» »

prenosnik pod 180k SIT

prenosnik pod 180k SIT

«
1
2

npeq ::

Pozdravljeni!
Odločil sem se za nakup prenosnika, sam nimam lih kej preveč denarja ;( tako da sem pripravljen dat tam kej pod 180k sit zanj.. Gledal sem že te:

Acer Travel Mate 2304NLC

• Procesor : Intel Mobile Celeron 1,3 GHz
• Zaslon : 15" XGA TFT / 1024x768
• Spomin : 256MB DDR
• Trdi disk : 40Gb
• Optični/disketni pogon : CDRW/DVD COMBO enota
• Grafika : Intel Extreme Graphics 2
• Mreža : LAN 10/100
• Modem : V.92 56K
• Priključki : 3x USB 2.0 ports, RJ-45 port, RJ-11 port
• Dimenzije/teža : 364 x 279 x 38,9 mm / 2,91 kg

>>145.000 SIT

HP Pavilion ze4918
• Celeron-M 1.4Ghz,
• 256MB ddram,
• 40GB hdd,
• 15.1" XGA LCD,
• DVD+RW,
• modem, mrežna, USB, Tv Out, Wlan, PCMCIA,...

>>160.000 SIT

Presario R3112EA
• Celeron 2.8Ghz,
• 256MB DDram,
• 40Gb,
• 15.4" WXGA LCD,
• COMBO,
• ATI Radeon 9000IGP (do 128MB),
• modem, mreža, Wlan, Tv Out,...

>>175.000 SIT

Presario R3305EA
• AMD XP2800+ (1.6Ghz),
• 256MB ram,
• 40GB hdd,
• 15.4" WXGA LCD,
• DVD+RW,
• NVidia Geforce 420 32MB,
• modem, mrežna, PCMCIA, USB, TV Out,...

>>175.000 SIT

Zdej sem kar precej v dilemi ker je kar naenkrat postala izbira velika.. Še najbolj mi je všeč izbira prvega, ker je nov in z najdaljšo garancijo.. Fajn bi pa blo tudi da ima Centrino tehnologijo ne?

Prosim pomagajte mi, ker sm že precej nervozen:D

LP!
  • spremenilo: npeq ()

mitjaje ::

Tako kot si napisal, mislim da je prvi glede na ceno/kvaliteo/zmoglivosti najboljša izbira ... Kar leti po tega ...

Drugače pa tudi tisti pavilion ni tako slba izbira ... mislim da si gledal prenosike na www.so-doo.si in ti morem povedat da sem jaz tam pred kratkim kupil prenosnika ... Modeli so vredu in počohani so zelo malo ... Od 5 primerkov na izbiro, enemu ni delal en piksel ... Imel sem možnost izbire, sem tudi iz MB in je zadeva odlična. No vsaj za enkrat nimam dobenih pripomb nad prenosniki ... Ampak vseeno raje kupi Acer, ker tisti prenosnik je kot diskoteka, sem tudi tistega pogledal iz radovednoti :D :D

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

npeq ::

Ja maš prav sm gledal pri so-doo.si in majo kar zanimivo ponudbo, samo sem se bal, kolk so že zjahani, da ne kupim kakšnega polupljenga al kej podobnega... Kaj si pa mislil z izrazom diskoteka? :D
Ve mogoče kdo še za kakšno boljšo ponudbo? Kakšen nasvet še?

LP.

BTW: saj oznaka M pomeni centrino tech..?

npeq ::

Aja pa še to: Kolk so pa kej tihi?

mitjaje ::

Oznaka M zraven cpe pomeni mobilni procesor, ampak to je ponavadi v sodelovanju z tehnologijo centrino, ki je sestavljena iz:
1. mobilni procesor
2. poseben nabor čipov, prilagojen za prenosnike
3. brezžična povezava

Kaj sem mislil z diskoteko je na stvari takole. Že sam prenosnik je takšne čudne barve, kao na pol prozoren se meni zdi oz. meni izpade tak. Potem ko pa ga prižgeš in vse te lučke osvetijo to na pol prozorno plastiko ... zgleda prenosnik kot diskoteka.

Kar se tiče trgovine so-doo oz predstavitvenih modelov, kot sem rekel sem jaz imel možnost izbire, kar je veliki plus... Lahko dobiš prenosnika s katerim ne boš zadovoljen, ... Tako da je najboljše. če si greš zadevo sam ogledat tja in izbereš. Morem pa še povedat, da močno dvomim da so to prestavitveni modeli, ker če malo gledaš po svetu ali pa samo v sloveniji, je takšnih ponudnikov z takšnimi izdelki od HP-ja veliko. Če si malo preračunaš, da sta samo v sloveniji mislim da dve takšni trgovini in po celem svetu jih je še dosti več, potem si prideš na jasno, da toliko raztavnih eksponentov ne moreš nabrat. Moja teorija je, da so to prenosiki, kateri jim je kakšen del crknil in ga niso znali popravit ali kaj podobnega in so iz dveh sestavili enega dobrega. Kar je po eni strani vredu, po drugi pa spet ne. Prenosnik ni samo A testiran, ampak ...., ampak po drugi strani, pa ti prodajo rabljen prenosnik ... za kar visoko ceno. Možna teorija je tudi, da to niso samo predstavitveni modeli iz kakšnih sejmov ali pa kaj podobnega, ampak so tudi raztavni eksponenti, kateri so bili po raznih trgovinih in HP pač zahteva, da se takšen prenosnik vrne nazaj na sedež podjetja, da ga oni lahko nadalje prodajo kot raztavni eksponent oz predstavitveni model.

Kar se tiče prenosnika ki sem si ga jaz kupil, je izjemno tih!!! Mislim da vsi prenosniki z intelovimi procesorji mobility, so izredno tihi, druga pesem pa je pri kakšnih celeronih, septronih itd ...

Uff upam da ti nisem preveč zabluzil ...

LP

ps: Kupi ACER TM :))
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

npeq ::

se pravi da z njim lahk tudi brezžično dostop do interneta na primernih lokacijah?

npeq ::

aja. sorry ku tolk težim.. sam še kolk je glasen mi povej.. :)

mitjaje ::

Kar se tiče glasnosti sem zgoraj napisal ....

Kar pa se tiče w-lana, pa lahko dostopaš na dostopnih točkah do internete če, in samo če imaš odprt račun na severju (omogočeno uporabniško ime in password). Takšni dostopi so omogočeni že na kar nekaj mestih ... V kakšnih velikih javnih - državnih ustanovah, knjižnjicah, fakultetah in še mogoče kje ....
Drugače ti tudi priporočam kakšen w-lan rooter... Jaz osebno ti priporočam kakšen Belkin ruter ali kaj podobnega (LevelONE, Linksys) cene se gibljejo okrog 20k SIT. Dostopal boš lahko kjer koli po hiši ali stanovanju, v istem nadstropju ali enem nadstropju višje ali nižje. Več močno dvomim, da ti bo normalno delovalo, se boš pač moral potrudit pa poizkat signal ...

Kaj takega pa ti močno odsvetujem: ETHERNET WIRELESS ROUTER CANYON CN-WF514 (cena 15k SIT)

LP

ps: Preveri za onega Acerja TM, če je to cena z DDV, ker močno dvomim, razen če lahko dobiš prenoniska kakorkoli ceneje ...?!
www.ultrasplet.net

polde66 ::

cena je prava, dobiš ga pa v JAE in merkur prodaja podobno zadevo z sepronom 2800, bil sem v jaetu ter malo poizvedoval, doda se lahko še 256 ramma za cca 10 tisoč za gotovino pa ti zbijejo ceno še za 5%, se pravi maš kompjuter tak kot je za 171 Ksit, kar je pa zelo sprejemljivo.
Kar pa se tiče brezžičnega routarja mam belkina in belkinovo pci wireless na drugem kompu, Zadeva mi vleče čez 2 plati se prtavi iz 1 štuka v klet. Uporabil sem za štos tudi D-linkovo usb antenco ki dela na 2.4 GHZ in je tudi nesla s tem pa da ima več problemov kot 54 ghz. Se pravi občasno mal signala zmanjka. Če boš kupoval notesnik kateri nima vgrajene wlan povezave je pomoje dobra zadeva ta na UDB ključku, pa še prenosna je in jo uporablaš lahko kjer ti paše.
Sem tudi sam v dilemi li naj se odločim za ta prenosnik ali naj še malo počakam, moti me samo to da nima DVDRW pa še 256 ramma. Če pa greš mal čez mejo pa spet dobiš vse za 1000 E.
Matr pol pa bod pametn
polde

npeq ::

Hvala za vse odgovore, resnično:D. Sam sem ugotovil da mi acer ne paše kej preveč kej je celeron in mi je blo nekako povedano, da ni dost vreden.:( Sm pa najdu drugo žrtev:

>> HP Pavilion ze4944
- Pentium-M 710 (1.4Ghz)Centrino,
- 512MB ddram,
- 40GB hdd,
- 15.1" XGA LCD,
- DVD+RW,
- modem, mrežna, USB, Tv Out, Wlan, PCMCIA

Kaj mislite o tem? Meni je mal grd po pravici povedano, sam glede specifikacij mi je zakon. Zdej me moti sam še izgled, pa to da izgleda tak "lomljiv" plastičen... Ve kdo kaj več o tem?

npeq ::

Sm pozabu pa še povedat, da sm tudi za router že gledal in pa to, da je cena z ddv-jem. Sicer je na bolhi sam piše da je še zapakiran in z garancijo.. bwo...:\

mitjaje ::

npeq: Če nisi z Maribora, lahko grem jaz v trgovino so-doo, pa pogledam s katerim prenosnikom je vse vredu in rečem šefu, da ti ga naj pošlje. Je zelo pomembno da prenosnika vidiš če je vse vredu in seveda da lahko izbiraš med istimi modeli. Pogledaš prvo odzunaj če je kolko tolko sprejemljivo počohan potem pa še pregledaš zaslon na prenosniku in malo štrkaš še po njem ... Torej če si zainteresiran in nisi z MB, z veseljem grem tja do njega, pa mogoče še kakšnih k SIT popusti, ker sem prenosnik že kupil tam in namesto tebe izberem. On ti ga samo pošlje ...

LP
www.ultrasplet.net

npeq ::

če lahko to nardiš zame sem ti večno hvaležen. Resnično:D
Sam povej kako lahko kontaktirava.. Res mi je mal težko kupovat kar tko na slepo in če bi šel tja prevert zadevo bi mi blo ful zakon. in če mi še mal popusta zrihtaš, ti dam še lupčka :D hec..
hehe..

no sam povej kako lahko kontaktiram s tabo...

LP!

kodre ::

Kaj se da pri firmi so-doo tud rezervirat prenosnik?
Sem namreč opazil da so kakšni ugodni prenosniki zelo hitro prodani, tko da če nisi iz MB je mal problem dobit res kakšen dober prenosnik.

Aja zanima me še kolk pa zdržijo baterije? Kaj je med centrino in ostalimi procesorji od intela velika razlika???

Lp!

npeq ::

Lahko ti povem kako je potekal nakup pri meni. Jst sm poklical sm reku da bi rezerviral in pol sm mu dal še mail in domač naslov. Potem mi je takoj na mail poslal predračun, tega sem še isti dan plačal in drugi dan je bil prenosnik že doma. Jst nisem hotu testirat kolk časa bi držala rezervacija ker mi je blo rečeno (sonysony), da se še en tip zanima za taisti prenosnik, tko da sm še isti dan plačal. Je pa me počakal. Tip ga je že nesel na pošto (oz. kurirski servis), gor je že bil moj naslov in so tam samo čakali odobritev od SO d.o.o. Tko da rezervacija velja če si resen pomoje. Sam veliko časa pa sigurno ne, ker se jim sigurno ne splača držat, če bi ga drugi kupili od tebe pa ni nobenga glasa..
Drgač pa centrino tehnologijo imajo tudi procesorji od intela. Zgoraj je že sonysony napisal kaj zajema centrino teh.. Ponavadi pa so prenosniki s centrinotom lažji, tanjši seveda pa imajo tudi dlje trajajočo baterijo. Kaj več pameten pa se ne morem delat ker lahk da sem že kej tukaj zgrešil. :D

LP!

P.S.: Prenosnika pa še nisem uspel preizkusit, ker sem v šoli čez teden in ga bom videl komaj jutri;( Upam, da bo sekal. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: npeq ()

butkomutko ::

Hi mene pa zanima koliko so uporabni tile notesniki od 160tisoc do 200tisoc sit recimo tale Prenosni računalnik, ACER, Travelmate 1362LC a delajo na njih sploh kaksne igre ali so bol samo za pisarniske posle pa ,ce Divx delajo brez problema na njih ?

OwcA ::

Njega dni bi bila to grafična pošast.
Je pa res, da bi se bilo, glede na to, da z igrami definiraš uporabnost, ozreti ša kam drugam.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

butkomutko ::

Saj nisem mislil ,da bi pa igrice igral na njem a vse eno bi blo fajn ,ce bi kaksna ni nujno glih od tazadnje vrste delala na njem pac razmisljam ,da bi ga kupil za gledanje tv ter divx filmov na morju pa praznjenje digitalnih fotoaparatov ter obcasno srfanje po netu pa da bi hcerka kaksno igrico zaigrala , ko bom na morju al pa pac, ko ne bom doma tako ,da če vse to omenjeno dela na njemu bi ga kar kupil enega od najcenejsih saj sem se raznih divx plejerjev navelical pa tv mi je tudi muka nosit seboj na morje od igric me pa zanima , ce bi delala mogoce GTA pa tudi če ne glih z super brzino trenutno mam doma enega ATLONA 1700 Z NVIDIO 64RAMA ter 256 ddr rama ter enega Atlona 2600 radeon 128rama 256ddr rama pa na njima kar zadovoljivo vse kar premorem deluje.
Za nasvete se vam lepo zahvaljujem ze vnaprej

OwcA ::

Za kakšne kanček starejše igre bo čisto vredu, tudi če ima integrirano grafično (recimo, da je potem na rangu Geforce2 MX).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mitjaje ::

npeq: Kak je zdaj prenosnik?!
Seveda da se ne boš ustrašil, moreš vse drajverje potegnit z www.hp.com (drivers and software)

No upam da je s prenosnikom vse vredu ...

LP
www.ultrasplet.net

npeq ::

Oj. dela super.. najprej sem se čudil če je sploh prižgan ker je tih ko svinja, pol sem se še bolj čudil ker so bli gor winXP8-O Drgač sem se bal kakšen zgleda in morm rečt da je d'best.. edino tipkovnica bi bla lahko mogoče malenkost boljša.. "touch miške" pa ne bom niti omenjal ker jih enostavno nikjer ne prenesem:D je pa zagotova ena izmed boljših kar sem kdaj delal nanje..
Trenutno pa iščem še en zunanji disketni pogon, ker noter ga nimam kam vtaknit (vsaj nism našu primerne luknje) :) in pa eno torbo. Aja pa router tudi.. ma, kolk stroškov... ;( Je pa najbolj nujen disketni pogon trenutno.. Kakšen nasvet?:8)

Drugače pa: zakon! :))


LP,
Nejc.

P.S.: Sonysony => car :D Hvala še enkrat

butkomutko ::

Ker mam resen namen kupit nov notesnik sem v zadnih dveh dneh prestudiral skoraj vse kar je tu napisano o njih .
Pa bi vse eno prosil ,da tisti ,ki se bol spoznate na notesnike bol podrobno napisete na kaj je treba bit pozoren recimo tipkovnica pri namiznem racunalniku sem jih mel že veliko pa mi nobena ni bila bolsa ali slabsa vsaj kar se mojega početja tiče na računalniku tu pa sem dobil nasvet ,da imajo tronote notesniki slabo pa se sedaj zanima kaj konkretno pomeni ,da je ena dobra ena pa slaba pa tudi o vsem ostalem me zanima monitorju, batariji ,disku in vsem ostalem kar se tice notesnikov .
Pa ,če je res ,da je na njemu lahko samo en operaciski sistem in ,če se ga isto formatira in potem instalira kot namizni računalnik?
No veliko vprašanj a mislim ,da nas je veliko ,ki bomo z veseljem prebrali odgovore na njih.

mitjaje ::

npeg:
Disketnik si moreš dokupit in sicer eksternega, doben prenosnik nima disketne enote noter (no vsaj novi ne).

butkomutko:
Če nisi opazil razlike med tipkovnico za 1000 SIT in 10.000 SIT, potem boš pri prenosniku to opazil še manj. Sicer so tipkovnice malenkost drugače grajene ... No problem je v tem, da se tipkovnica upogiba in je strašansko mehka. npr: Kot tipkovnica za 1000 sit, sicer se ona ne upogiba, so pa tipke tako mehke, da sploh ne veš kdaj si kaj stistnil. Seveda če maš še malenkost nenatenčne prste, potem se ti pojavi, da zraven stisneš še kakšno drugo tipko ... itd. Če si preblral vse poste na forumih, potem idi pa še enkrat preberi, kaj se tiče monitorjev itd. tako kot si napisal. Zadevo dejansko lahko pišem uro ali dve ... da ti kaj obrazložim zakaj ono in zakaj drugo in tretjo ...

npeg: Za ruter ti nekako svetujem BELKIN ruter (cena max 19k SIT recimo v BIG-BANG ali BOF). Nimam nevem kakšnih pohval o njem, a vsi ki ga imajo, vključno z mano, jim ruter skorajda brez problema dela na dva nadstropja razlike. (npr: Pri meni iz mansarde do pritličja, vmes pa seveda še en štok ... En je tu na forumu napisal, da mu s kleti vleče dve etaži višje brez problema ... Sicer po drugi strani, pa ti morem povedat, da si račun kr shrani. Meni in enemu profesorju na FERI uni-mb, je ruter crkno v cc. 1 tednu ... zamenjajo ga brez problema ... Torej, ko ruter dela, potem ti dela brezhibno ... jaz ga imam že eno leto in nimam pripomb, razen na to, da mi je po treh dneh crkno!
CANYON firmo ti močno odsvetujem, zadeva ne laufa prek enega zidu v drugo sobo v kot sobe, kjer je računalnik z wlan-kartico.
Sicer pa za malo višjo ceno kakšnega D-link ali Linksys od cenejših.
www.ultrasplet.net

mitjaje ::

butkomutko:
Seveda sem ti pozabil povefati, da je prenosni računalnik enak domačemu. Torej lahko naložiš kateri koli OS in kolikor hočeš. In kdo govori takšne bedarije, naj raje obmolke in se malo pozanima o zadevi :D Sicer pa sem tudi jaz že rekel kakšno neumnost :D

ps: Tudi boot OS delujejo brez problemov ... Edina težava pri linuxsu je, da ti prepozna 64kb L2 casa ;((

LP
www.ultrasplet.net

kodre ::

V petek bodo pri so-doo dobili nekaj novih prenosnikov in med njimi sm vidu tud enga ki mi ustreza: HP Pavilion ze2060, P-M 1.6Ghz Centr, 15" XGA, 512MB, 60GB, DVDRW, 802.11G 220000.
Sam mi mal teži ker ga je treba v maribor pogledat, tko da me zanima v kakšnem stanju so nasplošno tam prenosniki, če me slučajno prime da si ga naročim kar brez ogleda???

Hvala za odgovore

lp

mitjaje ::

Prenosniki so kolikor toliko solidni. Vse kar se ti lahko pojavi je, da ti kakšen piksel na ekranu ne dela. To bi bila največja izguba, ker popraskani so zelo malo oz nekateri sploh niso itd. Vsekakor ti predlagam da si greš zadevo ogledat kar sam tja. Po drugi strani pa lahko če nisi s prenonikom zadovoljen, prenosnik vrneš po 14 dnevih od datuma nakupa. To ti omogoča zakonodaja RS. Potem pač kriješ potne stroške in to je to ... Potem pa kakor se pač dogovorita z lastnikom podjetja. Najverjetneje denarja nazaj ne boš dobil, lahko pa boš vzel kakšnega drugega prenosnika s te serija ali kaj doplačal in vzel kakšnega drugega. Nakup ti vsekakor priporočam. Jaz sem kupil tam prenosnik, pa morem rečt da je prenosnik brezhiben .. Vse kar je bil narobe, je ena mala praskica na pokrovu prenosnika, ki jo opaziš če na naravni svetlobi pogledaš s strani ... potem se opazi ta ris ... No upam da sem ti kaj pomagal ...

LP
www.ultrasplet.net

flipflop ::

kodre, zakaj pa ne bi pogledal še v tujini? Za 220k ali še nekaj malega zraven dobiš v tujini boljšega in novega.:\

kodre ::

Sonysony:
Hvala za pomoč ker mi je kar prav prišla. :)


flipflop:
Saj sem neki gledal tud v Italiji, ker mi je bližje kot pa Maribor. Sam če tam kupim bom za enak prenosnik dal več kot pri so-doo. Na tu maš imaš link da se boš prepričal: stran na www.atm.it
Kot lahko tu vidiš je ta prenosnik mal dražji od 220000SIT. Če pa ti veš za kakšno trgovino v tujini kjer je bolj poceni pa bi te prosil če mi lahko poveš.

npeq ::

jst lahko tudi potrdim.. prenosnik ki sem ga sam kupil pri SO d.o.o. je popolnoma prez praske in napake.. Vse kar je blo odvzeto z znižano ceno je bila garancija. Žal je pri SO-ju samo 6 mesečna.. Če boš kupil nov prenosnik boš zagotovo dobil daljšo. Drugo pa je bilo kot sem že rekel brez napake. Prez prask, pokvarjenih pikslov, drugih poškodb..:)

matopolopato ::

Kaj pa tale ponudba:

Toshiba Tecra

A2 CEL M 340 1,5GHz
256MB 40GB
15"TFT DVD-CDRW
WIN XP Pro
Artikel: 510519 · 814,– €

3 leta mednarodne garancije

:)

VASkO ::

za tako ceno dobis
hp nx6110
p-m 1.6ghz 133fsb, 915GM cipset
15" lcd
wlan 2200bg+bluetooth
256mb ddr333, 40gb, intel gma900 shared grafika (rang radeon 9000)
cd-rw/dvd-rom
winxp home sp2

je pa samo osnovna garancija, torej 1 leto

butkomutko ::

sony zanima me no al pa gdo dru ce bo vedel kaj se da naredit zakaj potem ne morem dat na gericom humerja win98 zalaufa potem pa tema ocitno ne prepozna grafike ker podobno mi naredi na hcerkinem namiznem pc ki ma nvidia kartico tako da moram prvo kartico zamenjat z atijevo pol pa gre ko pa je vse ok dam spet nazaj nvidia se da kaj naredit po tvojem
xp delajo normalno a ker so prirati mi noce na njih delat tv usb kartica hoce sp2 98 pa mam original

OwcA ::

Poskusi zaganti v varnem zagonu in od tam naložiti gonilnike.

Ampak to je že stvar druge (nove) teme.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

butkomutko ::

pa mislis ,da bo delal cdrom v varnem zagonu ponavadi ni prevec strojne opreme no v xp je mal bolse v win98 pa bol svoh

butkomutko ::

mislim, da ne bo slo se bojim ,da sploh ne bo slo saj se morjo win prvo nalozit pol bi sele lahko dodajal gonilnike to pa pac ni mozno ,ce takoj po zagonu rata monitor crn
tako da mislim ,da ne drzi trditev sony sony ,da je notebok enak kot pc racunalnik bom pa vesel, če me gdo preprica obratno ja za xp je za ostalo pa ne mogoce je pri notesnikih prek 250000sit z graficno kartico drugace

mitjaje ::

Odkrito povedano, jaz nisem imel nikakeršnih težav z namestitvijo linuxsov. Imel sem suse 9.2, pingo 3.2 (boot CD), Knopix (boot CD), windows Xp pro in Windows server 2003 pa mi je vsepovsod vse štimalo. Za winse 98 (95 ali nižje) nisem preverjal oz niti probaval...
Tako da vam res ne bi znal povedat kak je na stvari. Mislim da se ne takšno težavo lahko obrnete na generalni servis vaše znake prenosnika in v skranji fazi daste njim, da vam inštalirajo OS (za 20k sit ali kaj takega). Mogoče pa tudi to ne bo šlo ...

Kakšne pa imaste kaj prenosnike?! (specifikacije)

LP
www.ultrasplet.net

dejc2 ::

Vsi gledate da je centirino kaj pa grafična je pa za vas nepomebna? Seveda sedaj odvisno za kaj ga boš mel......

Lp Dejč
http://www.potovalka.si

perci ::

Ja, a ti maš prenosnik za igrce nabijat?

klemen22 ::

Ko sem jaz kupoval prenosnik sem tudi gledal za grafo vendar če bi ponovno kupoval tega podatka niti ne bi gledal. Bolje je met noter več rama. Za jokce je definitivno boljša in cenejša desktop makina. Pri prenosniku raje glejte da ne tehta glih 4kg in pa kvaliteta ohišja, no to je vsaj zame važno ker mi gre na kurac če se neki zvija in piska. Sicer je pa delo na prenosniku izredno prijetno in raje delam na njemu kot na desktop.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

perci ::

Ja, laptop ne sme met integrirane grafike, to je pa tut vse. Bolj hudo grafiko boste kupil, več štroma bo pila.

dejvidlj ::

To, da prenosnik ne sme imeti integrirane grafe, je neumnost. Integrirana grafika za marsikoga povsem zadostuje, če le ne igraš kakšnih grafično zahtevnih iger. Bolj pomembno je koliko RAM-a ima prenosik. Aja, pa kot je že nekdo omenil, drži, da integrirana grafika žre najmanj štroma, kar posledično pomeni, da baterija dlje zdrži. To pa je za marsikoga, ki rabi poslovni ali šolski računalnik bojl pomembno, kot da bo lahko nabijal igrce v šoli/službi.
Don`t worry, be happy

polde66 ::

jest sem dobu HP 9020, z integrirano grafiko pa 1.3 celeron proocesor M, pa 256 ramma, 40 diska
za 120 jurjov, - nova zadeva.
Pa sem okleval prej 100 na uro katera grafika pa dvd pekač obvezno pa čim več ramma pa pentium tehnologija
VSE SKUP JE EN JAJC
Dodal sem 256 rama in zadeva deluje zadovoljivo.
Sprobal sem gor call of duty2 pa mi dela lepo. Imam ga za 3 računalo doma in pač prenosnega na študiju ter na morju. Zadeva se s temi komponentami obnese več kot zadovoljivo. Tko da s prenosnikom za čim manj dnarja najlepš čez prideš.
Imel sem IR preko USB in wireless USB in to mi za domačo mrežo več kot zadostuje. Bil bi bedak če bi poslušal kakzga ki svetuje čim več in čim boljše za okol 400 jurjov. Tazga ima kolega pa ne vem kaj lahko več dela od mene razen peče dvd k jet tega pač ne morem. ( pa ni noben problem - 20.000 jurjov košta zunanji pekač)
Tolk v razmislek, je pa od vsakzga posameznika odvisn kok in kaj rab pa kok je prpravljen žrtvovat.


LP
polde

mitjaje ::

Edini problem integrirane grafične je, da odžira osnovni RAM pomnilnik, kar seveda posledično vpliva na nekoliko počasnejšo odzivnost samega sistema ... a seveda to ni moteče ...
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

dejvidlj ::

Če imaš veliko RAM-a in ti ga share-a do 64 MB, to dejansko ni moteče, če imaš vsaj 512 MB RAM-a in comp uporabljaš za net, poslušanje muske, DIVX-e, office zadeve ipd.. Če rabiš kej bolj požrešnega oz. poganjaš na desetine progijev naenkrat pač vzameš raje 1 GB RAM-a, itak se da v večino lappy-ev našopat do 2 GB RAM-a in kaj je 64 MB za grafo od 1 GB? Nič, pljunk v morje.
Don`t worry, be happy

OwcA ::

Novejši integrirane grafične tako dinamino zasegajo spomin. Intelova 900-tka se tako lahko zadovolji že z 2 MB.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mtosev ::

Še v Windows XP to ni dovolj za vizualne efekte.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

dejvidlj ::

Ja in, moj post ne pomeni nič? Sem se mogoče v njem zlagal?
Don`t worry, be happy

perci ::

Dej ne mi bluzit o integriranih grafikah. Opazno se zadeva pozna v hitrosti, ker zaseda zadeva tut vodilo, ne sam rama. Tistih 64 mega rama maximum res ni problem, problem je v propustnosti samega sistema.

Myth ::

Ja, kako zdaj? Lahko dobiš dober prenosnik do te neke zmerne cene? Ne razumem... :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

dejvidlj ::

Hm, js na svojem compu ne opazim, da bi delal kaj bistveno, če sploh kaj počasneje od namiznega, čeprav imam integrirano grafo na laptopu. Torej, odzivnost compa je očitno slabša, če tako pravi stručko, a osebno tega ne opazim pri svojem delu.
Don`t worry, be happy
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655836 (4566) sw0rdfish
»

Prenosnik za okoli 200 000 sit

Oddelek: Kaj kupiti
352403 (1749) mitjaje
»

SO d.o.o

Oddelek: Kaj kupiti
315539 (4486) trzenje
»

Nakup prenosnika do 200.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
404363 (3655) Jan987
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705608 (4562) kingkong

Več podobnih tem