» »

Kiro graficno za ne-igricarja

Kiro graficno za ne-igricarja

CR ::

Kopujem racunalnik, zato me zanima, kiro graficno naj vzamem. Naj poudarim, da na njej ne bo gnana nobena igrca, poleg tega pa tud noben program za kako oblikovanje al pa kej podobnga. Sam internet in taka desktop jajca.
Hvala

Area_51 ::

:)) Prvo povej za kolk denarja. Če bi rad poceni pa vzemi GeForce 2MX ali Vodoo 3. Če jih ne boš izkoriščeval tolko.
Area 51

JXS ::

pol si oa umisl kar tako plato ki ima gor grafično pa je

CR ::

Ja ce se da za ene 20 jurjev al pa kej takga. Al pa mogoc mal vec, mal manj?

perci ::

Če ne boš špilal igric, kakega cenejšega matroxa, če se pa sploh z ničemer zahtevnim ne misliš ukvarjat, samo internet, office in stuff, potem si raje omisli plato z integrirano grafo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

kuglvinkl ::

Dude je eksplicitno rekel, da karta ne bo za špile. In potem Area pride ven z Voodoojem... Sinko, če je karta grafično zastarela, to še ne pomeni (ker 3D itak naščije 2D ne?...), da bo zdaj dobra za 2D.

Integriarne karte ne priporočam. Nastane gužva na BUSu, pozna se od hudiča.

Odgovor je simpl. Ali ATI (za 20k SIT lahko ubodeš denimo RDEONa VE, ki ti omogoča priklop dve monitorjev; R7000) ali pa kot je rekel Perci, MATROX G450. MX imajo baje mnogo slabšo kvaliteto slike kot zgorja omenjena produkta.
Your focus determines your reallity

perci ::

kuglvinkl: Moje mnenje je tako: računalnik, ki se uporablja za pisarniška opravila (torej pisanje, vnašanje,...) lahko komot uporablja integrirano karto.
Z grafičnimi programi je pa itak reku, da se ne bo ukvarju, če pa ima denar naj si pa matroxa kupi (katerikoli od milleniumov bo več kot zadovoljiv; parhelie več kot očitno ne potrebuje, marvel je pa malo out of league)

LP Peter

nodes ::

Ena grafika na plat bo čisto dvolj, kar je bilo seveda že omenjeno.

Moje slabe izkušnje z integrirano grafiko izhajajo iz kište, ki jo ima cimer. Notri je C900, 256 RAMa, XPji. Stvar je občutno počasnejša od moje kište D900... (GeF).

So bile variante, ko je bil na plati integriran RAM za grafiko (max do 32 MB, check Toms H. out) in to je bila OK rešitev, če pa mora sistem delit RAM še z grafiko, pa kot rečeno rata gužva (=padec prenosov podatkov).

IceIceBaby ::

Sej se dobijo kake graficne za 5k sit od SISa al pa kej podobnega. Za internet pa word bo se prehitra in predobra. Pac kar ne najcenejs.

Pisk ::

Kuglanevemkaj pa ti si mi en Dude(k)! Očitno boš sedaj prvič slišal, da je Voodoo3 zakon za 2D.
Heh. :\
Vseeno, threadodpirač, nabavi plato z integrirano grafiko, bo čisto dovolj, argumenti o okupiranem ramu so iz srednjega veka. Vloži denar raje drugam.
Folka z enim cimrom pa itaq ni treba resno jemat. >:D
Če že moraš nekaj notri tlačit potem so recimo cenene ATI Xpert kar O.K. grafične, po mojih izkušnjah zelo dobre in neproblematične.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pisk ()

Da je Voodoo3 zakon za 2D slišim prvič in to od tebe. Če je boljša od MXa še ni zakon. Zakon... Sicer si pa popolnoma falil poanto.

Zagotovo je boljša rešitev karta za denimo 7k SIT, kot pa grafika on board.

Če govoriš o argumentih iz srednjega veka, potem navedi kakšen proti argument. Jej jej...

Folka z enim cimrom pa itaq ni treba resno jemat.

Zgleda, da imaš težave.

Ah ne seri.

Ah ne seri.
To je vse kar lahko izustiš?

Z mentalnimi pešci ne razpravljam. Zame je debata končana.

krucymucy ::

Kaj pa kaj od ATi-ja rage čipi 4-16MB expert@play 8MB dobiš ze za manj kot 5 jurjev in je za 2D čist kul...

c900 je počasnejši od d900 zaradi grafike.
Dej ne mi s takim humorjem. Če si sam zaveden ni treba zavajat še ostalih. Integrirana grafika dela lepo, pa če se na glavo postaviš dejstva ostanejo takšna.
Filozofije pa lahko zganjaš drugje in ne tukaj kjer bo nekdo ob denar brez potrebe.;(

jRk0 ::

Jaz bi ti svetoval enako kot krucymuci -> Eno ATI Rage 8mb graficno. Cisto dovolj je, slika paje tudi kul. Ne vem pa kako lahko priporocite V3 ko vsi vemo, da voodooji niso nikol meli dobre 2d slike...
You fuck up once, you loose two teeth.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020634 (13699) Janac
»

Vse o 3dfx Voodoo grafičnih karticah. (strani: 1 2 )

575558 (4628) mtosev
»

prenosnik pod 180k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
806190 (4220) |_CoBrA_|
»

Ati radeon 9200 - tak nateg da ni res...

272153 (1289) cpu
»

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!! (strani: 1 2 3 )

1378276 (6346) goranTNT

Več podobnih tem