» »

HP garancija

HP garancija

djordjevic ::

Zdravo!

Na hitro bom opisal težave pri uveljavljanju garancije, da se ne bi kdo znašel v podobnem položaju. Avgusta 2005 sem kupil prenosnik HP, decembra istega leta pa dokupil carepack za podaljšanje na tri leta. Ko mi je pred dnevi crknil trdi disk, sem že tuhtal, kako bi prodal celotno zadevščino pač brez diska, ker imam zdaj desktop mašino, nakar se spomnim, da bi mi morala garancija veljati še do konca avgusta. Peljem prenosnik na servis, nakar danes dobim klic, da mi je garancija potekla že v maju. Wtf, vprašam prijaznega serviserja, ki mi nato razloži, da podaljšanje garancije pri HP-ju (po novem, očitno, ali kaj, mi ni jasno) velja od dneva izdelave izdelka, ne pa nakupa. V hipotetični situaciji bi torej kupili izdelek, ki je ždel na polici 364 dni, naslednji dan pa bi vam kljub novosti izdelka garancija potekla. No, skratka, malo sem se zbunil in se dogovoril, da jim pošljem sken računa, nato pa bodo oni dalje kontaktirali s HP-jem. Če se slučajno zgodi, da te zbrke ne bodo rešili sami, jim bom nakopal na glavo pristojne službe (slovenskemu HP-ju, to je), ker se mi zdi, da zadeva jako smrdi in je prvovrstni nateg. Kaj menite ostali?

kmetek ::

Misliš, da hočejo vsa podjetja nategovati?

Carepack lahko dokupiš v roku 1 meseca od dneva nakupa, kasneje je neveljeaven oziroma nemožen nakup. Sploh ne vem kako si dokupil carepack po tolikem času od nakupa.

Vsi bi takoj pošiljali inšpekcije itd, ja fak. Pokličit HP Slovenijo ali pooblaščeni servis, kaj in kako.

djordjevic ::

Kaj jaz mislim, je povsem nerelevantno. Dejstvo je, da me skušajo v tem primeru prinest naokoli. Lej, glede veljavnosti carepacka pa tako. Kupim prenosnik, vprašam do kdaj lahko podaljšam garancijo, povejo do kdaj, pokličem na avtero, dokupim carepack, ga pošljejo po pošti in to je to. Če so oni vmes kaj šuštrali in skrajševali roke, je to njihov problem, ne pa moj. Zame morajo veljati pogoji ob dnevu nakupa. Pika. Kliči pooblaščeni servis? Ti se norca delaš malo? Misliš, da sem ga dal servisirat vaški dekli za vse? Jasno, da zadeva leži na pooblaščenem servisu. In zaenkrat ni na meni, da se bom prepiral za priznanje nečesa, kar bi moralo po vseh pravilih veljati do 18. avgusta 2008. Če bo treba, bom privlekel na plano institucije, ki so mi na voljo. Mednje sodita tržni inšpektorat in urad za varstvo potrošnikov. Denarja ne pobiram na cesti, zato se ne pustim vozit žejnega čez vodo.

kmetek ::

Si pokazal AVTERI leta 2005 račun in so kar naredili carepack, četudi je potekel 1 mesec od dneva nakupa? Zdaj ne vem vsaj 2 leti je že tako, da je carepack možen v roku 30 dni od nakupa. Kako je bilo leta 2005 ne vem, drugače so oni naredili napako, kdorkoli jo je že, in ti morajo do 18.8.2008 urediti prenosnik :)

Zmeni se, ne pa jokat po forumih za vsako dlako. Jokaš tudi če kupiš zanič hrano v trgovini, jokaš zaradi slabe postrežbe v lokalu?

In kaj ti misliš kot stranka pri prodajalcu/trgovini je IZREDNO relevantno.

AJDEGA uredi stvari pa čiao :P

djordjevic ::

Hehe, pa saj ne vem, ali naj se smejim ali kaj. Izkušnjo sem napisal, da bodo drugi bolj previdni. Lahko si prepričan, da se še ni zgodilo, da bi me peljali žejnega čez vodo. Se zavedam svojih pravic (in dolžnosti) ter oboje vestno izpolnjujem. Če je to za tebe jokcanje, so be it. :)

Šimpanz ::

Ne se pustiti nategniti Birotehni. Care pack lahko kupiš kadarkoli v letu dni po izdelavi notesnika in velja 3 leta po nakupu. Saj tudi kupiš podaljšanje garancije na 3 leta.
Torej če imaš račun kdaj si kupil notesnik ne bi smelo biti težav. Edino če so ti na računu, s katerim so ti prodali care pack izrecno napisali da se garancija podaljša na tri leta po izdelavi.
Kot rečeno na Birotehni so eni nategatorji in jaz se jo izogibam na daleč.

ant ::

kmetek a ti mogoče na birotehni delaš, da se tako buniš, namesto da bi napisal kakšen koristen komentar?

laptop bi morali brez problema popraviti, saj že slovenska zakonodaja določa, da garancija velja od dneva nakupa, torej nima veze kdaj je bil laptop narejen.

kot že rečeno pa lahko care pack dokupiš v roku enega leta. vsaj tako sem bil jaz seznanjen pred par leti.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ant ()

Leks ::

Garancija mora veljati od dneva nakupa dalje! Kar se pa care packov tiče pa tudi mene zanima v kolikšnem času od dneva nakupa izdleka se ga lahko dokupi? Slišal sem da lahko v roku 3 mesecev od nakupa dokupiš care pack, potem pa ne več. Ima kdo točne informacije, oz. če lahko kdo prilepi link do HPjevega potrdila te izjave.

Lp

Utk ::

V tem primeru je to vseeno, ker če so mu carepack prodali, ga je lahko kupil. Če so oni pri tem goljufali sami sebe, je to njihov problem in se naj kar s HP-jem zmenijo.
Ko kupiš prenosnika, vprašaš kolk časa lahko kupiš. Na enaa piše, da 6 mesecev.

AndrejS ::

Ta problem je znan pri B2B trgovinah... Se pravi neka X firma kupi pri eni Y B2B trgovini izdelek, nato pa ta izdelek čez par mesecev proda dalje. Problem nastane pri dnevu nakupa, ker proizvajalec gleda dne "prve" prodaje, čeprav izdelek ni bil v uporabi do "druge" prodaje.

Šimpanz ::

Pred dvema mesecema sem prodal stranki HP care pack 15 dni pred iztekom garancije, pa ni bilo nobenih težav.

Ted ::

Kmetek dela pri enem drugem, po delu s strankami zelo znanem trgovcu :D .
Mah...

kmetek ::

ja ne vem kake carepacke imate, diss je imel tako, v roku 1 meseca. Ted: prid do mene pa boš videl "odnos".

Leks ::

očitno potem diss in avtera nista enotna pri HP care packih?
A je mogoče kupiti izdelek pri enem trgovcu, care pack pa pri drugem ?
Verjetno ne bi smelo biti problemov.

Šimpanz ::

Care pack lahko kupiš kjerkoli hočeš.

bobby ::

kaj vam ni jasno??
stranka je DOLŽNA dokazovati garancijo. torej, vzam račun za nakup prenosnika, vzam račun oz dokazilo za kupljen care pack in nes pač tja kamor si nesel prenosnik. in potem bo servis poskrbel s tem dokazilom o nakupu, da gre prenosnik v popravilo pod garancijskimi pogoji.

http://www12.itrc.hp.com/service/ewarra...



edit: typo
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Utk ::

Večina servisov(sploh v trgovinah) je tudi en velik LOL. Razen redkih uradnih. Ampak tistih uradnih, ki jih ima vsaka firma enega v Sloveniji, ne pa v vsaki vasi.

Zheegec ::

Garancija velja od dneva nakupa (na računu) naprej, ne glede na to, kaj oni težijo. Drugače pa se care-pack uradno da kupiti (afaik) 6 mesecev po nakupu, čeprav sedaj Birotehna oglašuje, da ti naredijo care-pack tudi zadnji dan garancije. Tudi dostikrat smo že to počeli, torej delali care-pack zadnje dni pred iztekom garancije.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

miranh ::

Stara tema, tudi jaz sem imel podobno izkušnjo pri avteri. Leta 2002 mi niso hoteli priznati ganrancije na Compaq presnonik. Bilo je 14dni pred iztekom garancije, kupljenega pri njih pred enim letom. Notesnik je bil dostavljen njim, izpolnjen obrazec. Čez tri dni me tip iz avtere pokliče po telefonu, češ da je garancija potekla in da je tako zabeleženo na proizvajalčevem portalu. Povedal sem jih, da mene to ne zanima, da je zame veljavno datum nakupa. Potem pa je začel tip s hudo umazanimi fintami. Rekel je, da je notesnik bil odprt, nepooblaščen poseg in ker ga jaz osebno nisem prinesel, da je lahko tista oseba, študentka FDVja, pač naredila nepooblaščen poseg in ga šraufala. Res grdo. Po 30min pregovarjanja, so le potem poslali HPju na popravilo.

imagodei ::

Leto 2002, študentka FDV-ja...

A si prepričan, da v 2 leti staro temo pišeš zato, da bi koga opozoril na slabo izkušnjo, ki si jo imel 8 let nazaj? Meni to smrdi po enem globjem razlogu.
- Hoc est qui sumus -

miranh ::

Ne, sam pri avteri nebi nič vzel več. Žal pa je res, da veliko gre preko njih. Prav sedaj kopujem HP CarePack za prenosnika. Vtipkam v google HP Care Pack in naletim na zadetke kako folk jamra na tem forumo vse preko.
Jaz sem saj po pravici povedal letnico 2002.

imagodei ::

:) Ako sam paranoičan to ne znači, da me nitko ne prati...
- Hoc est qui sumus -

Spock83 ::

No saj imaš veliko HP Gold partnerjev. In na servis se nese na PRO-TEK in ne v Avtero ali DISS.

B0rg ::

So še take težave z uveljavljanjem garancije in HP care packi?
Sem tik pred nakupom enega, pa bi prosil za mnenja.

Mi lahko eden razloži, kaj pomenijo opombe Enaa HP care packe 3 leta:
Stroški pošiljanja prenosnika na pooblaščeni HP servis niso vključeni.

in
Ob nakupu je potrebna registracija!

Kaj je to s pošiljanjem prenosnika? Je mišljeno da garancija tega ne podpira, a rabim poslat prenosnik na servis, da se aktivira care pack? Se aktivacija izvede preko interneta?

Kje priporočate nakup HP care packa? Če je verjeti opombi na enaa imam za nakup čas dva meseca od nakupa prenosnika? Predvidevam da enaa je ok ali pač ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: B0rg ()

kmetek ::

je tvoja serija pokrita?

rdecaluc ::

Ko sem nekaj dni nazaj klical na birotehno in vprašal glede te garancije, mi je gospa tam povedala da jo je potrebno aktivirati v roku 9 mesecev (od nakupa izdelka sklepam), točno od česa se ne spomnim.
Est modus in rebus. ,typos

logit ::

Tukaj preverite do kdaj je v garanciji vaš HP.

Šimpanz ::

Borg kaj točno hočejo s tistim glede pošiljanja notesnika v servis vedo samo na Enaa, mi smo do sedaj vse okvarjena HP notesnike ki so imeli garancijo (z ali brez care packa) pošiljali na servis na stroške servisa pa se ni noben pritožil.
Ko kupiš care pack moraš opraviti registracijo preko interneta, kjer navedeš svoje podatke ter serijsko in produktno številko notesnika, tako da HP v svojem sistemu podaljša garancijo. Stvar ti vzame ene 2 minuti.
Care pack lahko kupiš do izteka garancije, pri enem od partnerjev HP-ja. Mislim da ti jo bo z veseljem prodal vsak pooblaščeni servis.

mat xxl ::

Moram reči celo obratno HP Avtera ni nikoli nič kompliciral, imam top notesnik Elitee book ki gre proti 3 letom in se mi je ena tipka malo odluščila, nič drastičnega, motilo pa me je bolj, da je imela tipka za presledek na Elitebooku 8540 samo eno stikalo, in ko si čisto po robu udaril ni prijelo, če si na sredo pa je ...... Sem poklical na Avtero, se zmenil, ker jih tudi prodajam HP je, da slikam številke notesnika, in sam demontiram tipkovnico in jo vrnem in bom dobil novo, no že naslednji dan so mi poslali SMS da je napaka odpravljena, se pravi sem šel in dobil novo tipkovnico, kao, ker se je stara malo odluščila - znucala ena tipka in ne moreš verjeti nova tipkovnica je jasno imela 2 stikali na tipki za presledek.

Tako, da servis na HP ju je pa PREMIJA, kot tudi podpora, zato mnogi prisegajo samo na HP, ravno zaradi podpore, čeprav je morda kak Sony boljši, samo kaj pomaga, ko ni prave podpore, npr včasih kaj komu popravljam, kak star prenosnik, sem za HP ja tudi že 8 let starega za drobiž (18 eur) dobil nadomestne nove pante v 8 dneh po naročilu, kar bi lahko pri konkurenci samo sanjal in iskal po Ebayu kak skurjen laptop, da bi mu pante dol pobral !

Tako, da HP je zakon glede podpore !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup podaljšane garancije v drugi trgovini

Oddelek: Kaj kupiti
122290 (2080) lopov
»

Prenosnik do 500 EUR nujno

Oddelek: Kaj kupiti
112052 (1557) thor24
»

HP care pack 3 leta dokup??

Oddelek: Pomoč in nasveti
243626 (2552) Gjurisic
»

HP Care pack

Oddelek: Strojna oprema
91772 (1538) djordjevic
»

Servis v tujini kupljenega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
174011 (3226) kekz

Več podobnih tem