» »

Kateri HP servis?

Kateri HP servis?

fictionel ::

Kupujem prenosnik in me zanima, na katero podjetje se naj obrnem, da bom imel nato čimboljše pogoje za uveljavljanje garancije (no, upam da tega sploh ne bom rabil).

Se pravi: iščem en pošten in uredu HP servis (+trgovino). Izkušnje?

Zaenkrat imam ponudbo od Alarixa in Pro-Teka. Kdo pozna katero?
In kdo je pravzaprav uradni serviser? Nekej majo drug drugega polinkane...

Hvala!

lp

moowy123 ::

HP servis: src.si na tržaški cesti. Meni so poštimali komp v 1 dnevu 8-).

Gwanaroth ::

Pri RoLANu so tudi vredu.

Na HP prenosniku so mi brezplačno (pod garancijo seveda) zamenjali monitor v parih dnevih.
Lights often keep secret hypnosis..

Zheegec ::

Največja sta Birotehna in pa Pro-Tek, z obema imam zadnje čase bolj mešane izkušnje. Mogoče se bolj splača uveljavljati garancijo v kakšnem manjšem servisu. Jih imaš pa v Sloveniji kar veliko (pooblaščenih), je pa vseeno kje kupiš, garancijo lahko uveljavljaš kjer koli.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

Src, definitivno. Na štajerskem koncu pa Lancom (od koder pa pogosto pošiljajo tudi na Src v LJ). Torej Src all the way. Dva prsta gor za njihove serviserje - so me večkrat iz dreka vlekli.

fictionel ::

Ali ni bolje, da uveljavljaš garancijo, kjer si ga kupil? Kaka prednostna obravnava?
Ali te kar povsod lepo sprejmejo?

moowy123 ::

Povsod te lepo sprejmejo. In včasih je slabše če ga neseš tja, kjer si ga kupil ( v kolikor nudijo "slab" servis ).

billy ::

Odvisno kje kupiš. Če kupiš preko kake sletne štacune, se valda ne bo boš zajebaval z njimi, ko itak veš da niso serviserji in bodo poslali nekam na servis.

In pa kot rečeno, eni servisi so boljši od drugih..

Leks ::

Birotehna ima HP servis, vendar je tko tko.

Šimpanz ::

Z Birotehno imamo pri nas zelo slabe izkušnje (neprijaznost do strank in dolge čakalne dobe). Na Proteku so dosti hitrejši in bolj prijazni.

DC- ::

Meni je zaenkrat najbolj ugajal Alarix na jurčkovi v lj

Ja res je Alarix je tudi zelo ok.

edi123 ::

na pro tehu se sploh kdaj javijo na tel. ? klical že 4x...

__X__ ::

verjetno imajo gužvo, kot vsi HP servisi :) Poizkusi še na Birotehni.

edi123 ::

če že mam tam robo v popravilu :) pa me zanima kak pa kaj

Poglej na njihovi ineternet strani imajo nek kontaktni email.

solatko ::

Osebno bi se raje odločil za nakup Lenovo računalnika. Kvaliteta HP v nižjih cenovnih razredih - do 1000EUR je precej padla v zadnjih letih, zato imajo tudi na vseh HP servisih dren. Praviloma ob konstantni uporabi in nošenju okoli, odpovedo MB nekaj mesecev po poteku garancije.
Delo krepa človeka

bobby ::

na tej strani imaš lepo razpredelnico, kdo so pooblaščeni servisi in katere so "samo" servisne točke:
http://h40033.www4.hp.com/support/servi...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

rudibe ::

Ker sem se na osnovi tega threada odlocil za Alarix servis:

HP 8530p notebook, iz garancije, ekran je pocasi postal temen - slaba osvetljava. Opazil sem da pritiskanje na del pod ekranom (kjer je senzor za svetlobo in HP logo - ter, ce pogledas servisna navodila, inverter) obudi backlight, prizge se lepo pocasi. Backlight ni bil nedelujoc, ampak samo trajno nastavljen na najtemnejso nastavitev.

Na Alarix servisu sem jim opisal to napako, njihova ocena po pregledu je bila da je potrebna menjava celotnega LCD ekrana (~500€). Za 3 leta star notebook... Ne hvala.

Vseeno sem rec razdrl, si pogledal inverter (5 min dela) in opazil da je odpadel en SMD kondenzator. Narocil sem nov inverter z ebaya, zamenjal, rec dela kot mora.

Ne bi se pritozeval ce uradno inverter ne bi bil del za zamenjavo na servisu, ampak je. Menjava je opisana v servisnih navodilih, inverter kot rezervni del pa ima uradno stevilko.

Oh well.

bedak ::

teli servisi so res strašni ja :D

HP prenosniki so res strašni, da so servisi tako zasedeni.
Delo krepa človeka

shinko ::

Hp ima servis urejen tako, da pokličeš v njihov klicni center, razložiš problem, pošljejo k tebi domov dostavno službo, odpeljejo, popravijo in dostavijo nazaj na dom. To velja samo za serije Compaq, Pavilion, Presario in Envy.

lp

shinko - Pozabil si dodati - v garanciji.
Delo krepa človeka

#000000 ::

Če ne kupiš HP ne boš rabu servisa :)

shinko ::

shinko - Pozabil si dodati - v garanciji.

Tako je, solatko!

lp

Silvo ::

Solatko je zmeraj tam,kjer je tema o HP prenosnikih:D
Silvo

trulex ::

S SRCom imam grozno izkušnjo, na koncu sem ga poslal na Avtero in so mi zrihtali. In nikoli več ne kupim HPja.

Silvo - solatko je vedno tam, ko je govora o računalnikih, pa še nekaj drugih tem.
Jih pa preveč spustim skozi roke, da bi jih lahko hvalil. Vendar to ni moja krivda, če firma spi na starih lovorikah.

trulex - Pri nekvalitetnih izdelkih, servis ne more biti drugačen, saj slišijo preveč kritik, pa tudi stranke, ki se jim tretjič pokvari pol leta star prenosnik, niso ravno prijazne.
Delo krepa človeka

bobby ::

Avtera NIMA servisa HP-jev tako da,.. Avtera je samo distribucija in servis v nekih ključnih segmentih in HP prenosniki noso eden izmed njih. kam si ga poslal?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri servis za HP prenosnik?

Oddelek: Strojna oprema
173751 (3087) MIHAc27
»

HP servis

Oddelek: Strojna oprema
123608 (3406) Bias
»