Forum » Operacijski sistemi » Pomešane particije po novi inštalaciji Win XP
Pomešane particije po novi inštalaciji Win XP
alessio2 ::
Danes sem z windowx xp boot tool-om pobrisal dve particiji in jih združil ter gor inštaliral Xp-je...
Po inštalaciji ugotovim da imam particijo C z windowsi in particijo E z podatki.
Ko sem želel zpremeniti E: v D: mi je povsod javljalo napake, pol pa z enim orodjem ugotovim, da imam na primarni particiji D: (data)
in na logični particiji C: (z windowsi) !!!!
Sumim tudi da je MBR na E-ju, nisem pa siguren.
Z Paragon Partition Managerjem 9 lahko zamenjam particije iz logične v primarno in obratno ampak me opozarja, da mi mogoče ne bo bootalo!
Kaj lahko naredim, preden reskiram?
A bo to zamenjavo naredilo brez izgube podatkov?
Po inštalaciji ugotovim da imam particijo C z windowsi in particijo E z podatki.
Ko sem želel zpremeniti E: v D: mi je povsod javljalo napake, pol pa z enim orodjem ugotovim, da imam na primarni particiji D: (data)
in na logični particiji C: (z windowsi) !!!!
Sumim tudi da je MBR na E-ju, nisem pa siguren.
Z Paragon Partition Managerjem 9 lahko zamenjam particije iz logične v primarno in obratno ampak me opozarja, da mi mogoče ne bo bootalo!
Kaj lahko naredim, preden reskiram?
A bo to zamenjavo naredilo brez izgube podatkov?
Robocop1 ::
Takega primera še nisem imel, venar bi na tvojem mestu naredil naslednje:
Najprej naredi backup svojih podatkov (CD, DVD, ključek ...), potem vstavi Windows XP boot CD (s katerega tudi namestiš windowse) in počakaj, da ti izpiše seznam particij na disku.
Izpisati ti bi moralo obe particiji in mogoče še nedodeljen prostor (ki ne pripada nobeni particiji). Potem obe particiji izbriši, tako da vsa kapaciteta diska pripada "neodeljenemu prostoru". Potem pa po svoji želji narediš particije.
Resetiraj računalnik in nadaljuj z običajno namestitev Windowsov.
Pa še to ... pred tem lahko poskusiš še s programom "Partition Magic".
Najprej naredi backup svojih podatkov (CD, DVD, ključek ...), potem vstavi Windows XP boot CD (s katerega tudi namestiš windowse) in počakaj, da ti izpiše seznam particij na disku.
Izpisati ti bi moralo obe particiji in mogoče še nedodeljen prostor (ki ne pripada nobeni particiji). Potem obe particiji izbriši, tako da vsa kapaciteta diska pripada "neodeljenemu prostoru". Potem pa po svoji želji narediš particije.
Resetiraj računalnik in nadaljuj z običajno namestitev Windowsov.
Pa še to ... pred tem lahko poskusiš še s programom "Partition Magic".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje in nameščanje .. na koncu se ne zažene!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3096 (2959) | Mare2 |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5330 (4906) | BorutK-73 |
» | Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2087 (1882) | zee |
» | dualboot - je to moznoOddelek: Operacijski sistemi | 1249 (1154) | jlpktnst |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2403 (1774) | BlackHole |