu, pol pa ko pridje oni hrib (mislim, da je kladje al kaj..) pa so s specialkami tako zadaj ostali.. :) kolo ma 9 kg pa se mal, pa je tavelek alumini okvir, pa spredi mam vilce...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

R0K ::

hornet : ni vse v biciklu. Če si ti brez kondicije ti tut specialka od Armstronga nebo čist nič pomagala :D

Monster ::

ja ne jest sem htel met TREKA.. sm kej dragi so ko prasica , cakas pa ko norc... Če hočes aluminjast okvir lahk kr računaš da bo več ko 300 000... in pol sem iskla alternativo Wheeler... za 200 000 Aluminjast okvir(wheeler 4100), prestave na bremzah se ves kere i hope :)... vglavnem super zadeva za okol 7000 km letno...
Sm kr racunaj da se zracnice hitr "obrabijo" ja .. ker majo 8barov not pa ne drzijo pol sezoni vec tk da moras menjat.. pa gume tud.. se prav okol 5000 letnih stroskov :)...

sicer pa je ESTNA voznja z specailko vELIKO bolj nevarna od MTBja ker te lahka fulla zadev sfuka pa se gume so very tanke )...

no to je :) lp

drgac pa specialka rox
Ka zaboga...

Milko ::

www.bicikel.com

Osebno ti pa ne priporocam specialke pod 200.000 SIT.

kaninerror ::

Glede TREK-ov je tko, da so tisti ta cenejši modeli dokaj dragi, tisti ta solidni, za katere morš odšteti malo več, pa so zelo pocen. TREK-a se kupuje nad 250 kSIT. Tko, da TREK 1000 skoraj odsvetujem. Je lep (policijske barve), ampak jaz bi izbral vsaj TREK 2000. Za cenejše je skor mal škoda denarja.
P.S.: Poglej si TREK 2300. Res, da stane skor 500 kSIT, ampak to pa je tisto "ta pravo", pa še šminka je huda! :)) :)) :))

Zgodovina sprememb…

DavidJ ::

R0K, bo ze drzalo :)

jst sem pelal kaksnih 10 km specialko, ki jo je naredu rog. Naredu jih je 6 ali 7, za svojo ekipo, ki je gonila v lihtnstajn pa nazaj.. cena enga je malo cez milijon.. :) sej bi mel. ne bom reku, da bi raje mel svojga mtbja, sam po mojem ni vredna denarja... za 200 jurjev dobis super gorca oz. ze mesanico ctb mtb pa ti bo ravno tako dobro sluzil
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Tomi ::

kaninerror: saj meni je tudi zelo všeč model 2300, samo problem je v tem, da sem malo finančno omejen, poleg tega, pa če sem iskren, mi je žal dati toliko denarja, ker kolo uporabljam samo med vsemi možnimi počitnicami, recimo dva vikenda na mesec med študijem, samo tega vse skupaj pride recimo 4 mesece. Ker takšnega kolesa nikoli ne bi imel v Ljubljani, logično. Potem pa gledam tako, da ko bom pa lahko vozil po celo leto, in imel več denarja, bodo pa zunaj že spet boljši modeli, in bom dobil relativno več za svoj denar. Mislim, da je zato model 1000 kar primerna odločitev.
metrodusa.blogspot.com

kaninerror ::

Potem pa nabavi TREK 1000. Če se ti kaj pokvari, preprosto zamenjaš in nimaš večjih stroškov, le malo več skrbi. :)

~Panter~ ::

Cestn kolo je makina v primerjavi z gorci. Seveda če se vozš po cest, ne pa po makedamu. Tud klanci niso problem, brez skrbi. Jest sam mam cannondala, letnik 2000, pa mi teče kt urca. Neki podobnga je kt tole: http://www.cannondale.com/bikes/02/ce/m... sam da ma moj okvir caad3 pa zadej mal večje prenose. Če boš kupoval specialko, si obvezno poglej tud cannondalea.

Area_51 ::

:)) A ni na Slo-Techu 3300 uporabnikov. Za kolo, vem da en bolj oddaljeni sosed ima neko mešanico med gorskim in cestnim za 200.000 SIT, res je pa, da ima prav vse, kar si zaželiš na kolesu. Kaj za cestno si mislil tekmovalno ali navadno.:)


LP
Area 51

Thrivial ::

Cannondale Scalpel.

Cestna formula. :))

Cena je pa tudi tam nekje... :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Monster ::

pa dej si mal poglej dobiš z onim TREKOM... ma navaden okvir pa vse to... pride pa kok 150 000++... raje daj mal več pa kup whelerja ker ma aluminjast okvir pa to... res se ti bloj splača...
Ka zaboga...

Tomi ::

Monster: "pa dej si mal poglej dobiš z onim TREKOM..."
tole mi zveni kar malo žaljivo, ne morem pomagati. Sicer pa imam tako ali tako še dosti časa do takrat, in konec koncev bom nabavil to, kar mi bo na koncu všeč. Zanimali pa so me samo nasveti.
metrodusa.blogspot.com

Monster ::

ja okej no :) so jo OČITNO mal posodbil... smše vedno pa nima SPD pedal... sm povej kok pride...
Ka zaboga...

Tomi ::

Verjameš ali ne, da nočem SPD pedal, ker mi niso všeč, pa še čevlji so nekje 20.000.. Sicer je bolje imeti čevlje, ker imajo raven podplat, samo se počutim tako utesnjeno, da ne morem noge dati dol in premikati..
metrodusa.blogspot.com

R0K ::

Tomi : sej lohk ubodeš tut takšna pedala, ki so po izgledu 'navadna' pa majo tut SPD priključke in tut take čevlje, ki so isti kot navadni (teniski) in imajo spodi prklučki.

Za pedala sicer res nevem kuk pridejo, za čevlje pa vem, da su u uni trgovini poleg Ghetta bli nekoč za 15k sit in taki res lahko pa lepi od Salomona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852723878 (2169) issak
»

Nakup kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6922369 (20166) Leprechaun
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8632990 (30517) stratosD
»

Bicikl (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
695240 (4694) TribesMan

Več podobnih tem